Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 23 - R Standard dL-Royal Antwerp FC
Stade Maurice Dufrasne - woensdag 31 januari 2024 - 21:00u.
(30/01/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bram Van Driessche, Yves De Neve, Quentin Lesceux, Jan Boterberg

De kern: Vincent Janssen werd afgelopen zondag volgeboekt, hij zal woensdag dus moeten toekijken. Krijgt George Ilenikhena steun van Victor Udoh of heeft de technische staf een andere oplossing in gedachte? Of Owen Wijndal zondag Am Kehrweg aan de rust vervangen werd uit voorzorg, is momenteel nog niet geweten. Michael Frey (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) was de prijsschutter van de club tijdens zijn eerste seizoen in Deurne-Noord. De concurrentie met Vincent Janssen resulteerde in een leenbeurt bij Schalke 04 en een laatste half seizoen bij de Young Reds o.l.v. Faris Haroun. Nu vertrekt de spits definitief naar de Engelse tweede klasse om er doelpunten te gaan maken bij QPR. Wij sluiten ons aan bij de wensen van succes. Soumaüla Coulibaly, Michel-Ange Balikwisha, Björn Engels en Ritchie De Laet zetten elk hun individuele herstelprogramma verder.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, George Ilenikhena, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Milan Smits, Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie, Eran Tuypens, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 29+2, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> Vincent Janssen, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Michel-Ange Balikwisha, Soumaüla Coulibaly, Ritchie De Laet, Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: pas sedert de promotie naar de Jupiler Pro League in 2017 kon de Great Old enkele interessante resultaten neerzetten aan de boorden van de Maas. Mark van Bommel en zijn selectie moest het vorige seizoen een stevige uppercut incasseren, al was dit de enige keer dat de Great Old tegen fors verlies moest aankijken. Geen uitverkocht huis vanwege de wereldwijde pandemie die zondagmiddag 8 augustus 2021, maar dat hinderde Michael Frey (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) niet om de netten van Bodart liefst vijf keer te treffen. De prijsschutter werd die middag overigens met de titel 'King' bedacht, aldus onze verslaggever Frank Nicola. "Met een 2-5 winst op Sclessin kan men spreken van een referentiematch. Positief is dat alle nieuwkomers betrokken waren bij het eerste doelpunt. Alhassan Yusuf Abdullahi heeft met de meest afgemaalde sprints en kilometers zijn visitekaartje meteen afgegeven. Jelle Bataille op een voor hem ongewone linksachterpositie kweet zich uitstekend van zijn taak. Johannes Eggestein maakte zijn eerste minuten vol in een Antwerpshirt. Viktor Fischer was betrokken bij alle aanvallende acties." Enige minpunt voor coach Brian Priske Pedersen en diens technische staf was de overdreven gele oogst van Van Driessche. Het lijkt er wel op of deze scheidsrechter, die niet in hoog aanzien bij Laszlo Bölöni stond, veelvuldig wordt aangeduid om deze wedstrijd te leiden...
**Geen doelpunten, wel een gemiste strafschop en dat viel niet in goede aarde bij de achterban. Toch blijft Vincent Janssen met negen doelpunten clubtopschutter, die ook tijdens de bekeropdrachten zijn bijdrage heeft geleverd. George Ilenikhena meldt zich ondertussen nadrukkelijk met zes competitiegoals. Michel-Ange Balikwisha, Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja staan elk op vijf treffers. H. Kawabe en W. Kanga scoorden elk zes keer voor de tegenstander.
**Met 38 boekingen telt R Standard de Liège slechts een beperkt aantal gele kaarten meer dan de selectie van Mark van Bommel. Vanheusden en Ngoy hebben elk al ten minste een schorsingsdag achter de rug.
**De Young Reds van coach Faris Haroun en Maxime Biset ontvingen afgelopen zondag 28 januari (met aftrap om 14:30u.) RAAL La Louvière in het Herman Vanderpoortenstadion. Ex-Antwerpspeler Jordi Liongola legde de 0-2 eindstand in de beslissende plooi.
 
  
HOME