Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 27 - KAA Gent-Royal Antwerp FC - UPDATE
Ghelamco Arena - zondag 25 februari 2024 - 16:00u.
(22/02/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jasper Vergoote, Michael Geerolf, Martijn Tiesters, Simon Bourdeaud'Hui

De kern: de technische staf kon vorige speeldag beschikken over Alhassan Yusuf Abdullahi (na terugkeer van de African Cup of Nations 2024), Soumaüla Coulibaly en Eliot Matazo (na blessurebehandelingen), maar het mocht niet baten om de driepunter thuis te houden na de provinciale derby. Zo verliep het debuut van Eliot Matazo niet echt naar wens. Op uitzondering van Michel-Ange Balikwisha, Ritchie De Laet, Björn Engels en Anthony Valencia, die verder werken aan hun revalidatie, is de kern blessurevrij en beschikbaar voor de opdracht van de 27e speeldag. Geen schorsingen en geen spelers onder dreiging.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Kobe Corbanie, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 34+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Michel-Ange Balikwisha, Ritchie De Laet, Björn Engels, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: beide clubs kampen nog om een plaats bij de eerste zes van de reguliere competitie. Mochten ze zich allebei plaatsen, zou dat pas de tweede keer zijn dat ze elkaar bekampen tijdens de nacompetitie. De thuisduels tijdens die Play-Offs van 2018-2019 liepen telkens uit in het voordeel van de bezoekers. De wedstrijden tijdens de reguliere competitie leverden de Great Old een groot aantal punten op. Zo wisten de Reds liefst vier keer te zegevieren in de Ghelamco Arena, twee keer eindigde de wedstrijd op remise. Spitsenduo Janssen - Frey (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) wisten eind augustus 2022 nog voor de rust de vroege achterstand op te halen: "Radja Nainggolan kreeg eerst nog een elleboogje te verduren. Hij kon even later wel een vrijschop naar Jurgen Ekkelenkamp aan de tweede paal sturen, een afschamper via het voorhoofd Michael Frey en een verlenging van Sam Vines tot op het hoofd van William Pacho werd de ideale, vallende assist voor het eerste competitiedoelpunt van Vincent Janssen, meteen de gelijkmaker. De wedstrijd nauwelijks halverwege of daar was opnieuw het signaal vanuit Tubize. Odidja had Alhassan Yusuf Abdullahi onzacht en onreglementair bejegend in de blauw-witte zestienmeter en dus ging onder luid protest van de Ghelamco-aanhang de bal op de stip. Michael Frey haalde opnieuw verschroeiend uit op halve hoogte van de rechterhoek. In minder dan een kwartier had de Great Old de opgelopen achterstand opgehaald en omgebogen. Gesteund door een royaal aantal fans, hadden de XI van Mark van Bommel nu controle, al moest de VAR even voorbij het half uur alweer corrigeren op de beslissing", aldus ons wedstrijdverslag.
**Royal Antwerp FC totaliseert na de 26e speeldag 36 gele kaarten en dat is er een meer dan tegenstander KAA Gent, bij wie twee spelers op scherp staan.
**Marko Mitrovic bezorgde afgelopen weekeinde de Young Reds van coach Faris Haroun en Maxime Biset de overwinning in het Bergéstadion. Met 27 punten bekleden zij inmiddels de elfde plaats in de reeksrangschikking. Zondag e.k. is KFC Dessel Sport te gast in het Herman Vanderpoortenstadion met aftrap om 14:30u.
 
  
HOME