Toeschouwers: 13000

Scheidsrechter: ---

Zomertoernooi Olympique Lille - Polen-R Antwerp FC

Troosting Zomertoernooi Olympique Lille

In de wedstrijd om de derde plaats van het Internationale Zomertoernooi van Olympique Lille won de Poolse Nationale Ploeg dinsdagavond met 2-1 van Royal Antwerp FC. Harry Cnops opende voor 13.000 toeschouwers de score voor zijn ploeg in de twintigste minuut. Eén minuut later maakte Romke gelijk. Royal Antwerp FC slaagde er niet in het veldoverwicht ook om te zetten in doelpunten. Een kopbal van Krol besliste vijf minuten voor tijd over het resultaat (HNB - 1983-07-13)

Zomeragenda - deel 3

In het kader van het Zomertoernooi van Lille, speelde R Antwerp FC de troosting tegen de Poolse Nationale Ploeg. Ratko Svilar en André Heerwegh zijn van de partij, de licht gekwetste Frank Mariman diende vervangen te worden door Yves Van der Veeren op de plaats van libero, terwijl Danny Koekelcoren linksachter werd.

De rood-witten komen in de 20e minuut verdiend op voorsprong, wanneer een center van Vladimir Petrovic door Harry Cnops met het hoofd in doel verlengd wordt (1-0). Nog geen volle minuut later komen de Polen na een snelle tegenactie langszij (1-1) door toedoen van Iwan. Ratko Svilar speelt zich vervolgens in de kijker, maar moest zich vanwege een lichte kwetsuur na de rust laten vervangen door Tony Goossens.

Tijdens de tweede speelhelft blijft de Great Old de toonaangevende ploeg. Een open kans langs Harry Cnops wordt slechts moeizaam door de Poolse doelman verijdeld. Naar het einde toe krijgen de Polen het lastig, maar tegen de gang van het spel in, wordt het met nog drie minuten te spelen 1-2 langs de oprukkende Krol die Tony Goossens met een geplaatste kopbal verrast. Zeer verdienstelijke verrichting van de rood-witten met Danny Koekelcoren, Yves Vanderveeren, Patrick Ipermans en Vladimir Petrovic als de betere spelers (Antwerp Clubblad-2 -31/08/1983).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 13/07/1983)

8 Harry Cnops - 20'

46' 1 Ratko Svilar (uit)/
12 Tony Goossens (in)
46' 11 Joszip Poczik (uit)/
13 Patrick Vermeiren (in)
70' 10 Mark Van der Linden (uit)/
14 Gunter Van Eyck (in)
80' 8 Harry Cnops (uit)/