Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 24 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 4 februari 2024 - 13:30u.
(03/02/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jasper Vergoote, Michael Geerolf, Martijn Tiesters, Brent Staessens

De kern: werd Vincent Janssen vorige zondag volgeboekt, woensdag volgde de dubbele boeking van Van Driessche en dus de uitsluiting van Mandela Keita. Hoewel onterecht, was het aan de technische staf om hiervoor een oplossing uit te werken. Het is overigens niet de eerste keer dat Royal Antwerp FC (toevallig) net voor de topper tegen CBKV met dergelijke problemen kampt. Mahamadou Doumbia versierde zijn eerste basisplaats met een goal met de kwaliteiten van 'doelpunt van het seizoen'. Of de wedstrijd van woensdag fysieke sporen heeft nagelaten in de kern, is ons momenteel niet bekend. Vincent Janssen boette tijdens de midweekwedstrijd (waarvoor de tegenstander toevallig twee dagen eerder had mogen spelen) zijn gele schorsingsdag uit en keert allicht terug in het basiselftal. Volgens berichten van buiten de club, zou nieuwe aanwinst Eliot Matazo nog niet speelklaar zijn voor de komende opdracht. Soumaüla Coulibaly, Michel-Ange Balikwisha, Björn Engels en Ritchie De Laet zetten elk hun persoonlijke herstelprogramma verder.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, George Ilenikhena, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Milan Smits, Kobe Corbanie, Eran Tuypens, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.
Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 31+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> Vincent Janssen, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Michel-Ange Balikwisha, Soumaüla Coulibaly, Ritchie De Laet, Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: Arthur Vermeeren, zijn naam zal de komende weken en maanden allicht nog wel enkele keren opduiken in deze rubriek, scoorde vorig seizoen tijdens de CPO een van de belangrijkste doelpunten richting Den Dubbel. "King Arthur zet orgelpunt na geweldige remontada", aldus onze verslaggever Frank Nicola: "Calvin Stengs dropte de bal voor doel. Mignolet kon met een slap vuistje halfslachtig ontzetten tot voor de voeten van Arthur Vermeeren. Het Antwerpse goudhaantje controleerde de bal en vond door een woud van benen de linkerbenedenhoek. Delirium bij alles en iedereen op de volgepakte tribunes. De inzet van King Arthur bekroonde dé opvallende comeback van de Reds, die met fysiek powervoetbal de laatste 20 minuten de tegenstand wegbliezen. Met passie en grinta werd de Angstgegner verslagen en dus blijft de Great Old de trotse lijstaanvoerder in de Champions’ Play Offs. Volgende week volgt de return op Jan Breydel. Just be there!", lezen we in diens verslag. Tijdens de reguliere competitie was er niet gescoord en eindigde de partij dus op remise. In tegenstelling tot vroegere wedstrijden was het Club Brugge KV dat onsportieve middelen hanteerde en er ook op de nodige (gele) wijze werd bestraft.
**Vincent Janssen was geschorst voor de verplaatsing naar de Vurige Stede en dus nam Mahamadou Doumbia (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) de rol van (prijs)schutter tijdelijk over van de clubtopschutter. George Ilenikhena (6), Michel-Ange Balikwisha, Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja met elk vijf doelpunten volgen verderop in de schuttersrangschikking.
**Royal Antwerp FC totaliseert na de 23e speeldag 32 gele kaarten of elf minder dan de tegenstander van zondag, bij wie Thiago en Vetlesen op scherp staan.
**De Young Reds van coach Faris Haroun en Maxime Biset trekken zaterdag 3 februari naar het Waasland om er vanaf 20:00u. in het Daknamstadion hoogvlieger KSC Lokeren-Temse te bekampen.