Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 20 - KRC Genk-Royal Antwerp FC
Cegeka Arena - dinsdag 26 december 2023 - 13:30u.
(25/12/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jonathan Lardot, Quentin Blaise, Florian Lemaire, Laurent Willems

De kern: Sam Vines nam afgelopen zaterdag de plaats in van de geblesseerde Owen Wijndal. Jelle Bataille moest al tijdens de eerste speelhelft het terrein verlaten, Ritchie De Laet diens vervanger. Het staat vast dat geen van beide tijdig fit zal zijn voor de verplaatsing naar Limburg. Björn Engels, Jacob Ondrejka en Anthony Valencia werken ondertussen naarstig aan hun revalidatie. Laatstgenoemde winger is alvast verlost van zijn steunverband en kan nu volop inzetten op fysiek werk. Ondanks de twee gele kaarten van Van Driessche, hoeft de technische staf eens te meer geen rekening te houden met schorsingen. Een speler totaliseert inmiddels vier boekingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van Den Bosch, Soumaüla Coulibaly, Milan Smits, Arthur Vermeeren, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 23+2, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Jelle Bataille (?), Björn Engels, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia, Owen Wijndal.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het wordt een bijzonder weerzien met de Cegeka Arena nadat Royal Antwerp FC precies in Genk de allereerste landstitel behaalde sinds 1957 (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). Iedereen herinnert zich allicht de ontknoping wanneer het schot van Toby Alderweireld op aangeven van Jelle Bataille in de vierennegentigste minuut (93:33) vertrekt kruising van het doel van Vandevoordt nadat de Great Old tot twee keer toe op achtervolgen was aangewezen en R.U.S.G. enkele minuten tevoren de landstitel door de vingers zag glippen. "In het Dudenpark speelde die extra tijd Lang niet in het voordeel van R.U.S.G. De allerlaatste seconden van de allerlaatste wedstrijd van capi Faris Haroun legde Jelle Bataille, randje zestien, nog een afgeweerde poging panklaar voor aanvoerder Toby Alderweireld. Raket in de kruising en dat doelpunt brengt de Dubbel en de Champions' League naar Antwerpen, een mooi vervolg van dit voetbalmirakel. Zesenzestig jaar had Louis Lambert er naar uitgekeken!", aldus nog wedstrijdverslag. De vorige confrontaties tijdens de Champions' Play Offs verliepen een stuk minder florissant voor de Great Old. De Reds moesten, nadat ze tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in extremis de zege thuishielden dank zij magistrale late treffers van Dieumerci Mbokani en Dylan Batubinsika, die meimaand twee keer het hoofd buigen voor de Limburgse trots. Was het verschil in het Bosuilstadion klein, voor de XI van Frank Vercauteren ging het licht helemaal uit in de Luminus Arena. Het seizoen 2019-2020 eindigde abrupt, zonder eindronde en een bekerfinale pas op de eerste zondag van de oogstmaand. Terugblikken dus naar Play Off 1 met zes ploegen en de eerste deelname van Royal Antwerp FC. Ook dan bleek KRC Genk beduidend sterker en moesten Sinan Bolat & co. bovenop zes (!) gele kaarten van Boucaut vier treffers incasseren.
**Het was ook tegen KVC Westerlo achtervolgen nadat Stassin de voorsprong van Arbnor Muja met twee treffers opportunistisch omgebogen had in eigen voordeel. Het was uiteindelijk aanvoerder Toby Alderweireld die de gelijkmaker kon netten. Met acht treffers blijft Vincent Janssen clubtopschutter. In de nationale lijst prijkt zijn naam inmiddels op de zevende plaats en voert daarmee de achtervolgers aan. Even verderop achtervolgen Michel-Ange Balikwisha, George Ilenikhena en Arbnor Muja die met elk vijf Jurgen Ekkelenkamp voorafgaan. Aangezien KRC Genk de schorsingen van Paintsil en Munoz te verduren heeft, rekent de technische staf op doelpunten van aanvoerder Heynen of een van de vervangers.
**Van Driessche bleef bescheiden in het aantal van twee gele kaarten (drie in totaal) voor Antwerpspelers. Het clubtotaal komt daarmee op 25 en dat zijn er liefst tien minder dan de 35 boekingen van KRC Genk. Munoz werd afgelopen weekeinde volgeboekt, Paintsil werd weggestuurd na een dubbele boeking.
**De Young Reds van coach Faris Haroun en Maxime Biset genieten ondertussen van een welverdiende rustperiode, al volgen ook enkele beloftevolle youngsters de trainingen van de a-kern van coach Mark van Bommel.
 
  
HOME