Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 29 - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC
Guldensporenstadion - zaterdag 9 maart 2024 - 16:00u.
(07/03/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bert Put, Lennert Becquet, Koen Thijs, Anthony Letellier

De kern: vorig weekeinde had de technische staf een 22-koppige kern geselecteerd voor de wedstrijd tegen S.T.V.V. met daarbij ook de van blessure herstelde Ritchie De Laet. De verrassing was evenwel Michel-Ange Balikwisha die mee in de startersrij liep. Hij werd aan de rust vervangen door Jacob Ondrejka, die eveneens na blessure mondjesmaat speelminuten sprokkelt. Naast Björn Engels en Anthony Valencia, kan coach Mark van Bommel dit weekeinde evenmin beschikken over Vincent Janssen en Mandela Keita. Milan Smits komt opnieuw bij de wedstrijdkern. Een accidentele uitsluiting buiten beschouwing gelaten, hoeft de technische staf momenteel geen rekening te houden met een eventuele (gele) schorsing. Geen spelers onder dreiging.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Milan Smits, Kobe Corbanie, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 38+0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Vincent Janssen, Mandela Keita, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: KV Kortrijk en Royal Antwerp FC troffen mekaar nog nooit tijdens de play-offs en dat zal ook dit jaar niet gebeuren. De einderonde tweede klasse van het seizoen 2006-2007 leverde de Great Old zowel thuis als uit de overwinning op. Het mag meteen duidelijk zijn dat er op de hoogste twee niveaus van de nationale competities van het Belgische voetbal wel een groot aantal onderlinge wedstrijden werden betwist. Tijdens de nationale bekercompetitie van het seizoen 2019-2020 haalden de troepen van Laszlo Bölöni & Wim De Decker het na de remise van de heenwedstrijd in het Bosuilstadion met het kleinste verschil in het Guldensporenstadion en mocht rood-wit zich dank zij de treffer van Lior Refaelov voor het eerst in 28 jaar melden in het Koning Boudewijnstadion voor de bekerfinale: "Een keertje leek Sinan Bolat de val nabij, maar werd voorbeeldig geassisteerd door Abdoulaye Seck (foto: hier in het midden tussen Benson Manuel en coach Laszlo Bölöni - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) ter voorkoming van de gelijkmaker. Zeer tot vreugde van alle bezoekers, waar ze zich in het stadion ook ophielden, mag Royal Antwerp FC zich na een bijzonder moeilijk bekerparcours opmaken voor dé finale van de Croky Cup, Club Brugge KV de tegenstander. Een mooiere uitdaging kan je je moeilijk voorstellen!", aldus ons wedstrijdverslag. In de heenwedstrijd van deze voetbaljaargang werd KVK van het terrein geblazen. Vincent Janssen trof liefst drie keer raak.
**Scheidsrechter Kevin Van Damme hield vorig weekeinde de gele kaarten op zak. Het clubtotaal van Royal Antwerp FC staat status-quo op 38, liefst twintig minder dan het totaal van tegenstander KVK, bij wie (verrassend) ook ex-Antwerpspeler Felipe Avenatti een behoorlijke kaartenlast telt. Vincent Janssen is tot heden de enige Antwerpspeler die een gele straf moest uitzitten.
**Clubtopschutter in de nationale competitie blijft Vincent Janssen met tien treffers. Terwijl ook George Ilenikhena kan pronken met een behoorlijk totaal aan gemaakte doelpunten (nat. comp., beker en Europees), was Jacob Ondrejka de afgelopen paar weken het doeltreffendst. Royal Antwerp FC telt een positief doelsaldo van +27. Enkel RUSG en Club Brugge KV deden beter tijdens de reguliere competitie. Jean Butez voert de rangschikking van de clean sheets.
**De Young Reds van coach Faris Haroun, die overigens samen met o.a. aanvoerder Toby Alderweireld een prominente rol speelt in de mediacampagne van de RBFA rond discriminatie, zijn aanstaande zondag in het Herman Vanderpoortenstadion gastheer voor R Olympic Club Charleroi. Aftrap om 14:30u.
 
  
HOME