Technische staf 2013-2014
 
Jimmy Floyd Hasselbaink Richard Stricker
17/03/1972 03/11/1970
hoofdcoach assistent-coach

Met Jerrel 'Jimmy Floyd' Hasselbaink haalt R Antwerp FC een wereldwijd gereputeerde naam binnen als opvolger voor diens in ons land al even gereputeerde landgenoot Dennis van Wijk. De ex-aanvaller en oud-internationaal voor zijn land Nederland krijgt bij zijn debuut als hoofdcoach de weinig benijdenswaardige opdracht de Great Old met aanvallend en attractief voetbal op weg te helpen naar de J.P.L. "De slapende reus die R Antwerp FC is, wekken en tot grootse daden brengen", zo hongerig zijn de fans, zo ambitieus de leiders van de oudste club van 't land en in die woorden kan de nieuwe hoofdcoach zich absoluut vinden.
Het verhaal van de nieuwe rood-witte coach als speler leest als een succesverhaal. Geboren in Suriname (Paramaribo, 27 maart 1972), groeide hij op in de 'Bronx' van Zaandam, aldus Jules van der Wardt in de in 2006 verschenen biografie (Jimmy Floyd Hasselbaink - Verguisd in Nederland, bejubeld in het buitenland). Dat moest wel verkeerd aflopen als er niet die reddingsboei van het voetbal was geweest. Telstar en AZ waren de voorbereiding op een vertrek naar het buitenland. Hij beleefde hoogtijdagen bij de Portugese eersteklasser SC Campomaiorense.
Getooid met zijn nieuwe bijnaam 'Jimmy Floyd', had hij vervolgens een reputatie als doelpuntenmachine te verdedigen bij Boavista (Port.), Leeds United (Eng.), Atletico Madrid (Spa.), Chelsea (Eng.), Middlesbrough (Eng.) en Charlton Athletic (Eng.). In 2008 nog een keer de grens over om bij het Welshe Cardiff City de actieve carrière te beëindigen, niet nadat hij ook nog de finale van de FA Cup te betwisten tegen Portsmouth.
Zowel in de Spaanse Primera Division (1999/2000) als in de Premier League (2000-2001) werd hij de nationale topschutter. In vier jaar Chelsea zou hij liefst 87 keer scoren, waarvan 69 competitietreffers. Ook op al licht gevorderde leeftijd werd hij nog een laatste keer clubtopschutter bij Middlesbrough FC. Aan zulke indrukwekkende cijfers kon ook de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal niet voorbij, al werd Oranje met negen doelpunten in 23 wedstrijden ondergemiddeld bediend van zijn schutterskwaliteiten.
Jimmy Floyd Hasselbaink begon in 2008 zijn trainerscarrière bij de jeugd van Chelsea om in 2011 toe te treden tot de trainersstaf van Nottingham Forest FC. De Noord-Engelse club is merkwaardig genoeg een van de eerste grote opdrachten van de nieuwe rood-witte coach tijdens de zomercampagne van 2013. Sceptici wijzen op de relatieve onervarenheid van de nieuwe hoofdcoach, maar begon die andere oud-international Arie Haan niet ook zijn succesvolle trainersloopbaan bij de Great Old? R. Antwerp F.C. mikt dus hoog voor het komende seizoen en is bijzonder verheugd dat we daarbij op Jimmy Floyd Hasselbaink mogen rekenen.

Richard Stricker heeft bij zijn aanstelling bij R Antwerp FC veel minder een (internationaal) bekende naam als speler dan wel zijn sportieve patron in Deurne-Noord. De nieuwe assistent van Jimmy Hasselbaink kende helaas een veel te korte carrière als profspeler die bovendien op een bijzonder ongelukkige manier ten einde kwam. Opgeleid bij D(oor)W(ilskracht)Sterk en KBV, bleven FC Den Bosch tussen 1995 en 1999 en Telstar (1999 tot aug. 2000) (als huurling) zijn enige clubs als profspeler. Desondanks proefde hij gedurende het seizoen 1999-2000 elf keer van het leven van de KPN Telecompetitie, de Nederlandse Eredivisie. Vijf keer zette de middenvelder de netten bol in 153 wedstrijden, voorwaar een mooi aantal gedurende de te korte loopbaan.
Geveld door een bijzonder zware blessure tijdens een bekerwedstrijd tegen AZ kon de geboren Amsterdammer na een moeilijk herstel en lange revalidatie op zijn eenendertigste door. Het incident dat naar Nederlandse gewoonte veel stof tot discussie opleverde, voorbij, stond hij als trainer bij de jeugd van FC Den Bosch aan het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Dat nieuwe leven buiten de schijnwerpers van het betaalde voetbal beviel hem bijzonder goed. Duel om de bal, maar Fairplay stond en staat daarbij hoog aangeschreven. Na een periode bij PSV (jeugdopl.) was hij kort assistent en jeugdcoach bij FC Volendam B1 om er op z'n negendertigste bij de club uit de provincie Noord-Holland de functie van Hoofd Opleidingen op zijn eigen doordachte manier gestalte te geven. Drie jaar na datum wordt hij naar Deurne-Noord geroepen om bij R Antwerp FC als assistent aan de slag te gaan.

 
Carrière als speler
Telstar (1990)
AZ (1990-1993)
Campomaiorense (Port.) (1995-1996)h
Boavista (Port.)(1996-1997)
Leeds United (Eng.)(1997-1999)
Atlético Madrid (Spa.)(1999-2000)
Chelsea (2000--2004)
Middlesbrough (2004-2006)
Charlton Athletic (Eng.)(2006-2007)
Cardiff City (2007-2008)
 
Carrière als coach
Chelsea (u16)
Nottingham Forest (assistent)(2011-jan.'13)
R Antwerp FC (2013-..)
 
 
Carrière als speler
DWS
KBV
FC Den Bosch
Telstar
 
Carrière als coach
PSV (jeugdopl.)
FC Den Bosch (jeugdopl.)
PSV (jeugdopl.)
FC Volendam (ass.-coach, coach jeugdopl., hoofd jeugdopl.)
R. Antwerp F.C. (assistent-coach)(2013-..)
 
 
Pieter-Jan Sabbe Steven Van Giel
16/04/1980 13/06/1964
keepertrainer coach beloften

Ondanks zijn uitstap over de taalgrens van de afgelopen twee seizoenen, is hoofdcoach Dennis van Wijk bijzonder goed thuis in de meest westelijke provincie van Vlaanderen. 't Is allicht op die manier dat R Antwerp FC uitgekomen is bij Kortrijkzaan Pieter-Jan Sabbe als opvolger van Predrag Ristovic als doelmantrainer. De jonge West-Vlaming (16/04/1980) bracht zijn actieve carrière als doelman door bij KV Kortrijk, SK Wevelgem City, RFC Tournai en BS Poperinge. Hij mag zich verheugen te hebben gewerkt onder Jerry Vanacker, Luc Vanderschommen en Hans Serroels, van wie hij een en ander heeft opgestoken. Leerkracht van opleiding en van beroep, moest Pieter-Jan Sabbe vanwege een hardnekkig schouderletsel al vlug zijn plaats onder de lat opgeven om doelmantrainer te worden, waarbij hij steeds voeling hield met de jeugdopleiding. Zo volgde hij als verantwoordelijke van de Roeselaarse Keeperacademie ook de opleiding van het jonge Roeselaarse keeperstalent van dichtbij op. Zijn stijl van werken wordt omschreven als energiek en vol overgave. Pieter-Jan Sabbe heeft vanaf het seizoen 2012-2013 de roodwitte doelmannen onder zijn hoede bij R Antwerp FC. Het harde werk in de schaduw leverde alvast de titel 'man van het seizoen' op voor doelman Björn Sengier. Ondanks het vertrek van zijn provinciegenoten Dennis van Wijk en Sadio Demba verlengde hij in de zomer van 2013 zijn contract met twee seizoenen.

 
 
Carrière als speler
jeugd Zwevegem Sport (-1994)
KV Kortijk (1995-2001)
SK Wevelgem City (2001-2003)
RFC Tournai (2003-2005)
KBS Poperinge (2005-2006)
 
Carrière als coach
jeugdopleiding KV kortrijk (2006-2008)
WS Lauwe icm keeperschool SOEF (2008-2009)
KFC Sparta Petegem (2009-2011)
jeugdopleiding KSV Roeselare icm Keeperacademie Roeselare (2011-2012)
O.M.S. Ingelmunster (2012)
R Antwerp FC (2012-..)
 
 
 
 
Luc Van Raemdonck Willy Pallemans
 
xx/xx/19xx 13/05/1940
hoofd scouting scout
 

Na het vrij onverwachte vertrek in januari 2005 van Pierre Brits richting K Tubantia Borgerhout VK, kwam oud-Antwerpjeugdspeler en bijna-levenslang trainer van datzelfde Tubantia Willy Pallemans naar de Bosuil als opvolger. De nieuwe assistent begon zijn voetbalopleiding in 1952 in de jeugdafdeling van R Antwerp FC en doorliep er alle reeksen van kadetten over scholieren tot junioren. Na die roodwitte periode ging het via de Canadaboys voor het eerst langdurig naar Tubantia Borgerhout (1960-1972). De actieve carrière eindigde in eerste provinciale bij Germinal Ekeren, waar ook de eerste ervaring als trainer werd opgedaan. Volgde weldra een eerste overstap naar Tubantia Borgerhout als trainer, waar hij afwisselend de jeugd en het seniorenelftal onder zijn hoede had. In 1982 zocht Willy Pallemans andere oorden op. Met Belgica Edegem kampioen in tweede provinciale, bij Olsea kampioen in de hoogste reeks van het katholiek sportverbond, promotie met FC Ekeren naar de hoogste reeks van het arbeidersverbond, werd hij vervolgens hoofdcoach bij provincialers Ternesse en Luchtbalboys. In 1990 opnieuw voor twee jaar naar... Tubantia Borgerhout als assistent van Paul Put. Met wisselende waardering ging zijn trainersleven nadien langs Lyra, Brasschaat, Olympia Wilrijk, Brasschaat, FC Ekeren en Sint-Pauwels en in 1996 opnieuw naar... Tubantia Borgerhout waar hij de junioren naar de kampioenstitel leidde. Na een korte interim bij Schilde, voegde hij tussen 1999 en 2002 nog drie seizoenen als hoofdcoach bij Tubantia Borgerhout toe aan zijn rijkgevulde carrière. In januari 2005 tenslotten kwam hij terug naar R Antwerp FC voor een nieuw stuk roodwit trainersbestaan. Gedurende anderhalf seizoen combineerde hij de functies van begeleider van de A-kern en coach van het Beloftenelftal. Zo begeleidde hij o.m. de youngsters Kevin Baert en Ritchie De Laet bij hun eerste voorzichtige optredens in de hoofdmacht van de club. Na het einde van het seizoen 2007-08 trad hij terug als coach van de beloften, maar bleef nog een seizoen begeleider van de A-kern en hersteltrainer met als specifieke taak de revaliderende spelers te helpen bij het wegwerken van conditionele achterstand. Na nog een korte opdracht als hoofdcoach bij K Tubantia VK, nam hij zijn in 2008 begonnen taak als hoofd van de scoutingcel bij R Antwerp FC in november 2010 opnieuw op.

(Bron: Royal Antwerp Football Club)