Croky Cup - finale - Royale Union SG-Royal Antwerp FC
K. Boudewijnstadion - donderdag 9 mei 2024 - 15:30u.
(07/05/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Jo De Weirdt, Kevin Monteny, Wim Smet.

De kern: Jean Butez, Kobe Corbanie, Björn Engels en mogelijk ook Jelle Bataille zullen er donderdag quasi zeker niet bijlopen. Met slechts drie gele kaarten over het volledige bekerparcours, hoeft Mark van Bommel, in tegenstelling tot gretigheid waarmee zijn selectie en team tijdens de Champions' Play-offs onder de waarschuwingen werden bedolven, geen rekening te houden met schorsingen.

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 3, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> (1), roodgeschorst BvB >> niemand, dokterscabinet >> Jelle Bataille (?), Jean Butez, Kobe Corbanie, Björn Engels.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): momenteel nog niet bekend.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "Ritchie! Ritchie! Ritchie!", roffelde het zondag nog oerendhard doorheen het Bosuilstadion. Ritchie De Laet (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) liep dit weekeinde opnieuw in de startersrij en hoopt nu donderdag zijn kleuren net als in 2020 en 2023 opnieuw van dienst te mogen zijn bij wat heet zijn allerlaatste finale van de Croky Cup in rood-witte loondienst. Hij heeft net als Bruny Nsimba twee 'bekers op zijn kas' en palmares staan. De vorige bekerronde dateert alweer van 29 februari 2024. Toen werd KV Oostende na doelpunten van Mahamadou Doumbia (0-1), Henderson (1-1), George Ilenikhena (1-0 & 3-0) en Zeno Van den Bosch (2-0) na een dubbele confrontatie genadeloos uit de bekercompetitie geknikkerd. Keren we terug in de tijd naar de bekeropdrachten tegen Royale Union SG van vorig seizoen. Het werd 1-0 in het Stade Joseph Mariën na een betwistbaar doelpunt. De goal Vincent Jansen op de Bosuil in de tweede helft zorgde voor voorsprong, remise na 90 minuten, verlengingen. Strafschoppen stuurden de Great Old richting Koning 'Bosuil'stadion te Brussel: "Nieuwkoop zette geelblauw tijdelijk opnieuw op voorsprong, maar ook de 17-jarige Kobe Corbanie toonde geen zenuwen. Hij knalde raak in het dak van het doel van Moris: 3-3. Opvallend: K.C. moest de bal omwille van een onwillige penaltystip ettelijke malen goedleggen en ook de Brusselse keeper deed intimidatiepogingen om hem het scoren te beletten. Voor de vijfde pingel had Royale Union SG niemand minder dan ster Teuma opgetrommeld. De echte ster werd Jean Butez (olé olé!!!) die de inzet met verve keerde. Gaston Avila (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) kreeg dé kans om de poort naar de finale van de Croky Cup open te beuken. De linkspoot zorgde met zijn treffer voor een pandemonium op de Bosuil: 4-3. Eenendertig jaar na hun fenomenale finale in Jan Breydel mogen KV Mechelen en Royal Antwerp FC zich opnieuw opmaken voor een voetbalfeest. Just be there!", vatte onze verslaggever Frank Nicola de penalty-epiloog samen.
 
  
HOME