K.S.V. Roeselare

0 - 3

Zon. 14/02/1999 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters: Dirk Vanhoutte - Chris Dams
 
Na KSV Roeselare - R Antwerp FC

Antwerpaanvoerder Geert Emmerechts weigert aan de titel te denken

ROESELARE - R Antwerp FC realiseerde gisteren in Roeselare haar eerste belangrijke doelstelling van het seizoen: een periodetitel pakken. Door de nieuwe nederlaag van KFC Turnhout was de leidersplaats in het algemeen klassement de slagroom op de taart. "Ik zal pas een pak geruster zijn als we de periodetitel pakken," liet Geert Emmerchts voor de match in Roeselare noteren. Hij slaakte gisteren na afloop dan ook een zucht van tevredenheid. Hij beseft erg goed dat R.A.F.C. de zege niet cadeau had gekregen.

"We begonnen heel sterk aan de match," aldus de Antwerpkapitein. "Kort voor ons openingsdoelpunt was KSV Roeselare wat beter in de match gekomen, maar door de goal van Darko Pivaljevic kregen ze opnieuw een klap. Het was belangrijk om de druk te blijven houden. Spijtig genoeg konden we de kloof niet verder uitdiepen. In de tweede helft hebben we afgezien. We slaagden er niet in om de bal in eigen rangen te houden en werden teruggedrukt op ons doel. Er werd te zenuwachtig en gestresseerd gespeeld. Gelukkig liep het goed af."

Met de leidersplaats in de sporttas voelde Emmerechts zich wat onwennig. "Het is iets nieuws voor ons. Aan ons nu om te zorgen dat we daar zolang mogelijk blijven staan. Het doel was om zo vlug mogelijk een periodetitel te winnen en dat is nu gebeurd. Ik denk dat iedereen nu een stuk geruster is, maar we mogen niet te gerust zijn. Kijk maar naar wat er met KFC V. Geel gebeurde nadat zij de eerste periode pakten. Wij moeten nu elke week bevestigen dat we daar thuishoren. We moeten enkel naar onszelf kijken en gewoon blijven winnen. Al beseffen we wel dat beter doen dan dit eigenlijk onmogelijk is."

De titel is ook voor Geert Emmerechts nog ver weg. "Daar durf ik nog niet aan te denken. Ik zou best willen, hoor. De weg is nog bijzonder lang. Als je ziet wat Turnhout overkomt. Vijf doelpunten pakken thuis tegen Herentals, dat kom je niet zomaar te boven. We moeten zorgen dat we zo'n inzinking vermijden."

R Antwerp FC knokt zich naar de zege
De Great Old had meer moeite met KSV Roeselare dan de zware 0-3-cijfers laten vermoeden. Vooral in de tweede helft werden de bezoekers weggedrukt. De wedstrijd groeide uit tot een spannende cupmatch. In de eerste helft was de Great Old helemaal baas. Het overwicht leverde slechts een strafschopdoelpunt van Darko Pivaljevic op. Weinig liet vermoeden dat roodwit nadien in de problemen zou komen. Roeselare speelde bang en afwachtend en kon R Antwerp FC enkel via een vrijschop van Frunza verontrusten.

Na de pauze kwamen vooral Frunza en Yousfi Oldrich Parizek bedreigen. De doelman van Antwerp toonde zich paraat. De druk op het bezoekende doel was groot, maar in de slotfase kon R Antwerp FC zich nog twee keer uit de knelling losmaken. Telkens met succes. Eerst rondde Sandro Da Silva een combinatie met William Verbeeck koel af. In de blessuretijd maakte Bimbo Fatokun op aangeven van Johan Mücher de klus helemaal af (J.V.C. - GvA - 15/02/1998)."

"Leidersplaats zal voor druk zorgen" (William Verbeeck)

Een strafschopfout op William Verbeeck lag aan de basis van het eerste doelpunt van R Antwerp FC. Ook hij genoot uitgebreid van het binnenhalen van de periodetitel. "Het is een geruststelling dat we al zeker de eindronde spelen. Volgens mij is het nog te vroeg om al op de eerste plaats terecht te komen. Ik vrees dat dit voor extra druk zal zorgen. Kijk maar wat KV Mechelen en KFC Turnhout overkwam. We moeten match per match blijven aanpakken en niet teveel kijken naar het klassement (J.V.C. - GvA - 15/02/1998)."

Figuur van de dag: Geert Emmerechts

Geert Emmerechts verdient de uitverkiezing tot figuur van de dag tenvolle. De Brabander is de laatste overlevende van de succesrijke Antwerpperiode en had het vorig jaar moeilijk zich neer te leggen bij de degradatie. Dit seizoen heeft hij zich ontpopt tot een echte leidersfiguur. Ook gisteren eiste de aanvoerder van de Great Old een uitblinkersrol op (J.V.C. - GvA - 15/02/1998)."

(bron: de pers - 15/02/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski
4 Geert Emmerechts (K) - 66'
19 Ronnie Wallwork
17 Danny Higginbotham - 24'
6 William Verbeeck
2 Abdul Saleem Senanu
16 Zoran Campara
8 Olivier Brassart - 27'
10 Sandro da Silva - 87'
9 Darko Pivaljevic - 30' - 75'
 
83' 8 Olivier Brassart (uit)/
14 Johan Mucher (in)
87' 10 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in) - 90'
K.S.V. Roeselare
1 Fabrice Vervacke - 29'
2 Christian Bouckenooghe
3 Didier Vandenberghe (K)
4 Jean-Claude Lagrou
8 Lieven Verkindere
7 Csaba Maté
6 Chris Desomer
5 Dieter Dever
11 Steev Yousfi - 78'
9 Florin Frunza - 27'
10 Gert Peelman
 
76' 8 Lieven Verkindere (uit)/
15 Housine Benali (in)