Toeschouwers: 3.500

Scheidsrechter: Danny Vangompel

Lijnrechters: Claude Gregoire - Serge Idon

Na R Antwerp FC - R.E. Mouscron

George Kessler ziet R Antwerp FC na het verlies tegen R.E. Moeskroen weer alleen op de laatste plaats staan - "Mijn ploeg mist strijdlust"

"We zijn op de goede weg." Woorden van Moeskroen-trainer Hugo Broos na de 1-2 overwinning bij R Antwerp FC. R Exc. Moeskroen klom op de Bosuil kort voor rust op voorsprong. Balverlies van Manu Godfroid liet Dugardein toe Pierre weg te sturen. Pierre bediende vervolgens El Idrissi. De Fransman nette simpel, 0-1. De Great Old dwong in de eerste helft twee kansen af. Igor Nikolovski kopte een vrije trap van Antonio Acosta voorlangs en na een andere vrije trap van Sandro Da Silva, door Yves Feys weggebokst, kromde Antonio Acosta de rebound centimeters naast de verste paal buiten. Vidovic versierde in de eerste helft één kans voor Moeskroen. Hij schoot vanop afstand, Yvan De Corte duwde in hoekschop.

Na de pauze kwam de thuisploeg tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Telkens werd er van dichtbij gekopt, telkens verdween de bal over doel. Sandro Da Silva en Igor Nikolovski moesten scoren, maar verzuimden. Ook William Verbeeck probeerde het met een kopbal, dit keer viel de bal op de dwarsbalk. R Antwerp FC viel aan, R Exc. Moeskroen counterde. De tegenaanvallen van de bezoekers waren gevaarlijker. Zo speelde Casto Pierre vrij en die schoot binnen (0-2). Diezelfde Pierre liet even later in twee verschillende fases de 0-3 liggen. Ook Van Durme kwam dicht bij een derde Moeskroens doelpunt. Igor Nikolovski kopte het schot van Van Durme weg. In de slotminuut zorgde Manu Godfroid op vrije trap van Sandro Da Silva, voor een te late Antwerpse tegentreffer (L.D.R. - GvA - 01/12/1997).

9 Darko Pivaljevic

32' 18 Paulo Americo (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
50' 22 Antonio Acosta (uit)/
9 Frederic Pierre - 71'

80' 9 Frederic Pierre (uit)/
18 Stefaan Tanghe (in)
85' 15 Gordan Vidovic (uit)/
7 Dejan Nikolic (in)
88' 2 Donald Van Durme (uit)/