R. Antwerp F.C.

1 - 3

Zon. 05 november 2017 - 14.30 u.

Sp. du Pays de Charleroi

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.400
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Frédéric Godelaine - Florian Lemaire

Vierde official: Luc Wouters
 
Maxirendement uit een minimum aan kansen, Karolo's aan de winst

Eigen bericht - Met Sporting du Pays de Charleroi kwam een van de absolute smaakmakers van de huidige voetbaljaargang naar de Bosuil. Tweede in de rangschikking en een coach die al vijf jaar aan zijn selectie heeft kunnen sleutelen, dan beschik je absoluut over een uitgebalanceerde spelersgroep om ook in Deurne-Noord een greep naar de overwinning te doen. Bij R.A.F.C. is de technische staf amper vijf maanden ver in de opbouw sinds de promotie naar het hoogste niveau van het nationale voetbal. Ook al moest Laszlo Bölöni vanwege de schorsing van Faris Haroun en de blessures van Obbi Oulare en Dino Arslanagic, diep in de reserves tasten, de Antwerpcoach keek met vertrouwen de komst van de Karolo's tegemoet. De club had overigens deze zondagmiddag de bijzonder moeilijke opdracht om jonggestorven Joël Lobanzo en zijn ploegmaats in een overvolle Bosuil gepast te eren. De stilte ging al spoedig over in een hele lange minuut handgeklap. Y.N.W.A. had weerklonken, scheidsrechter Lardot kon zonder assistentie van welke videoref ook, aan zijn zondagse opdracht beginnen.

Jelle Van Damme had erop gehoopt en hij liep opnieuw in de startersrij, al was nu een opdracht over de linkerflank voor hem weggelegd. Joaquin Ardaiz de los Santos had indruk in het Stade du Canonnier en werd bevestigd als diepste spits vanaf het begin van de partij. Moustapha Sall maakte naast Dylan Batubinsika na zijn korte blessure de selectie vol als centrale verdediger. Royal Antwerp FC had de aftrap, maar had net als de bezoekers enige tijd nodig om de motor op gang te trekken. Sporting liet de thuisploeg niet echt in het ritme komen, al moest doelman Penneteau wel een terugkopper van aanvaller Rezaei op de lijn vastgrijpen. Sinan Bolat moest even het veld in om de aanstormende bal van Rezaei te ontzetten. De rebound ging aan zijn doel voorbij. Nauwelijks een kwartdoelkans genoteerd of Sporting scoorde uit de eerste echte uitbraak van de partij. De tiende minuut in zicht of Benavente rondde een geslaagde zwart-witte combinatie over vier stations doelgericht af. Joaquin Ardaiz probeerde onmiddellijk wat tegen te doen. Weggestuurd door William Owusu Acheampong tussen drie spelers, viel zijn schot te licht uit om Penneteau te verschalken.

Toch trof de jonge spits bij het verlaten van het eerste kwartier raak. Een combinatie tussen Sinan Bolat, Moustapha Sall, Jelle Van Damme en William Owusu Acheampong zette Joaquin Ardais los en tikte vlijmscherp in de rechterbenedenhoek. Het volume ging plots nog een stuk de hoogte in. Stevige Jelle Van Damme kreeg tussen twee vlijmscherpe duels nog een kopbalkans naast te richten, maar twee keer een fout tegen zich gefloten. De gele kaart bleef ondanks het stevige rondje bakkeleien bij Lardot op zak. De ingestuurde vrijschop viel voor de voeten van Benavente, die zijn tweede van de middag op het bord knalde. Sambou Yatabaré maakte zich meteen los van de bank voor een rondje opwarming tussen rondvliegende biercups. Linksachter N'Ganga stuurde zijn omhaal hoog over het doel van Sinan Bolat. Hoe dikwijls Jelle Van Damme de bal ook de vuurlinie instuurde, de bezoekende verdediging wist telkens raad. Mamoutou N'Diayé had na slecht wegwerken van Hendrickx nog een kansje aan de voet, maar de poging klom over het doel van Penneteau.

De Great Old ging met achterstand de rust in en kwam meteen met twee verse krachten terug na de kampwissel. Sambou Yatabaré en Ivo Rodrigues moesten voor extra aanvallende ideeën zorgen. Had S-doelman Penneteau tot twee keer toe de handen geschroeid net voor het rustsignaal, rood-wit kon ondanks de beide wissels niet onmiddellijk een vuist maken. De bezoekers leunden niet opvallend achteruit, maar voerden, zeer tot genoegen van hun coach Mazzu, hun tactische opdrachten nauwgezet uit. "Felicitaties voor mijn spelers", herhaalde de sportieve patron tot twee keer toe tijdens de weinigzeggende persbabbel. De pers poogde hét incidentje na de tweede bezoekende treffer op te poken, maar had Laszlo Bölöni duidelijk geen zin in. William Owusu Acheampong poogde de 'stilstand' open te wringen. Zijn poging scheerde na de afgeweerde hoekschop van Joeri Dequevy, bijna letterlijk de buitenkant van de staander. Aan de overkant weerde Moustapha Sall de poging van Benavente af. Lukebakio tikte de rebound naast. Mamoutou N'Diayé nauwelijks enkele minuten vervangen door Reda Jaadi, of bezoeker Rezaei liep de vrije ruimte over zijn linkerflank af.

Hij zette oordeelkundig voor richting tweede paal. Lukebakio was er als de kippen bij om Sinan Bolat voor de derde keer deze middag te kloppen. De Great Old probeerde nog wat terug te doen. Joaquin Ardaiz had de aansluitingstreffer aan de voet, controleerde voorbeeldig de voorzet van Jelle Van Damme om vervolgens over de muit van Penneteau te knallen. De zoveelste interventie van de bezoekende medische staf herleidde de blessuretijd tot de helft. De Karolo's bleven zo aan de winst in Deurne-Noord dank zij een maxirendement uit een minimum aan doelgevaar.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/11/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat (K)
17 Mamoutou N'Diaye
16 Moustapha Bayal Sall
21 Dylan Batubinsika
37 Jelle Van Damme
2 Matheus Borges Domingues
11 Joeri Dequevy
25 Alexander Corryn
20 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong
23 Joaquín Ardaiz - 17'
 
46' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
60 Sambou Yatabaré (in)
46' 25 Alexander Corryn (uit)/
8 Ivo dos Santos Rodrigues (in)
68' 17 Mamoutou N'Diaye (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
Sp. du Pays de Charleroi
1 Nicolas Penneteau
17 Stergos Marinos
8 Francisco Javier Martos (K)
24 Dorien Dessoleil
41 Francis N'Ganga
46 Dodi Lukebakio - 72'
26 Marco Ilaimaharitra
22 Gaetan Hendrickx
18 Amara Baby
14 Cristian Benavente - 10' - 28'
9 Kaveh Rezaei
 
76' 26 Marco Ilaimaharitra (uit)/
6 Gjoko Zajkov (in)
81' 14 Cristian Benavente (uit)/
13 Cristophe Diandy (in)
87' 9 Kaveh Rezaei (uit)/
10 David Pollet (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - Sporting du Pays de Charleroi?
Joaquin Ardaiz 56
Dylan Batubinsika 55
Geoffry Hairemans 30
Matheus Borges 27
Jelle Van Damme 23
Sinan Bolat 20
Joeri Dequevy 19
Ivo Rodrigues 10
Alexander Corryn 7
William Owusu Acheampong 7
Moustapha Sall 4
Mamoutou N'Diaye 3
Sambou Yatabaré 1
Reda Jaadi 0

Totaal aantal stemmen: 262


Bekijk de totale tussenstand