Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 26 - Royal Antwerp FC-YRKV Mechelen - UPDATE
Bosuilstadion - zaterdag 17 februari 2024 - 20:45u.
(15/02/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Wesli De Cremer, Kevin Monteny, Gianni Seeldraeyers, Hannes De Couvreur.

De kern: voor het eerst sinds de hervatting van de competitie na de winterstop, hadden de rood-witte spelers geen midweek-verplichtingen. Zo konden de technische staf en de spelersgroep deze week zich voluit focussen op de provinciale derby tegen YRKV Mechelen. De heenwedstrijd eindigde op een (billijk) gelijkspel, maar daarmee zal de achterban dit keer niet tevreden zijn. Alhassan Yusuf Abdullahi verdient felicitaties na het behalen van de zilveren medaille tijdens de Africa Cup of Nations. Hij maakt opnieuw deel uit van de wedstrijdkern. Eliot Matazo mocht in zijn eerste interview met de clubmedia honderduit praten. Hij staat te springen van ongeduld om zich ook op het terrein van de Bosuil te laten 'zien' en krijgt daar wellicht binnenkort kansen toe. Geen fysieke schade na de overwinning in het Edmond Machtensstadion en dus weinig selectiezorgen voor de technische staf. Soumaüla Coulibaly, Michel-Ange Balikwisha, Björn Engels en Anthony Valencia werken hun gepersonaliseerd herstelprogramma verder af. Geen schorsingen en geen spelers onder dreiging voor deze 26e speeldag.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Milan Smits, Kobe Corbanie, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens, Eliot Matazo.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 34+0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Michel-Ange Balikwisha, Soumaüla Coulibaly, Ritchie De Laet, Björn Engels, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: het voorbije seizoen stonden beide clubs liefst drie keer en ook al twee keer tijdens de lopende campagne met inzet van of competitiepunten of een trofee tegenover elkaar. Op uitzondering van de heenwedstrijd in het Afas Stadion Achter de Kazerne van eind september 2023 die op remise eindigde, bleef de Great Old telkens aan de winst, zij het niet altijd even gemakkelijk. Michael Frey bezorgde zijn kleuren de driepunter op de eerste speeldag van het seizoen 2022-2023. De terugwedstrijd stond op de achtentwintigste speeldag op de kalender ingeschreven. Jurgen Ekkelenkamp (2), Gyrano Kerk (2) en Michel-Ange Balikwisha scoorden in die volgorde, zodat de bekerfinale (foto: archief De ANTWERPSUPPO9RTER Online) van enkele weken later een formaliteit leek te worden. Niets was minder waar, al zouden de doelpunten van Vincent Janssen en Michel-Ange Balikwisha wel beslissen over winst en verlies tijdens de reguliere speeltijd: "Er hing een doelpunt in de lucht... De Reds waren al enkele keren op snelheid komen aanzetten. Zo vond Arbnor Muja plots Calvin Stengs, die op zijn beurt Michel-Ange Balikwisha aan de tweede paal zag uithalen voor een in de korte hoek gerichte goal. De rood-witte fans voelden zich nu helemaal zegezeker en wat KVM ook nog probeerde gedurende het restant van de reguliere speeltijd en de lange zeven extra-minuten, aan het resultaat veranderde niets meer. Na Ivan Leko in 2020, brengt team Mark van Bommel dit keer de Cup naar Deurne-Noord aan de vooravond van de Champions' Play-Offs!", aldus ons verslag. Het was overigens de tweede keer dat beide clubs samen de finale van de Beker van België haalden. Twee keer ook mochten de Reds juichen.
**Jacob Ondrejka heeft de smaak van het scoren te pakken. Nadat eerder Toby Alderweireld en Vincent Janssen voor voorsprong zorgden, bezorgde hij op assist van Vincent Janssen nog voor de rust voor een derde treffer. Met tien goals blijft Vincent Janssen clubtopschutter. George Ilenikhena (6), Michel-Ange Balikwisha, Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja met elk vijf doelpunten volgen verderop in de schutterstabel. Rob Schoofs (6) en Geoffry Hairemans (4) zorgden samen voor tien van de Mechelse doelpunten.
**Royal Antwerp FC totaliseert ook na de 25e speeldag 34 gele kaarten en dat zijn er niet alleen minder dan afgelopen seizoen, ook negen minder dan tegenstander YRKV Mechelen (44).
**De Young Reds van coach Faris Haroun en Maxime Biset werden zeer tot ontgoocheling van spelers en staf in de slotminuut van hun partij tegen KSK Heist nog in het verlies gespeeld met een superlate tegentreffer. Zondag e.k. is KVK Tienen de tegenstander in het Bergestadion met aftrap om 15:00u.
 
  
HOME