Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 04 - Cercle Brugge KSV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 21 april 2024 - 13:30u.
(18/04/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Michiel Allaerts

De kern: de eerdere blessure verhinderde Jelle Bataille niet om in het Jan Breydelstadion aan de wedstrijd te beginnen. Hij werd voor het laatste half uur gewisseld voor Ritchie De Laet. Ook Mandela Keita kon na zijn tegen S.T.V.V. opgelopen blessure na een niet-bestrafte fout opnieuw het voetbalplunje aantrekken voor de volle wedstrijd. Hij maakte een opvallend heroptreden, maar kon evenmin de nederlaag vermijden. De gele rekening liep helaas verder op, maar trof enkel spelers die (nog) niet op scherp stonden. Die niet-aflatende gele ijver van de scheidsrechterij heeft er voor gezorgd dat een speler inmiddels al een wedstrijd onder dreiging heeft moeten afwerken, terwijl Onyedika na zijn aanslag op Jurgen Ekkelenkamp straffeloos verder mocht doen! Na drie gele kaarten in de CPO volgt automatisch een schorsingsdag. De ongelijke interpretatie en behandeling van feiten en incidenten is bij deze bij de Great Old bekend! Jean Butez en Björn Engels blijven onbeschikbaar.

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Senne Lammens, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Victor Udoh, Niels Devalckeneer, Mahamadou Doumbia.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 7+2, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, gele kaarten staf CPO >> 1 rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Jean Butez.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: voor het eerst treffen Cercle Brugge KSV en Royal Antwerp FC mekaar tijdens de (Champions) Play-Offs. De Vereniging promoveerde o.l.v. Frank Vercauteren uit het vagevuur aan het einde van het seizoen 2017-2018 na een bloedstollende promotiefinale. Sindsdien was Cercle Brugge KSV zes keer gastheer voor de Great Old in het eigen Jan Breydelstadion. In tegenstelling tot Stamnummer drie, ligt het Brugse gras de rood-witte spelers wel. Liefst vijf maal keerden de Reds met de volle buit terug. Vorige winter liep het verschil net als tijdens het seizoen 2022-2023 op tot twee goals dank zij doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp, Chidera Ejuke en George Ilenikhena. Een seizoen eerder zorgden Vincent Janssen (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Toby Alderweireld voor het verschil in score. De enige nederlaag werd half augustus 2020 geleden in een leeg stadion tijdens de wereldwijde gezondheidssituatie. Ook in de voorgaande periode op het tweede niveau van de nationale competitie, was Jan Breydel vruchtbaar voor de Reds.
**Royal Antwerp FC kwam nog niet tot scoren tijdens deze Champions Play-Offs. Vincent Janssen blijft met tien goals dus clubtopschutter, George Ilenikhena telt er acht. Kevin Denkey is niet alleen topschutter van de Vereniging, hij voert ook de nationale schutterslijst aan met liefst 24. Hij heeft recent nog bewezen zelfs van een kopstoot van Mechele geen schrik te hebben!
**Zag de kaartenverhouding tijdens de reguliere competitie er heel anders uit, nu blijkt Royal Antwerp FC de meest bestrafte club met tien gele (als we de belachelijke bestraffing van coach Mark van Bommel in rekening brengen) en een rode kaart! Met negen plus een telt de tegenstander er een minder en heeft eveneens te vrezen voor een speler op scherp.
**Geen doelpunten voor de Young Reds van coach Faris Haroun en ook geen clean sheet dus kwamen ze puntenloos terug van de verre verplaatsing naar de Gaume. Coach Faris Haroun en diens selectie zijn deze zaterdag 20 april met aftrap om 20:00u. gastheer voor R. Knokke FC in het Herman Vanderpoortenstadion.
 
  
HOME