Toeschouwers: 12.500

Scheidsrechter: Danny Vangompel

Lijnrechters: Fernand Weytens - Pieter Polfliet

Na Club Brugge KV - R Antwerp FC

Antwerptrainer Ratko Svilar vindt dat de arbiters al heel het seizoen in het nadeel van rood-wit fluiten - "Scheidsrechters zijn tegen ons"

Club Brugge-trainer Eric Gerets zette Anic ten voordele van Vermant op de bank. De Brul werd ook invaller omdat Deflandre uit schorsing terugkeerde. Bij R Antwerp FC haakten Igor Nikolovski en Zbigniew Wyciszkiewicz af wegens buikspierletsel. Darko Pivaljevic en Sandro Da Silva stonden weer in de ploeg. Vaidas Zutautas was de vierde doelman die dit seizoen bij de bezoekers het truitje met nummer 1 mocht aantrekken.

Club Brugge KV begon snel en stond na twee minuten via Vermant al met 1-0 voor. Er kon blauwzwart, dat de touwtjes in handen hield, schijnbaar weinig gebeuren totdat R Antwerp FC na 25 minuten zijn eerste hoekschop mocht nemen. Darko Pivaljevic werd volledig vrijgelaten en de Serviër bedankte daarvoor (1-1). De roodwitte vreugde was echter van korte duur. Verheyen kopte 3 minuten later de 2-1 binnen. Club Brugge KV kreeg hierdoor geen vleugels. Ver weg is de zwierige stijl van de heenronde. Het gevarieerde flankvoetbal is helemaal verdwenen. "We spelen niet echt slecht," zegde Gerets. "Goed is toch wat anders. Ik zag vrijdag RSC Anderlecht-R Standard CL. Die twee ploegen zijn op dit moment sterker dan Club. De bekerpartij van woensdag tegen R Standard CL wordt een belangrijke test voor ons."

Het weinig overtuigende spel van Club stelde Darko Pivaljevic nog voor de rust in staat voor de tweede keer de gelijkmaker binnen te schieten. Na de kampwisseling stond de zwakke prestatie van Jankauskas symbool voor het weinig overtuigende spel van de thuisploeg. Toch kon halverwege de tweede helft Vermant de 3-2 binnenschieten. De toekomstige landskampioen, die nu al zeventien punten meer telt dan de tweede in de rangschikking KRC Genk, ontsnapte nog op het nippertje aan de gelijkmaker toen Vangompel onbegrijpelijk een strafschopfout op alweer Darko Pivaljevic verzuimde te fluiten. "Het is een vreemde competitie," stelde Gerets vast. "Hoe slechter we spelen, hoe meer voorsprong we nemen (bron: GvA - 15/02/1998)."

9 Darko Pivaljevic - 25' - 32'

52' 7 Tomas Ramelis (uit)/
17 Zoran Campara (in)
68' 10 Sandro da Silva (uit)/
9 Khalilou Fadiga

61' 9 Khalilou Fadiga (uit)/
18 Nordin Jbari (in)
78' 11 Gert Claessens (uit)/
10 Darko Anic (in)
87' 24 Edgaras Jankauskas (uit)/