Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 05 - Royal Antwerp FC-R Union SG - UPDATE
Bosuilstadion - donderdag 25 april 2024 - 20:30u.
(23/04/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo, Wim Smet

De kern: RUSG zakte half maart naar Deurne-Noord af voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Royal Antwerp FC moest toen de 'wei' in zonder de geblesseerde Mandela Keita vanwege een onbestrafte overtreding eerder tijdens het seizoen. De regulerende middenvelder werd node gemist, maar kon inmiddels op volle sterkte hervatten. Een accidentele uitsluiting buiten beschouwing gelaten, hoefde de technische staf toen geen rekening te houden met een eventuele (gele) schorsing. Die (onterechte) uitsluiting en schorsing zou er inderdaad spoedig, al op de eerste speeldag van de CPO's aankomen. Inmiddels staan al twee spelers op scherp. Na drie gele kaarten in de CPO volgt automatisch een schorsingsdag. Björn Engels en Jean Butez zetten hun individuele parcours onverdroten verder. Anthony Valencia maakte inmiddels al enkele speelminuten bij de hoofdmacht van Team Mark van Bommel.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Senne Lammens, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Anthony Valencia, Niels Devalckeneer, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 9+1, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Jean Butez, Jelle Bataille (?).

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: Royale Union SG is een van die traditieclubs die lange jaren in de lagere echelons van het Belgische voetbal heeft vertoefd. Sinds de promotie naar de Jupiler Pro League in 2021 heeft de club zich telkens weten te kwalificeren voor de Champions' Play-Offs. De dramatische start van deze derde campagne waaraan de club dit keer o.l.v. coach Alexander Blessin begon als koploper, bracht ze nog geen punt op. Het blijft desondanks een moeilijk te bekampen tegenstander in het Bosuilstadion. Het flodderdoelpunt van Puertas kostte de Great Old bijna de titel (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online): "Millimetersprint uitgesteld tot laatste speeldag Mocht de titelstrijd een wielerwedstrijd zijn, Royal Antwerp FC en Royale Union Saint Gilloise zouden afstevenen op een millimetersprint. Alle relevante statistieken van de Jupiler Pro League geven aan dat beide titelpretendenten elkaar geen duimbreed toegeven, al had de thuisploeg deze zondag een manifest voordeel, de Bosuil. De Antwerpse voetbalarena was tot de nok gevuld met 16.000 supporters die allen hunkerden naar een vijfde landstitel", aldus ons wedstrijdverslag. Een seizoen eerder bleef de wedstrijd tussen beide Europese protagonisten met dubbele nul ook onbeslist.
**Het heden: hoewel er nog geen officiële mededeling kwam van de club, hadden de media vandaag belangrijk nieuws i.v.m. de bouw en het gebruik van tribune II. Er zouden plannen op tafel liggen om met een tijdelijke constructie of een definitieve versie de historische TII te vervangen om zo de capaciteit van het stadion te vergroten.
**De nabije toekomst: we vernamen via de media dat ook voor Royal Antwerp FC de licentie voor het komende seizoen werd toegekend. Verdere details zijn ons momenteel nog niet bekend.
**Royal Antwerp FC kwam afgelopen zondag voor het eerst tot scoren tijdens deze Champions' Play-Offs. Chidera Ejuke trapte met Vincent Janssen als aflossingspunt zelf de hoekschop en zorgde in een vloeiende beweging voor het enige doelpunt van de partij. Vincent Janssen blijft met tien goals de clubtopschutter voor George Ilenikhena die acht competitietreffers totaliseert. Met Amoura (17) en Nilsson telt R.U.S.G. liefst twee spelers in de top tien van de nationale schutterslijst.
**Zag de kaartenverhouding tijdens de reguliere competitie er heel anders uit, nu lijkt Royal Antwerp FC met tien gele kaarten en een rode bij de meest bestrafte clubs. De technische staf bij R.U.S.G. moet eveneens rekening houden met tien gele kaarten en een rode voor Burgess, waarvan niet duidelijk geweten is of hij daarvoor nu ooit gestraft werd.
 
  
HOME