Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters: Roland Van Nylen - Dirk Vanhoutte

Vierde official: Amand Ancion

Germinal b. ploeg van 't stad

Het Antwerpse stadsderby anno 2004 zal geen schoonheidsprijs krijgen. R Antwerp FC had na een paar minuten op voorsprong kunnen en moeten komen. Arthur Gomez miste de wenkende kans. De Bosuilspits brak door de buitenspelval, maar stuitte in eerste instantie op de toesnellende Luciano. Hij stuurde de rebound hoog over doel, weg mogelijkheid. Nadien namen de Ratten het heft in handen. De Great Old prikte bij momenten wel fel tegen. Edwin Ouon was uitblinker voor de rust. Toch was het Ge.be dat even over het half uur op counter op voorsprong kwam via Milson. De voorbereiding was van het duo Prince-Camara.
Na rust verwaterde de partij volledig. Ge.be hield het matchverloop onder controle. Rood-wit voetbalde geen kans meer bij elkaar. Dong Fangzhuo viel op het uur in. De eerste Chinese voetballer in de Jupiler League kon het tij niet keren voor de Great Old. R Antwerp FC wordt opnieuw rode lantaarn en mag stilaan haar ticket naar tweede bestellen.
(Bennie Luyten - bron: sport.be - 22/02/2004)

Minuut per minuut
00' Vooraf: bij de thuisploeg beginnen Snelders en Van Zundert op de bank waardoor Prince en De Wree in de start-11 van Brys staan. Bij R Antwerp FC zit de Chinees Dong Fanghzuo naast coach Marc Grosjean op de bank. Sterkhouder Pivaljevic is niet speelklaar en van de nieuwelingen Marcos Pereira, Eddie Johnson en Phil Bardsley is evenmin sprake. Tony Sergeant heeft pas de training hervat en is evenmin beschikbaar. Scheidsrechter is Frank De Bleeckere. Na de boycot bemannen Slechts 409 toeschouwers het bezoekersvak.
02' De beginfase is voor de thuisploeg.
03' Meteen een goede kans voor R Antwerp FC. Arthur Gomez geraakt door de buitenspelval. Luciano komt uit een kan er een voetje tegen zetten. De Antwerpspits schiet de rebound over. De bezoekers hadden al op voorsprong kunnen klimmen.
10' De thuisploeg acteert veel op de roodwitte helft van R Antwerp FC, maar kan dat overwicht niet benutten. De Great Old prikt bij momenten stevig tegen.
14' R Antwerp FC ontwikkelt enige druk. Edwin Ouon zet zich op rechts door tegen Monteyne. Luciano duwt de voorzet met de vuisten weg. Arthur Gomez mist in de rebound.
17' Snoeckx zet druk op Yves Feys die toch kan ontzetten
28' Patje Goots beëindigt een geharrewar voor het doel van Ge.be met een schot. Dhont kopt weg.
29' Edwin Ouon zet zich opnieuw door op de rechterflank. Hij speelt Asanda Sishuba aan. Luciano stopt het schot.
31' G O A L: Camara zet zich door op links en zet voor. Milson opent met zijn eerste treffer voor Ge.be de score.
39' Milson kopt door tot bij Prince. Yves Feys komt net op tijd tussenbeide.
45' Rustverslag: R Antwerp FC kreeg vroeg in de match een unieke kans via Arthur Gomez om op voorsprong te klimmen. Nadien kwam de thuisploeg beter in de match, al kon het daar weinig uit puren. R Antwerp FC prikte wel fel, maar liep op een counter van de Ratten die via Milson op voorsprong kwamen. Patje Goots en Arthur Gomez dreigden enkele keren voor de Great Old.
50' De tweede helft begint flauwtjes, na vijf minuten is er nog bitter weinig te zien geweest.
53' Op vrijschop van Cooreman, kopt Hoefkens naast.
57' Veel middenveldspel, Ge.be heeft de match onder controle.
60' De Great Old heeft het moeilijk in de tweede helft en snakt naar inspiratie.
61' Dong Fangzhuo maakt zijn debuut voor roodwit, hij komt in de plaats van Arthur Gomez. De eerste Chinees in de Jupiler League is een feit. Aangekondigd met nummer 16, staat er uiteindelijk nr. 17 op zijn truitje.
62' Dong wisselt van truitje en kan verder met het juiste rugnummer 16. Bij Ge.be kwam Cruz in de plaats van Prince.
64' De aan de knie geblesseerde Van Dooren wordt vervangen door Bodor.
73' De partij verwatert, ook de spanning ebt weg. Cooreman haalt uit, Yves Feys houdt zijn team overeind.
80' Ge.be zet aan voor een slotoffensief, opponent R Antwerp FC kon na rust geen enkele kans bij elkaar voetballen.
85' Bijna 2-0. Yves Feys komt goed uit om Milson het scoren te beletten.
87' Opnieuw pakt Yves Feys uit met het betere werk. Deze keer stopt hij Cruz af.
88' De Antwerpsupporters worden woelig in hun vak. Eentje probeert zelfs het veld te betreden.
90' Scheidsrechter De Bleeckere fluit af. R Antwerp FC doet met het oog op het verdere verloop van de competitie een barslechte zaak. Ge.be schuift opnieuw op in de klassering.

15 Arthur Gomez

60' 15 Arthur Gomez (uit)/
16 Fangzhuo Dong (in)
70' 2 Edwin Ouon (uit)/
6 William Verbeeck (in)
79' 23 Asanda Sishuba (uit)/
27 Prince Asubonteng

70' 4 Kurt Van Dooren (uit)/
2 Boldiszar Bodor (in)
70' 27 Prince Asubonteng (uit)/
10 Daniel Cruz (in)
76' 3 Carl Hoefkens (uit)/