Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 22 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC
Stadion Am Kehrweg - zondag 28 januari 2024 - 16:00u.
(26/01/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Wesli De Cremer, Christophe Battiston, Gianni Seeldraeyers, Quentin Pirard

De kern: geen blessures na de midweekopdracht voor de Belgische voetbalbeker. De rood-witte technische staf bereidt de wedstrijd van zondag voor met dezelfde namen als afgelopen woensdag, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia en Hoewel het nog niet officieel bevestigd werd, zet Arthur Vermeeren zijn carrière eerstdaags verder in de Spaanse hoogste klasse. Evenmin bevestiging van een nakend vertrek van prijsschutter Michael Frey. Geruchten willen dat Mandela Keita interesse opgewekt heeft van over de plas. De deal met Colorado Rapids over Sam Vines werd inmiddels bevestigd. Soumaüla Coulibaly en Michel-Ange Balikwisha zetten samen met Björn Engels en Ritchie De Laet hun revalidatie verder. De technische staf hoeft voor deze zondag nog geen rekening te houden met schorsingen voor de nationale competitie. Een speler staat nog steeds op scherp.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): momenteel nog niet vrijgegeven.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 28+1, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Michel-Ange Balikwisha, Soumaüla Coulibaly, Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: de Oostkantons zijn een uitdagende verplaatsing. Niet alleen vanwege de onverzettelijkheid van tegenstander KAS Eupen, maar ook vanwege de onvoorspelbaarheid van de weersomstandigheden. De bekerwedstrijden van de seizoenen 1975-1976 en 1999-2000 (allebei gewonnen door Royal Antwerp FC) niet meegerekend, stond deze wedstrijd pas sedert begin de 21e eeuw geprogrammeerd op niveau van de nationale competitie. De onderlinge confrontatie werd sedertdien dus in relatief korte tijd (zowel op het tweede als eerste niveau) dikwijls ingeschreven op de kalender. Kon de Great Old als tweedeklasser zelden een vuist maken Am Kehrweg, sinds de promotie van 2017 werd er nog geen enkele keer een punt gelaten. Een keer slaagde KAS Eupen erin een puntje mee te pakken uit het Bosuilstadion. Het meest memorabele scoreverloop blijft allicht toch die van woensdag 16 december 2015. Drie keer keerde KAS Eupen terug uit achterstand na doelpunten van Joren Dom, een owngoal van Digne en Geoffry Hairemans om zo'n kwartier voor tijd via Grégory Dufer (foto: uiterst links, samen met Joeri Dequevy en Stallone Limbombe - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) alsnog de driepunter vast te grijpen: "De rood-witte fans overstemden nu ook de lokale trommelaar. KAS Eupen had nog precies een kwartier om op deze nieuwe uppercut te reageren. Dat zou niet meer lukken, ook al moest Nicaise Kudimbana nog enkele keren bijzonder scherp reageren, maar dat deed hij tot ieders tevredenheid ook. Terwijl David Gevaert de overwinning in perfect Frans als 'bien méritée' omschreef, veegde lokale coach Condom de vloer aan met zijn afweer die hij een schromelijk gebrek aan 'concentration' verweet. De rood-witte fans waren dan amper uitgejuicht, uitgevierd nog lang niet en pas onderweg voor een zalige terugrit!", aldus ons wedstrijdverslag. Een positief vervolg, dringend gevraagd.
**Opnieuw een half korfje doelpunten tegen Sporting du Pays de Charleroi. Vincent Janssen, George Ilenikhena en Jurgen Ekkelenkamp mikten tegen de touwen, maar de mooiste kwam allicht van Owen Wijndal, die zijn eerste voor de Great Old lukte. Met negen als seizoenstotaal komt Vincent Janssen momenteel uit op een gedeelde zevende plaats in de schutterstabel. KAS Eupen rekent o.a. op Isaac Nuhu.
**Gyrano Kerk liep in de slotfase van de wedstrijd tegen een onterechte gele kaart aan van Lambrecht. Het clubtotaal komt daarmee op 29. Tegenstander KAS Eupen totaliseert na vorige speeldag 42 publieke boekingen. Opmerkelijk: geen enkele speler moest omwille van gele overlast al een wedstrijd missen!
**De Young Reds van coach Faris Haroun en Maxime Biset zagen hun thuiswedstrijd van speeldag 18 vanwege de barre weersomstandigheden uitgesteld worden. Zij ontvangen RAAL La Louvière zondag 28 januari (met aftrap om 14:30u.) in het Herman Vanderpoortenstadion.
 
  
HOME