Lijnrechters: Peter Hermans - Koen Thys

Vierde official: Christof Dierick

Posities bevestigd na puntendeling aan de grens

Verdedigers bij schot...
Eigen bericht - De Henegouwse fusieclub is al een aantal keren van naam en stamnummer veranderd, maar wie ook aan het roer bij Excel Mouscron, telkens weer keerde de Great Old puntenloos huiswaarts na een bezoek aan Le Canonnier. De club mag dan de bezoekers hartelijk welkom heten, ook dit seizoen zou het voor de in zwart geklede elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker een helse klus worden om wat te oogsten aan de grens. De rood-witte technische staf moest met Obbi Oulare, Moustapha Sall en Dino Arslanagic voor deze zondagavondwedstrijd nogal wat schoon volk missen. De basisplaatsen voor Jelle Van Damme, William Owusu Acheampong en Mamoutou N'Diaye waren geen grote verrassing, wel de plotse verschijning van Sambou Yatabaré centraal op het middenveld ter vervanging van Geoffry Hairemans. Hoorden we daar, zeker na de vroege achterstand, vanuit het indrukwekkend gevulde bezoekersvak, niet een massale smeekbede richting Laszlo Bölöni (vooraf nog toegezongen tijdens zijn interventie bij Proximus 11), opstijgen als steun aan en oproep tot de rood-witte publiekslieveling? Een oproep waar de keuzeheren van R.A.F.C. spoedig en gunstig gevolg aan moesten geven (PeWe - De ANTWERPSUPPORTER Online)...

Late gelijkmaker verpest het Antwerpse feestje
Het rood-witte Legioen mocht op speeldag 13 de bus op richting Moeskroen. De Great Old bekampte er de plaatselijke fusieclub, meteen een duel tussen twee bevriende Roemeense coaches. Laszlo Bölöni deelde bij de Roemeense nationale ploeg nog de kamer met Mouscrontrainer Mircea Rednic! De Henegouwers moesten vooral defensief puzzelen en startten met een 4-4-2. Coach Bölöni zette daar een 3-4-3 tegenover, met Jelle Van Damme voor het eerst in de basis centraal de driemansverdediging. Moustapha Sall en Dino Arslanagic moesten immers geblesseerd toekijken. Centraal verdween Geoffry Hairemans uit de ploeg, ten voordele van Sambou Yatabaré. Faris Haroun, Alexander Corryn en Mamoutou N’Diaye maakten het middenveld compleet. Zij moesten steun bieden aan Joeri Dequevy, Ivo Rodrigues en William Owusu Acheampong, als vervanger voor de gekwetste Oulare.

Stamnummer 1 had het in de eerste helft absoluut niet gemakkelijk om de opbouw te verzorgen. Ivo Rodrigues kreeg aanvallend het vaakst te bal bij de Reds, maar Excel Mouscron zette hem telkens vast. Na tien minuten kregen we een opdoffer te verwerken. Eerst dwong Rotariu Sinan Bolat tot een uitstekende voetreflex. Na de daaropvolgende hoekschop botste de bal per toeval naar de kleine backlijn, waar De Medina de snelle voorsprong voor de thuisploeg kon binnenknallen. R.A.F.C. was aangedaan van de achterstand en bleef het moeilijk hebben op het middenveld. Sinan Bolat moest redding brengen op een knal van Aidara. Hij was ook paraat op de zachte rebound van de aanwezige Bolingi. Die Bolingi kopte de volgende hoekschop van Excel naast. R.A.F.C. wilde wel reageren maar verder dan halve kansjes geraakten we in het openingskwartier niet.

William Owusu Acheampong streed naar goede gewoonte alsof zijn leven er vanaf hing. Dat loonde voor zijn medemaats. ‘Willy’ legde af voor Joeri Dequevy, wiens volley beter had verdiend dan de katachtige redding van Bailly. Kort daarna zeeg Sambou Yatabaré naar de grond. Hij kon niet verder en werd vervangen door Geoffry Hairemans. Die (gedwongen) ingreep zorgde voor meer evenwicht op het middenveld. Al snel schoot de ‘koude’ Geoffry op doel, maar te zacht om Bailly in problemen te brengen. Een hoekschop van Hairemans werd vervolgens door Joeri Dequevy met het bovenbeen een metertje over de lat gemikt. Op slag van rust was het weer de kwieke Brusselaar die Bailly bedreigde, ditmaal tussen twee verdedigers. Zijn puntertje werd helaas afgeweerd door de voormalige Rode Duivel.

Gesteund door 1329 vurige Antwerpfans (ruim een vierde van het totale aantal aanwezigen) kwamen de Reds de kleedkamer weer uit, vastberaden die 1-0 achterstand om te buigen. Coach Bölöni liet Rodrigues in de kleedkamer, ten voordele van Joaquin Ardaiz. Tien minuten ver kopte Faris Haroun een vrije trap door, gevolgd door een spectaculaire omhaal van Jelle Van Damme die (vanuit offside) naast belandde. Aan de overzijde verdween het schot van de ingevallen Awoniyi via het been van Haroun in hoekschop. Dequevy’s poging belandde ver over, de kopbal van Bolingi naast. Twintig minuten voor tijd kwam dan toch de gerechtvaardigde gelijkmaker. De alweer onberispelijke Batubinsika dreef op en stuurde heel knap Ardaiz in het straatje. De Uruguayaan hield zijn verdediger slim af en timede zijn opwippertje perfect: Bailly verslagen en 1-1! Antwerp bleef drukken en werd daarvoor wederom beloond.

Een vrije trap van Geoffry Hairemans werd in hoekschop gewerkt. Die werd staalhard richting doelmond gekopt, waar Bailly het de bal eerst nog knap redde. Borges – eveneens aan een sterke wedstrijd bezig – was goed gevolgd en pegelde de 1-2 in de netten! Was de eerste overwinning op Le Canonnier in de maak? Lange tijd leek dat zo. Govea mikte een vrije trap over de lat. De thuisploeg leek zich bijna neer te leggen bij de nederlaag. Kort voor het einde kopte Bolingi toch nog een hoekschop voorlangs en bleef het bibberen voor de Sinjoren. In minuut 92 kregen we dan toch nog een bittere pil te slikken. Een vrije trap op 40 meter van het doel werd aan de grote backlijn doorgekopt door De Medina, wat de bal over Bolat en onder de lat deed belanden… 2-2. Een zuur resultaat voor onze jongens, die zich toch nog mogen optrekken aan het feit dat ze knap terugvochten nadat een uur lang 1-0 op het bord had gestaan.

Enkele tactische ingrepen en aanvallend geduld deden de wedstrijd uiteindelijk kantelen, maar dat zorgde niet voor de verhoopte driepunter. Het was niet bepaald de sterkste prestatie van het seizoen, meer dan een puntje hadden we wel verdiend. Hoe dan ook: snel het knopje omdraaien om volgende week reekstweede Sporting du Pays Charleroi te ontvangen! Tot dan (T.S. - royalantwerpfc.be)!

19 William Owusu Acheampong

34' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
46' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
23 Joaquín Ardaiz (in) - 68'
92' 11 Joeri Dequevy (uit)/
21 Selim Amallah

55' 95 Dorin Rotariu (uit)/
18 Taiwo Michael Awoniyi (in) - 84'
74' 8 Mohamed Aidara (uit)/