Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 07 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV
Bosuilstadion - zondag 5 mei 2024 - 13:30u.
(02/05/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jasper Vergoote, Michael Geerolf, Martijn Tiesters, Michiel Allaerts

De kern: Kobe Corbanie viel afgelopen zondag samen met drie ploegmaats twintig minuten voor tijd in tijdens de wedstrijd in het Stade Joseph MariŽn. Hij diende zich in blessuretijd (what's in a name!) al opnieuw te laten vervangen, geblesseerd als hij was. Hij is samen met BjŲrn Engels en Jean Butez onbeschikbaar en zal eerstdaags starten met zijn revalidatie. De vier gele kaarten van De Cremer hebben nog geen direct gevolg, al staan inmiddels al VIJF spelers op scherp! Na drie gele kaarten in de CPO volgt automatisch een schorsingsdag.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Senne Lammens, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van Den Bosch, SoumaŁla Coulibaly, Anthony Valencia, Victor Udoh, Niels Devalckeneer, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 13+4, gele dreiging JPL >> vijf spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> BjŲrn Engels, Jean Butez, Kobe Corbanie.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: beide clubs troffen mekaar inmiddels al .. keer tijdens de (Champions') Play-Offs in het Bosuilstadion. Waren de Reds tot nog toe weinig succesvol bij de uitwedstrijden op Jan Breydel, in het vertrouwde Bosuilstadion
ging de opbrengst crescendo. Zo liepen de bezoekers het vorige seizoen een blauwtje na een laat doelpunt van Arthur Vermeeren: "Het publiek stuwde de roodhemden naar voren die slechts zes extra minuten werden toegekend. In de ultieme slotfase gaf Mechele een corner weg. Calvin Stengs dropte de bal voor doel. Mignolet kon met een slap vuistje halfslachtig ontzetten tot voor de voeten van Arthur Vermeeren (foto: tussen Zeno Van den Bosch, Thomas Carpels, Gaston Avila en Arbnor Muja - De ANTWERPSUPPORTER Online). Het Antwerpse goudhaantje controleerde de bal en vond door een woud van benen de linkerbenedenhoek. Delirium bij alles en iedereen op de volgepakte tribunes. De inzet van King Arthur bekroonde dť opvallende comeback van de Reds, die met fysiek powervoetbal de laatste 20 minuten de tegenstand wegbliezen. Met passie en grinta werd de Angstgegner verslagen en dus blijft de Great Old de trotse lijstaanvoerder in de Championsí Play Offs", aldus onze verslaggever wijlen Frank Nicola. Club Brugge KV moest verder ook twee maal genoegen nemen met een puntendeling, een keer gingen de volle drie punten mee naar huis.
**Het heden: hoewel er nog geen officiŽle mededeling kwam van de club, hadden de media onlangs belangrijk nieuws i.v.m. de bouw en het gebruik van tribune II. Er zouden plannen op tafel liggen om met een tijdelijke constructie of een definitieve versie de historische TII te vervangen en zo de capaciteit van het stadion te vergroten.
**De toekomst: de Young Reds reizen dit weekeinde naar het Bergestadion (Bergevest 12 te 3300 Tienen) om er op deze voorlaatste speeldag van de lopende campagne OHL partij te geven met aftrap om 20:00u.
**Hoewel de tegenstander er opnieuw voluit de beuk inzette tijdens de eerste speelhelft, was het Royal Antwerp FC dat het merendeel van de gele kaarten moest incasseren. Het clubtotaal liep daarmee op tot 17 of een gemiddelde van bijna drie. Tegenstander Club Brugge KV incasseerde met zeven publieke waarschuwingen daarvan slechts een fractie... Van enige ongelijke behandeling is evenwel geen sprake!
 
  
HOME