Croky Cup - kwartfinale - OH Leuven-Royal Antwerp FC KP @ Den Dreefstadion - woensdag 24 januari 2024 - 20:30u..
Scheidsrechters: Nathan Verboomen - Mathias Hillaert - Ruben Wyns - Kevin Van Damme
(23/01/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
De kern: het drukke programma van voor de winterstop had nog z'n naweeŽn op de samenstelling van de kern voor de eerste opdracht van het nieuwe kalenderjaar afgelopen zondag. De technische staf moest het voor de defensie stellen zonder de geblesseerden Ritchie De Laet, SoumaŁla Coulibaly en BjŲrn Engels. Anthony Valencia sloot ondertussen aan bij de groep, maar lijkt, in tegenstelling tot Jacob Ondrejka (zondag nog invaller na de rust), nog niet competitieklaar. Hij wordt in de blessurekamer opgevolgd door Michel-Ange Balikwisha, recent geopereerd aan de knie. De club bevestigde inmiddels het vertrek van Sam Vines (foto: rechts samen met Jean Butez - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) richting Colorado Rapids, nadat hij de afgelopen tweeŽneenhalf jaar 58 keer het rood-witte shirt van de Great Old verdedigde. Nigeria met Alhassan Yusuf Abdullahi plaatste zich na een gelijkspel en twee overwinningen als tweede van groep A voor de volgende ronde van de Africa Cup of Nations. De clubs mochten vanaf de 21e speeldag van de lopende competitie twintig namen op het matchblad invullen en dus kregen Mahamadou Doumbia en Victor Udoh voor het eerst een plaatsje in de dug-out van het Bosuilstadion, Milan Smits debuteerde vorig seizoen tegen YRKV Mechelen al in de hoofdmacht van coach Mark van Bommel. De gele kaart van Lambrechts trof vorige zondag Nederlander Gyrano Kerk, maar heeft momenteel enkel invloed op het clubtotaal.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, George Ilenikhena, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Milan Smits, Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie, Victor Udoh, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 0, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> (0), roodgeschorst BvB >> niemand, dokterscabinet >> M.A. Balikwisha, Jelle Bataille (?), Ritchie De Laet (?), BjŲrn Engels, SoumaŁla Coulibaly.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: een keer slechts stonden beide clubs tegenover elkaar in het kader van de nationale voetbalbeker. Eind augustus 2007 ontving de Great Old in eigen huis de Leuvense fusieclub. OH Leuven kon dank zij een ongelukkige owngoal van Ray Fršnkel met de zege en de kwalificatie huiswaarts keren: "De bekercampagne 2007 is voorbij, nog voor ze goed van start ging. De owngoal die bezoeker OH Leuven op de Bosuil de zege bezorgde, was misschien nog meest typerend voor de weifelachtige aanzet van het seizoen. De supporters waren allerminst opgezet met het vertoonde spel en het vormpeil van een aantal rood-witte spelers. De kritiek klonk nu al ongemeen scherp", aldus ons verslag. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge partij in het K.P. @ Den Dreefstadion op remise, nadat Vincent Janssen zijn kleuren nog voor de rust aan de leiding had gebracht.
 
  
HOME