R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat 22 januari 2005 - 20.00 u.

K.S.K. Ronse

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Andrť Mortier
 
Bosuil in rouwstemming

Eigen bericht - Net als in de heenronde volstond een doelpunt voor de beslissing in de partij tussen R Antwerp FC en KSK Ronse. Net als toen waren het de bezoekers die scoorden. Een kwartier voor tijd joeg El Kanchaf een vrijschop rechtstreeks tegen de tent van Yves Feys en dompelde de Bosuil in rouw. Gevraagd naar zijn verklaring voor de overwinning van zijn team, nam coach Laverge twee krachttermen in de mond: enthoesiasme en het collectief. KSK Ronse had aan het eind van zijn Engelse week met eerdere opdrachten tegen KFC V. Geel en K Patro Maasmechelen, nog de power om verdiend de driepunter vanop de Bosuil mee te nemen.

Door het uitvallen van Gideon Imagbudu en Souleymane Mamam en de schorsing van Nana Asare moest coach Jerko Tipuric aan zijn elftal sleutelen. Alain Van Mieghem-Dejan Mitrovic torsten het middenveld, terwijl het duo Harald Pinxten-Bernt Evens het centrale hart van de verdediging vormden. GabriŽl Persa kreeg Arthur Gomez naast zich. De linkerflank werd bezet door Jens Govaerts en Asanda Sishuba. Ronse gaf dadelijk blijk van zijn positieve bedoelingen. Het voetbalde van in 't begin mee en trok gretig naar voren. De eerste corner werd toegestaan door Yves Feys, maar de Antwerpdoelman ving die poging vervolgens feilloos op. Ook aan de overkant een corner. Het spel golfde goed op en neer. Pogingen over en weer. GabriŽl Persa in handen van Ronse-goallie Luc Paul. Lino Ferreira tikte naast de kooi van Yves Feys. Asanda Sishuba zorgde voor wat oorlog op de linkerflank.

Gorniak verdedigde te fanatiek en liep tegen het eerste geel van de match aan. Moumou Cissť pakte met een lage schuiver uit die alweer in corner werd afgeweerd. Ook de buitenspelval deed zijn werk om de bordjes in evenwicht te houden. 't Was wat wachten op een echte grote emotie. De stadionklok was ondertussen wel stilgevallen, maar de tijd tikte ongenadig door. Terwijl de aanhang van Ronse zich te pletter amuseerde, werd het Bosuilpubliek ongedurig. Een slechte voorzet van Dejan Mitrovic op het half uur kwam hem op een fluitconcert te staan. Alain Van Mieghem onderbrak nogal onhandig een tegenaanval aan de middellijn. Ook hij werd geboekt en dan kreeg de scheidsrechter het op zijn beurt te incasseren van de roodwitte aanhang. Een keertje nog voor de pauze moesten de Antwerpsupporters hun gejuich inslikken.

Na een razendsnelle beweging Dejan Mitrovic-Bernt Evens kwam Alain Van Mieghem schuinweg vrij voor doel. De nieuwbakken middenvelder trapte de unieke mogelijkheid krachtdadig in het zijnet. Rusten met 0-0.

Onmiddellijk na de pauze brachten beide coaches een of meerdere verse krachten mee uit de cabine. Fangzhuo Dong kwam een tegenvallende Arthur Gomez aflossen. Dejan Mitrovic werd (vanwege zijn nog niet volledig geheelde enkel) omgeruild voor Jordan Opoku. Bij R Antwerp FC deed de verfoeilijke verre bal zijn intrede en steeds meer speelde dat in de kaart van de beweeglijke Ronsense achterhoede. Fangzhuo Dong ermee bereiken lukte niet. Enkel bal in de voet maakte de Chinees enkele keren actie, maar gevaarlijk was dat allemaal niet. Ronse toonde geen enkel teken van verzwakking, wel integendeel. Gaandeweg eisten de bezoekers steeds meer van het (middenveld)spel op en stuurden enkele pionnen in de diepte. Edwin Ouon kwam een leeggespeelde GabriŽl Persa vervangen en het publiek leek die wissel maar matig te appreciŽren.

Ook Mohammed Cissť, tot dan al redelijk onverzettelijk, moet geschrokken zijn van de ingreep. Niet veel later stond hij zijn plaats aan de invaller af. Na een potige ingreep, voet vooruit, werd hij nl. naar de kleedkamer gestuurd. Binnenkort kan hij echt blindelings naar Brussel lopen... Doelman Paul ontsnapte aan een tegendoelpunt. Jordan Opoku en Edwin Ouon brachten op, Alex Di Gregorio verlengde vanop de flank, Asanda Sishuba joeg over de dwarsbalk. Aan de overkant was het wel raak. El Kanchaf trapte een vrijschop naast en over de muur en voorbij Yves Feys (0-1). Er restte de roodwitten nog precies acht minuten om de scheve situatie recht te zetten. Van een geordend slotoffensief was geen sprake, maar de pogingen van Bernt Evens in de slotsekonden mochten best beloond zijn.

Eerst redde Paul met een vuist de trap naar de linkerbenedenhoek en in wat echt de laatste zucht van de match was, richtte de verdediger naast. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bourdouxhe hulde de Bosuil in diepe rouw...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/01/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse - 75'
4 Bernt Evens
5 Harald Pinxten
3 Jens Govaerts
8 Alain Van Mieghem
11 Dejan Mitrovic - 25'
7 Alexandre Di Gregorio
26 Asanda Sishuba
15 Arthur Gomez
16 GabriŽl Persa
 
46' 15 Arthur Gomez (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in) - 53'
46' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
70' 16 GabriŽl Persa (uit)/
2 Edwin Ouon (in)
K.S.K. Ronse
22 Luc Paul (K)
4 Sala Sbai
5 Younous Oumouri
6 Thadee Gorniak - 17'
7 Stephane Van Laere - 49'
11 Gregory Lino Ferreira
12 Mustapha Douai
14 Stephane Vandesande - 22'
15 Malik Bouckhelifa
19 Aziz El Khanchaf - 81'
21 Silvio Berleur
 
46' 14 Stephane Vandesande (uit)/
23 Jonathan Dubart (in)
71' 11 Gregory Lino Ferreira (uit)/
10 Medhi Benaissi (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C.-KSK Ronse?
Alain Van Mieghem 125
Harald Pinxten 96
Bernt Evens 80
Asanda Sishuba 42
Jens Govaerts 39
Yves Feys 35
Alexandre Di Gregorio 30
Fangzhuo Dong 12
Dejan Mitrovic 8
GabriŽl Persa 8
Jordan Opoku 7
Mohammed Cissť 5
Edwin Ouon 5
Arthur Gomez 1

Totaal aantal stemmen: 493


Bekijk de totale tussenstand