R.O.C. de Charleroi-March.

0 - 0

Zon. 01/03/2009 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade de la Neuville

Toeschouwers: 2759
 
Scheidsrechter: Gino De Belder

Lijnrechters: Stijn Eben - Patrick Plumes
 
Roc de Charleroi-Marchienne est magnifique
Eigen bericht - ROC de Charleroi-Marchienne was er alles aan gelegen de wedstrijd in de luwte van de nationale media te kunnen organiseren en is daar ook in geslaagd. De tweede club van Charleroi voerde 'sportiviteit en vriendschap' hoog in het vaandel bij het tweetalige onthaal van de bezoekers uit Deurne-Noord. Beide supportersclans gaven gehoor aan de booschap van de zwartwitte club. Er viel geen kwaad woord te horen. Jammer genoeg waren ook de spelers helemaal in de ban van de oproep, de duels slap, het matchverloop eentonig en het resultaat voorspelbaar. Beide coaches hadden het achteraf niet zo gemakkelijk tijdens hun nabespreking. De slotwoorden van Antwerpenaar Yves Soudan klonken (in 't Nederlands) als een oprechte verzoening, te bekijken bij RAFC.TV.

De Franstalige openbare omroep had nochtans tot op het laatste moment de gemoederen proberen op te hitsen. Gelukkig is de Rtbf amper een niche-zender in Vlaanderen en dus was het merendeel van de Antwerpfans daarvan (nog) niet op de hoogte. De bestuursploeg van R Antwerp FC had allicht toch met enige ongerustheid de verplaatsing gemaakt, maar werden al vlug gerustgesteld. De roodwitte fans lieten zich inpakken door de gemoedelijke sfeer in het Stade de la Neuville. Een beetje gespannen weliswaar vanwege de (hoge) sportieve inzet die de resultaten van de zaterdagmatchen hadden teweeggebracht. Ook voor thuisclub ROC Charleroi stond er zelfs na de recente zes op zes heel wat op het spel. Beide coaches hadden met die wetenschap in het achterhoofd, hun team geformeerd en geïnstrueerd. Zowel Yves Soudan als Ratko Svilar grepen met minimaal vijf authentieke verdedigers naar de ideale samenstelling voor een spektakelarm kijkstuk. Ze voegden daar in de middenzone nog ten minste een verdedigende halfspeler aan toe. Offensieve denkers als Slobodan Slovic (die verwacht werd als vervanger van de geschorste Darko Pivaljevic) en linkspoot Emmerik De Vriese moesten het stellen met een plaatsje op de bank. Marco Gbarssin werd achter de hand gehouden in geval van een defensief accidentje.

De match werd met een paar minuten vertraging op gang geblazen vanwege een kleine herstelling aan een van beide doelen. Bas Vervaeke werd al in de eerste minuut geveld door een klap in het aangezicht. De toon gezet? Naast het terrein was het een en al vriendschap en ook tussen de lijnen was de vrede vlug hersteld. Match bijna in stilstand, al probeerden de Antwerpfans de spelers tot scherpere daden te inspireren. Pas in de tiende minuut kwam doelman Delferriere voor het eerst in actie. Hij ontzette net buiten zijn grote rechthoek met het hoofd. Dat kunststukje zou hij in de loop van de partij nog een drietal keren met verve herhalen. Het bracht de lokale handen telkens op mekaar. De kopbal van Stilmant was te slechtgericht om Predrag Ristovic tot handelen te bewegen. Diens forse uittrappen bereikten bijna keer op keer de vijandelijke zestien, maar een medemaat werd er niet mee gevonden. Neen, geen goed idee om de roodwitte spitsen van achteruit aan te blazen. Even voorbij het eerste kwartier leek een kopbalkans voor Adamo Coulibaly in de maak, maar Delferriere doorzag het maneuver. De corner van linksachter Steens vond centrale verdediger Diawara, maar Ray Fränkel veegde zijn doellijn. Aan de overkant viel een hoekschop van Zarko Jelicic op het hoofd van Ransford Addo, echt doelgericht was het alweer niet. Pal op het half uur knalde Adamo Coulibaly vol op de dwarsbalk.

Manu Kenmogne haalde wat later stevig uit met de kop en verplichtte Delferriere tot een spektaculaire ingreep. Het derde kwartier werd besloten met een vallend schot van Jerkovic. Rusten zonder doelpunten op het bord. De Antwerpcoach wilde meer tempo en kwam alvast terug met sneltrein Emmerik De Vriese. Manu Kenogne mocht al direct lopen op een voorzet van de linkspoot. De controle was echter te moeilijk om nog te kunnen besluiten. De spits vond op zijn beurt het hoofd van de linkerflankspeler. Hoewel niet echt hoogstaand geraakt, kwam de kruising bijna in zicht. Er zat duidelijk wat meer vuur in de match, al beleefden de beide doelmannen een vrij rustige middag. Delferriere moest zich reppen op een schot van Emmerik De Vriese die de bal vol op het reukorgaan kreeg. Geen eenvoudige klus om de bloeding te stelpen. Manu Kenmogne kon trappen op een corner van Zarko Jelicic, maar ook de spits vond de verkeerde kant van de staak. ROC hield ongeschonden stand en kwam ook geleidelijk wat meer opzetten dank zij invaller Sbaa. Toch was er bijna een half uur nodig om Jerkovic naast te zien besluiten. De uitzwaaier van Sbaa ging vervolgens wel heel ver naast. In het zesde kwartier vuurde ROC nog enkele vrijschoppen af. Op enkele minuten voor het einde moest Antwerpdoelman Predrag Ristovic met de vuist naar de linkerbovenhoek.

Het laatste wapenfeit van een al bij al tegenvallende voetbalmiddag. Antwerpcoach Ratko Svilar verduidelijkte in weinig woorden zijn ontgoocheling, maar een echte verklaring voor het bange voetbal van zijn XI kon hij helaas niet bedenken. Bij ROC grotere tevredenheid, al heerste ook daar de indruk dat er (te) weinig geoogst was. Er volgen nog moeilijke opdrachten beiderzijds en wat de Antwerpspelers daarvan verwachten, vertelden ze aan RAFC.TV.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online ism www.rafc.be - 01/03/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
5 Ivan Vukomanovic - 85'
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
3 Ray Fränkel
14 Spencer Verbiest
52 Zarko Jelicic
10 Adamo Coulibaly
18 Manu Kenmogne
 
46' 10 Adamo Coulibaly (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
80' 19 Bas Vervaeke (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
89' 52 Zarko Jelicic (uit)/
12 Slobodan Slovic (in)
R.O.C. de Charleroi-March.
1 Manory Delferrière
4 Gaëtan Malacort
27 Jean-Baptiste Paternotte
15 Samba Diawara
19 Jeremy Steens
24 Quentin Gailly
8 Frédéric Stilmant
16 Alibhai Raheem
20 Dimitri Leurquin
9 Goran Jerkovic - 28'
10 Toni Brogno
 
62' 24 Quentin Gailly (uit)/
13 Nadir Sbaa (in)
82' 10 Toni Brogno (uit)/
11 Julien Charlier (in)
88' 9 Goran Jerkovic (uit)/
7 Alexandre Tokpa (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.O.C. de Charleroi-March. - R.A.F.C. ?
Predrag Ristovic 124
Matthias Trenson 83
Roel van Hemert 57
Spencer Verbiest 30
Emmerik de Vriese 30
Ransford Addo 12
Zarko Jelicic 11
Marco Gbarssin 11
Manu Kenmogne 9
Bas Vervaeke 6
Ray Fränkel 6
Slobodan Slovic 6
Ivan Vukomanovic 5
Adamo Coulibaly 4

Totaal aantal stemmen: 394


Bekijk de totale tussenstand