Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 01 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC - UPDATE
Lottopark - zaterdag 30 maart 2024 - 20:45u.
(28/03/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jasper Vergoote, Martijn Tiesters, Michael Geerolf, Wim Smet

De kern: de dertigste en laatste speeldag van de reguliere competitie is inmiddels al bijna twee twee geleden. Deze zaterdag begint de selectie van coach Mark van Bommel ambitieus aan de Champions' Play-Offs. De vele internationals van de club zijn na hun uitgebreide opdrachten in binnen- en buitenland inmiddels opnieuw geland op het vertrouwde nest voor de ultieme voorbereiding op die eerste uitwedstrijd, met of zonder bezetting op de tribunes. Bj÷rn Engels en Mandela Keita blijven onbeschikbaar. Anthony Valencia heeft na herstel van zijn blessure inmiddels al aardig wat minuten volgemaakt met de Young Reds. De technische staf hoeft momenteel geen rekening te houden met een eventuele (gele) schorsing. Geen spelers onder dreiging.

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, SoumaŘla Coulibaly, Kobe Corbanie, Anthony Valencia, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Bj÷rn Engels, Mandela Keita.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: hoewel de Great Old een gestage ontwikkeling heeft gekend met als voorlopig hoogtepunt de Dubbel van 2023, was en bleef RSC Anderlecht een moeilijk te bespelen tegenstander. Domper en vreugde lagen dicht bij mekaar, ook tijdens de zogenaamde Play-Offs. Royal Antwerp FC was sedert het seizoen 2018-2019 telkens weer present. Op uitzondering van het seizoen 2022-2023 stond er een verplaatsing naar het toenmalige Constant Vandenstockstadion, nu Lotto Park, ingeschreven in de kalender. Die allereerste keer wisten Dieu en Didier te imponeren. Nummer acht Pieter Gerkens bracht de recordkampioen weliswaar op voorsprong, maar moest uiteindelijk berusten in de nederlaag. "Op het einde van iedere speelhelft wist de Great Old zijn overwicht dan ook te concretiseren in doelpunten. Zes minuten na de openingstreffer bood een goddelijke Dieumerci Mbokani de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan Didier Lamkel Ze. De Kameroener benutte de kans en schoof naast Didillon in het doel. Aan het eind van het meeslepende duel gaven beide steracteurs weer acte de prÚsence. Dieumerci Mbokani (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) met een gelifte pass richting Didier Lamkel Ze. De Kameroener trof weliswaar de paal, maar de attent meespelende Congolees stelde de zege voor de Reds veilig", aldus onze verslaggever Frank Nicola. De campagne 2019-2020 eindigde zonder Play-Offs vanwege de algemene gezondheidssituatie. De ultieme gelijkmaker een seizoen later zette een domper bij de bezoekers. Brian Priske Pedersen en zijn selectie moesten tot slot de nederlaag incasseren bij de tot nog toe laatste onderlinge Play-Offwedstrijd.
**Vincent Janssen besloot de reguliere competitie als clubtopschutter met tien treffers. Hij wordt op de hielen gezeten door George Ilenikhena (8). Gyrano Kerk voegde met de late gelijkmaker tegen R.U.S.G. voor nog een belangrijk doelpunt aan zijn persoonlijke palmares.
**De rood-witte selectie sluit de reguliere competitie af met een totaal van 42 gele kaarten of 12+1 minder dan het voorgaande seizoen. De Great Old incasseerde er vervolgens nog 12+1 en een rode kaart tijdens de zes wedstrijden van de CPO, waarvan zeven (7!) van scheidsrechter Van Driessche!!
**Vincent Janssen besloot de reguliere competitie als clubtopschutter met tien treffers. Hij wordt op de hielen gezeten door George Ilenikhena (8). Gyrano Kerk voegde met de late gelijkmaker tegen R.U.S.G. nog een belangrijk doelpunt toe aan zijn persoonlijke palmares.
**De Young Reds ontvangen zaterdagavond in het Herman Vanderpoortenstadion te Lier URSL VisÚ, met aftrap om 20:00u. en hopen beter te doen dan de afgelopen weken.
 
  
HOME