Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 02 - Royal Antwerp FC-KRC Genk - UPDATE
Bosuilstadion - zaterdag 6 april 2024 - 20:45u.
(04/04/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Nico Claes, Kevin Van Damme.

De kern: de rood-witte technische staf zag niet alleen de driepunter verloren gaan op de eerste speeldag, maar moest eveneens lijdzaam toezien hoe scheidsrechter Vergoote de wedstrijd naar zijn hand zette. Liefst vier (!) gele kaarten, kwamen nog bovenop de uitsluiting van Owen Wijndal. De crapuleuze overtreding van Hazard die daaraan voorafging werd door het duo Vergoote-Visser met de mantel der liefde bedekt, terwijl tenminste een gele kaart op zijn plaats was geweest, als we de woorden van De Bleeckere goed hebben begrepen. Coach Mark van Bommel zal het zaterdag dus zonder de Ajacied moeten rooien. Ritchie De Laet, Jelle Bataille of Kobe Corbanie zijn een alternatief voor de positie. Terwijl Björn Engels verder revalideert zal ook Mandela Keita onbeschikbaar blijven nadat hij tegen S.T.V.V. onbestraft (o.l.v. Van Damme) uit de wedstrijd werd getrapt. Senne Lammens heeft er al een mooi bekerparcours opzitten die de ploeg tot in de finale bracht, nu mag hij voor het eerst Jean Butez vervangen. De Antwerpdoelman werd eerder deze week geopereerd aan de hand na een onzacht contact met een tegenstander. Wie maakte hier nu de fout, Vergoote? De toegekende strafschop werd overruled door de buitenspellijn. Waarom werd er niet eerder gevlagd? Na drie gele kaarten in de CPO volgt automatisch een schorsingsdag. De behandeling van de Great Old is bij deze bekend!

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Ritchie De Laet, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Anthony Valencia, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Niels Devalckeneer, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 0+4, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Mandela Keita.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: hoewel de Great Old een gestage ontwikkeling heeft gekend met als voorlopig hoogtepunt de Dubbel van 2023, werden wisselende resultaten geboekt tegen KRC Genk. Domper en vreugde lagen dicht bij mekaar, ook in eigen huis tijdens de Play-Offs. Royal Antwerp FC was sedert het seizoen 2018-2019 telkens weer present. Geen succes op de allereerste speeldag van de allereerste deelname tijdens het seizoen 2018-2019, maar de ploeg van Bölöni - De Decker rehabiliteerde zich vervolgens tegen latere landskampioen KRC Genk met een eerste zege na een vroeg doelpunt: "Een vol Bosuilstadion ging onder een (helaas) niet aflatende regenval eens goed zitten voor de ouverture van de tweede speeldag van het kampioenenbal eens goed voor zitten. Tegen alle verwachtingen in begonnen de Limburgers vrij slap aan het duel. The Great Old eiste het initiatief op en werd daarvoor reeds in de vierde minuut beloond. Een dubbelpass tussen een weer erg bedrijvige Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze werd foutief gestuit door Uronen. Een vrije trap in het halve maantje is gesneden koek voor een specialist als Lior Refaelov (foto: archief https://www.mwfoto.be/RAFC). De Israëliër knalde staalhard binnen vanop 20 meter. Het dient gezegd: keeper Vukovic ging niet vrijuit bij deze fase.", aldus onze verslaggever Frank Nicola. "Blijf in uw kot", was de wereldwijde slogan in 2020 en dus bleven de voetballiefhebbers verstoken van de Play-Offs. Het verlies tegen KRC Genk op de eerste speeldag van het Play-Offs 2020-2021 was het begin van Play-Offs zonder veel glans, maar wel besloten met een thuiszege tegen recordkampioen RSC Anderlecht. Wist KRC Genk zich het daaropvolgende seizoen niet te kwalificeren, de jaargang 2022-2023 beet ook de tegenstander van zaterdag op de tweede speeldag in het Bosuilgras in aanloop naar Den Dubbel!
**Geen doelpunten voor Royal Antwerp FC op de eerste speeldag van de CPO en dus blijft Vincent Janssen met tien goals de clubtopschutter, George Ilenikhena telt er acht. Met negen doelpunten bevindt Genktopschutter Arokodare zich tussen beide Antwerpspelers in.
** De rood-witte selectie stond even op nul gele kaarten, maar daar kwam door de handelingen van Vergoote spoedig verandering in. Met vier boekingen deelde hij nu al het equivalent van een schorsingsdag uit. Na drie individuele publieke waarschuwingen, volgt automatisch een schorsingsdag.
**De Young Reds ontvingen zaterdagavond URSL Visé in het Herman Vanderpoortenstadion te Lier en hielden de driepunter thuis. Gerard Vandeplas en Jeff Godelaine zorgden voor de doelpunten. Nu zondag 7 april wordt hun volgende wedstrijd tegen R Cappellen FC afgetrapt om 15:00u. in het Stadion Jos Van Wellen.
 
  
HOME