Toeschouwers: 5.000

Scheidsrechter: ---

Na Nat. XI Tunesië - R Antwerp FC

Wim Kiekens: hersenschudding

De Great Old houdt geen goede herinneringen over aan zijn vriendschappelijke wedstrijd tegen de natioanle ploeg van Tunesië. Er was vooreerst de nipte nederlaag nadat hooguit één kans werd weggegeven, terwijl de rood-witten zelf een heleboel mogelijkheden hadden gekregen. Er was verder een duidelijke home-getinte arbitrage van een Algerijnse scheidsrechter die rond het halfuur een zuivere penaltyfout op Cisse Severeyns niet bestrafte, terwijl de lokale spelers de hele partij ongestoord en bijwijlen vrij brutaal mochten tacklen. Tenslotte kreeg Wim Kiekens vlak voor de rust een elleboogstoot waardoor hij een tijdlang groggy was. Later werd vastgesteld dat hij een hersenschudding had opgelopen.

In de eerste helft waren er kansen voor Milos Bursac (die nog voor de pauze wegens een te kort aan inzet werd vervangen door Willy Vincent), Cisse Severeyns, Nico Claesen en nogmaals Cisse Severeyns. Deze laatste was op het uur alleen door maar zag de bal nog afgesnoept door de thuisdoelman. Vijf minuten later miste Willy Vincent de mooiste gelegenheid om R.A.F.C. verdiend op voorsprong te schieten. Het werd integendeel 1-0 toen Rudi Taeymans zich in de 70e minuut op balverlies liet betrappen en een overigens onberispelijke Yves Van Der Straeten het tegendoelpunt niet kon verhinderen. Hierdoor behaalde een overigens door haar eigen publiek uitgefloten Tunesische ploeg een onterechte overwinning (J.Cla. - GvA - 7/10/1993).

Milos Bursac

36' Milos Bursac (uit)/
Willy Vincent (in)
46' Wim Kiekens (uit)/