R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zat. 02 september 2006 - 20.00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Kris Messely - Joël De Bruyn
 
Bultynck de gebeten hond!
Eigen bericht - Kop van jut voor bezoekend trainer Philippe Saint-Jean was... scheidsrechter J.-B. Bultynck. Voorafgaand aan de eerste roodwitte goal van de avond zag de sportieve patron van AFC Tubize een reuze-grote fout die onbestraft bleef. "Onze club meteen door de fluitenier in het verlies gespeeld," zette hij de toon van zijn klaagzang op scherp. En dit terwijl een meer dan geldig doelpunt van Luciano Olguin zomaar van de tabellen werd geblazen door diezelfde scheidsrechter! De rake analyse in twee talen van Saint-Jean ging overigens helemaal voorbij aan Andy Welsh. De Bosuilcoach deelde een paar complimentjes uit aan vriend, vijand, de eigen squad en zag er alweer best tevreden uit. Cedric Tomsin in de plaats van de door ziekte gevelde Alex Di Gregorio, beloonde het vertrouwen van zijn selectieheer met een schitterend doelpunt. De echte selectieproblemen beginnen voor Andy Welsh overigens pas volgende week met de terugkeer van Fangzhuo Dong en Jonnie Evans. De overkomst van Darron Gibson is eveneens nakende, maar nog afhankelijk van zijn fysieke paraatheid na een laatste test op Carrington. Bij de tegenstand zat de coach te dromen van zoveel sportieve 'overvloed', "maar" zo besloot S.J. zijn betoog, "met een gemiddelde van één punt per wedstrijd zullen we overleven!"

De roodgele bezoekers uit Waals-Brabant begonnen overigens prima aan de partij. Al binnen de vijf minuten zorgde ex-Gelenaar Thiam voor grote verwarring in de afweer bij R Antwerp FC. Danny Simpson moest zijn doelman op de lijn bijspringen om de netten ongeschonden te houden. De jongens van Welsh hadden het aanvankelijk moeilijk de lijnen zodanig te binden dat ze ook tot diep op het terrein konden evolueren. Heel geleidelijk gebeurde dat ook. Op de achtste minuut een eerste corner van Hilton, maar Luciano Olguin werd overtroefd. De omschakeling bij Tubize gebeurde steeds vliegensvlug zodat de Antwerpverdedigers enige assistentie van de flanken Kevin Jansen en Cedric Tomsin best konden gebruiken. Op de tiende minuut toch een eerste signaal voor het doel van Santos De Matos die verrassend Wauthy naar de bank had gespeeld. Fraizer Campbell miste op een haartje de behoorlijke inswinger van Luciano Olguin. Het was toen al duidelijk dat die twee brokken zouden gaan maken. Kopte de Argentijnse spits eerst nog een knappe snelle combinatie van Cedric Tomsin, over Mamam Souleymane en Kirk Hilton naar de bliksem, zijn spitsbroeder had niet veel later meer succes.

Aan het einde van een uitgesponnen beweging gaf Luciano Olguin de bal door tot bij de jonge Mancunian en die verlengde blindelings in doel voor de 1-0 voorsprong. R Antwerp FC gelanceerd, maar dat was zonder scheidsrechter Bultynck gerekend. Luciano Olguin kopte amper twee minuten later helemaal ongehinderd een knappe vrijschop van Kirk Hilton binnen. Zeer tot ongenoegen van de Antwerpse 12e man ging het doelpunt vanwege vermeende duwfout niet door. R.A.F.C. leek er een beetje ontregeld door. AFC ging ondertussen, ten koste van twee gele kaarten, een ietsje hardhandiger verdedigen. Predrag Ristovic kon zich bijna overwegend beperken tot plukwerk. Het duurde de roodwitten vervolgens 20' om een tweede doelpunt voor mekaar te krijgen, maar dan was het ook in drie bewegingen klaar. Inworp Danny Simpson, verlenging met de kop van Luciano Olguin en waar niemand het verwachtte dook plots Cedric Tomsin op. Met een mooie tegenvoeter klopte ook hij de Tubeekse portier (2-0). Bij de bezoekers viel nog voor de pauze een uitsluiting te noteren en ook dat zinde de roodgele technische staf niet. De ingreep van Diawara was er nochtans naar! Geen doelpunten meer voor de pauze enkel nog een mislukte en onbestrafte schwalbe van Charlot.

Ook na de kampwissel hield AFC het potige spel vol. Kevin Jansen werd wild neergemaaid. Een uitbrander voor Bonny volstond. Tubize kwam nauwelijks in het stuk voor. Roodwit zette in een combinatie van achteren uit over vijf spelers, van wie Mamam Souleymane de voorzet op de borst schilderde, Luciano Olguin vrij voor doel en tegen diens millimeters juist geplaatste bal, had Santos De Matos geen verhaal (3-0). Tubeke vond er toch nog een aansporing in om iets proberen tegen te doen. R.A.F.C. gaf vooralsnog niet af. Een strak shot van Kevin Jansen ging achter. Aan het eind van alweer een flinke combinatie versnelde Fraizer Campbell op een wat verre aanspeler van Luciano Olguin. Beliep toch de bal. Deed er iets moois mee in de zestien. En zelfs zonder te scoren daalde een 'super Campbell' uit duizenden kelen neer op de nieuwe held in rood-en-wit. Hij heeft er minder lang over gedaan dan zijn Engelse voorganger Lee Martin! Elke wedstrijd een keer aan het kanon, maar helaas ging de plaatsbal van Kevin Jansen centraal over doel. Ook Predrag Ristovic speelde zich in de gunst van de achterban.

Hij moest er niet al te veel of al te moeilijks voor doen, maar het deed de doelman bijzonder genoegen. Een keer moest hij een wat klutsende terugspeler van Spencer Verbiest met de voet keren. De beide coaches waren ondertussen aan een reeks vervangingen bezig. Alain Van Mieghem en Sidi Farssi mochten meeproeven van de feeststemming op de Bosuil. De ex-Gelenaar amuseerde zich op zijn linkerflank, terwijl voor de centrale middenvelder de invalbeurt eerder moeizaam verliep. De wedstrijd liep nu tegen een aanzienlijk minder snel tempo naar zijn einde. De verdedigingen werden nu alsmaar makkelijker de baas, al deed Thiam nog een paar aardige pogingen om toch iets voor zijn team af te dwingen. Het bleef uiteindelijk 3-0. De Antwerpspelers hebben een mini-vakantie verdiend en de Britse lads wippen even over de plas en terug tegen woensdagmiddag. "De batterijen opladen en fris herbeginnen," vertelde Danny Simpson ons.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/09/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
15 Gunter Verjans
2 Kirk Hilton
14 Spencer Verbiest
4 Cédric Tomsin - 40'
11 Kevin Jansen
25 Souleymane Mamam
10 Luciano Olguin - 49'
23 Fraizer Campbell - 16'
 
66' 4 Cédric Tomsin (uit)/
8 Alain Van Mieghem (in)
76' 23 Fraizer Campbell (uit)/
20 Sidi Farssi (in)
85' 10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
A.F.C. Tubize
30 Mario Santos De Matos
15 Samba Diawara - 28' - 42'
11 David Vandenbroeck
3 Jordan Bonny - 51'
13 Nicolas Flammini - 29'
6 Grégoire Neels - 78'
7 Alexandre Vandamme
5 Yohan Charlot
21 Taner Ozer
8 Joachim Mununga
10 Ibrahima Thiam
 
69' 8 Joachim Mununga (uit)/
20 Kevin De Broyer (in)
74' 5 Yohan Charlot (uit)/
19 Benjamin Lambot (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - A.F.C. Tubize ?
Fraizer Campbell 496
Luciano Olguin 180
Mamam Souleymane 125
Spencer Verbiest 78
Predrag Ristovic 56
Cedric Tomsin 42
Kirk Hilton 32
Gunter Verjans 30
Danny Simpson 29
Mohamed Cisse 25
Kevin Jansen 16
Alain Van Mieghem 10
Darko Lukanovic 7
Sidi Farssi 4

Totaal aantal stemmen: 1130


Bekijk de totale tussenstand