Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters: Danny Huens - Franky Vandoorne

Na Eendracht Hekelgem FC - R Antwerp FC

Hattrick van Patje Goots bezorgt R Antwerp FC een ruime zege

AALST - R Antwerp FC haalde tegen rode lantaarn Hekelgem zonder glans zijn vijfde zege van het seizoen binnen. Met vier doelpunten uit vier kansen verdoezelde Patrick Goots de slechte prestatie van zijn ploeg. De Great Old slaagt er voorlopig niet in efficiëntie te laten samengaan met goed voetbal.

Het Pierre Cornelisstadion in Aalst was een rood-witte vesting. Opnieuw waren meer dan drieduizend Antwerpfans hun ploeg achterna gereisd. Zij werden gisteren niet verwend door hun helden, die vanaf de eerste minuut op zoek waren naar zichzelf. Pas in de laatste minuten kon Patrick Goots de supporters nog even laten genieten. Een vroege openingstreffer van Marc Van Britsom deed het beste verhopen, maar het vervolg bleef uit. De gezangen van de supporters "Regi, Regi, wij worden kampioen" klonken misplaatst. Het team speelde niet als een kampioenenploeg.

"Het liep vanaf het begin niet goed," besefte Patje Goots, die zijn honderdste doelpunt in tweede klasse scoorde. "We kwamen snel 0-2 voor en dan moet je zo'n wedstrijd normaal gemakkelijk uitspelen. Dat lukte niet. Het is geen excuus, maar Eendracht Hekelgem FC is geen slechte ploeg. Ik heb de beelden gezien van hun match tegen KFC Turnhout. Ze komen vier keer alleen voor de keeper, maar ze hebben veel moeite om te scoren. Daar komt bij dat het tegen ons voor die jongens de match van het jaar was. Zij waren supergemotiveerd en plooiden zich vanaf de eerste minuut dubbel om elk duel te winnen. Dit zijn altijd moeilijke matchen voor de favoriet."

Na de pauze werkte de aansluitingstreffer van Eendracht Hekelgem FC werkte verlammend. Ei zo na scoorde Van Geem de gelijkmaker. Pas op het einde kon Patje Goots met nog drie doelpunten de cijfers opsmukken. "Voor een spits is het niet altijd even makkelijk spelen bij R Antwerp FC. Je speelt altijd tegen een muur en krijgt geen centimeter ruimte. Dat veranderde het laatste kwartier. Hekelgem geloofde na de 1-2 in zijn kansen en begon risico's te nemen. Voor een spits als ik is het prettig spelen op zulke momenten. Ik heb er optimaal van kunnen profiteren, maar het is niet belangrijk of ik nu één keer of vier keer scoor. Wat telt, is dat je in deze wedstrijden de drie punten kunt pakken."

Van dat laatste is ook trainer Regi Van Acker overtuigd. Dat zijn ploeg niet goed had gespeeld, had ook hij vastgesteld. "Het is in dit soort wedstrijden dat het kampioenschap beslist wordt," zegt Regi Van Acker. "De ploegen die tegen tegenstanders als Eendracht Hekelgem FC punten verliezen, maken het zichzelf moeilijk. Dat wij drie punten pakken is een positieve vaststelling. Voor het overige kunnen we de boeken best zo snel mogelijk sluiten (J.V.C. - GvA - 27/09/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 06

In Hekelgem speelde R Antwerp FC een van haar mindere wedstrijden, al kon je dat uit de eindscore niet afleiden. Dank zij vier goals van Patrick Goots werd het er 1-5 tegen het moedige Eendracht Hekelgem. De viervoudige schutter lijkt vertrokken om opnieuw met een straatlengte voorsprong topschutter te worden van de tweede klasse (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 27/09/1999)

Minuut per minuut
11' Janssens keert een poging van Patje Goots van de lijn.
14' G O A L: de Hekelgemse defensie weert een schot van Emmerechts onvoldoende af. Van Britsom profiteert om de 0-1 laag binnen te schieten (0-1).
24' Williaume pakt een kopbal van Sandro Da Silva.
34' G O A L: Darko Pivaljevic stuurt Patje Goots diep. De Antwerpspits werkt rustig af (0-2).
52' G O A L: Van Den Bergh straft een stuntelig optreden van de roodwitte verdediging af en schuift de aansluitingstreffer voorbij Oldrich Parizek (1-2).
68' Van Geem dribbelt Geert Emmerechts uit, Oldrich Parizek redt de meubelen voor zijn team.
70' G O A L: Patje Goots wordt bediend door Bimbo Fatokun en neemt met een droge knal alle twijfels weg (1-3).
83' Oldrich Parizek brengt redding op een kopbal van Vaeyens.
88' G O A L: Patje Goots rolt de verdediging op en scoort (1-4).
89' G O A L: Patje Goots scoort zijn vierde goal van de match (1-5).

Patrick Goots - 34' - 70' - 88' - 89'

46' Gunter Ribus (uit)/
Jurgen De Neys (in)
65' Marc Van Britsom (uit)/
Zoran Campara (in)
65' Darko Pivaljevic (uit)/
Roeland Van Den Bergh - 52'

77' Roeland Van Den Bergh (uit)/
Wouter Vaeyens (in)
79' Jurgen Coppens (uit)/