Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 08- Royal Antwerp FC-Cercle Brugge KSV - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 12 mei 2024 - 18:30u.
(11/05/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bert Put, Koen Thijs, Bryan Bijnens, Brent Staessens

De kern: de gele kaart van Bruggeling Vergoote heeft zo zijn gevolgen voor de wedstrijdkern van Team Mark van Bommel van deze achtste speeldag van de CPO. Vincent Janssen liep tegen zijn derde van de CPO aan en is toe aan een verplichte rustdag. George Ilenikhena, die volgens de 'kenners' uitdrukkelijk in de belangstelling zou staan van buitenlandse clubs, lijkt de vervanger te zullen worden. Jean Butez, Kobe Corbanie en Björn Engels blijven onbeschikbaar voor actieve sportieve dienst. Jelle Bataille was fit en maakte zijn heroptreden tijdens de bekerfinale. Jacob Ondrejka en Mahamadou Doumbia vielen uiteindelijk uit die 18-koppige wedstrijdselectie, maar worden vermoedelijk deze zondag wel terug opgeroepen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Senne Lammens, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Milan Smits, Victor Udoh, Niels Devalckeneer, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 17+3, gele dreiging JPL >> vijf spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 2, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Jean Butez, Kobe Corbanie.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: nooit eerder troffen beide traditieclubs zich op de Bosuil tijdens de Champions' Play-Offs. Chidera Ejuke en Royal Antwerp FC waren drie weken geleden wel spelbreker tijdens de zgn. galawedstrijd Cercle 125 (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online). De Reds speelden de groen-zwarten met het kleinste verschil in het verlies, de enige driepunter tijdens deze moeilijk verlopen naronde van de campagne 2023-2024. Cercle Brugge KSV was in 1911 de eerste 'Vlaamse' landskampioen.
**Straf: team Mark van Bommel moet inderdaad rekening houden met een record aantal gele bestraffingen tijdens deze CPO. Dat aantal liep inmiddels op tot 20, de publieke waarschuwingen voor coach MvB niet meegerekend! De rode kaart voor keepertrainer Brian Vandenbussche heeft geen onmiddellijk effect. Hij kreeg een voorwaardelijke straf van twee speeldagen opgelegd. Tegenstander Cercle Brugge houdt rekening met 19 boekingen.
**De toekomst: de Young Reds zijn dit weekeinde toe aan hun allerlaatste opdracht van de campagne 2023-2024. Ook zij werden niet gespaard van scheidsrechterlijke bestraffingen. Zaterdagavond zijn de rood-witte technische staf en spelersgroep gastheren in het Herman Vanderpoortenstadion voor de Rooikes van Hoogstraten VV. De heenwedstrijd eindigde op 1-2 in het voordeel van de Reds.
 
  
HOME