Croky Cup - halve finale heen - KV Oostende-Royal Antwerp FC
Diaz Arena - donderdag 8 februari 2024 - 20:00u.
(07/02/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Ruben Wyns, Michele Seeldraeyers, Kevin Van Damme

De kern: Royal Antwerp FC beëindigde de partij in het KP @ Den Dreefstadion met de kwalificatie voor deze halve finales, maar ook met z'n tienen. Dat heeft zo z'n gevolgen op de samenstelling van de wedstrijdkern voor deze heenwedstrijd in de Diaz Arena. Vincent Janssen werd nog in de 93e (!) minuut uitgesloten en is dus niet speelgerechtigd voor deze eerste halve finale van de Croky Cup. De wedstrijdkern van de clash tegen Club Brugge KV bleef vermoedelijk gevrijwaard van blessures en schorsingen. Mandela Keita, zondag nog op het strafbankje, is opnieuw beschikbaar. De Super Eagles van Nigeria spelen vanmiddag om 17:00u. plaatselijke tijd hun halve finale tegen Zuid-Afrika in het Stade de la Paix te Bouake. Troosting zaterdag 10 februari of zondag 11 februari finale in het Alassane Ouattara Stadium te Abidjan met aftrap om 20:00u. voor Alhassan Yusuf Abdullahi en zijn landgenoten. Soumaüla Coulibaly, Michel-Ange Balikwisha, Björn Engels, Ritchie De Laet en Eliot Matazo werken verder aan hun revalidatie.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, George Ilenikhena, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Milan Smits, Kobe Corbanie, Eran Tuypens, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 2, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> (1), roodgeschorst BvB >> Vincent Janssen, dokterscabinet >> M.A. Balikwisha, Ritchie De Laet, Björn Engels, Soumaüla Coulibaly, Eliot Matazo.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de Great Old had een wat wisselvallige bekerreputatie. Een wat oudere supporter kan je zo wel enkele namen van (lager gerangschikte) clubs opnoemen die voor heel wat bekerverdriet of zelfs het schaamrood op de wangen hebben gezorgd. Een tweedeklasser kan toch aardig voor de dag komen tijdens het bekerparcours. Dat bewees KSK Tongeren al tijdens het seizoen 1973-1974 door zich na een replay in het Bosuilstadion te verzekeren van de finale ten koste van Royal Antwerp FC. De Great Old bewees dit zelf ook (zij het in een vroegere fase) die 23e september 2015 tegen dit eigenste KV Oostende in het Albertpark. Na doelpunten van William Owusu Acheampong en Maxime Biset knikkerden Steve Colpaert & co. de fusieclub uit het bekertoernooi: "En dan plots, geheel onverwacht werd het heel stil aan de overkant. De bal van Geoffry Hairemans kwam niet helemaal goed door, toch kon William Owusu Acheampong er vlijmscherp zijn voet tegenzetten. Via de balk verdween de parel onhoudbaar voor Biebauw tegen het touwwerk. De vijfhonderd combi-ticketters van R.A.F.C. bleken plots dubbel in aantal op de andere tribunes. De druk lag nu helemaal op de competitieleider en die had het daar heel moeilijk mee", aldus onze verslaggever (foto: Kevin Debaty viert samen met de rood-witte fans - De ANTWERPSUPPORTER Online). Opmerkelijk: Johanna Omolo deelde die avond in de feestvreugde van zijn rood-witte kleuren en maakt momenteel deel uit van de kern van de fusieclub.
 
  
HOME