Sp. du Pays de Charleroi

1 - 1

Vrij. 13/08/2021 20:45 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pays de Charleroi

Toeschouwers: 6.921
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Vito Di Vincenzo - Romain Devillers

Vierde official: Brent Staessens
 
Eersteling van Viktor Fischer niet genoeg voor zege
Bijna half augustus en de nationale competitie was al toe aan de vierde speeldag. Sporting du Pays de Charleroi en Royal Antwerp FC kregen de primeur op vrijdagavond in een volledig volzet stadion. Ondanks de ban op bezoekende supporters (!) waren massa-evenementen immers opnieuw toegelaten. Zelfs het bezoekersvak mocht om een of andere onduidelijke reden volledig gebruikt worden voor de thuisaanhang. Onder die moeilijke omstandigheden moest de Great Old al voor de derde keer dit seizoen een uitwedstrijd tot een goed einde zien te brengen. Tegenstander Sporting du Pays de Charleroi kon weliswaar niet bogen op de blitse start van de campagne 2020-2021, maar Edward Still en zijn assistenten, bij wie Frédéric Renotte als t5 aansluiting wist te vinden, viseerden wel opnieuw de top van de rangschikking met een perfecte doorslag van het team dat de vorige speeldag OHL een punt afhandig maakte. Koji Miyoshi was terug na zijn deelname aan de Olympische Spelen te Tokio en was voor het eerst beschikbaar voor zijn club. De technische staf had bovendien voor het eerst de mogelijkheid beroep te doen op Björn Engels en Sam Vines. Beide defensieve krachten moesten evenwel hun geduld verbijten in de dug-out. Brian Priske stuurde voor deze uitwedstrijd immers dezelfde beginnerself tussen de lijnen dan een week eerder in Luik. De handtekening van 30-voudig Rode Duivel Radja Nainggolan zorgde voor animositeit in de nationale pers, maar kwam helaas net te laat. Aangeduid om de wedstrijd conform het bondsreglement te leiden was Jonathan Lardot.

Royal Antwerp FC mocht dan na het herdenkingsmoment voor Franck Berrier de aftrap hebben, het was de Karpolo's menens de jacht op die eerste thuiszege sinds december 2020 in te zetten, fanatiek gesteund door het thuispubliek. De regisseur van Eleven Sports verloor er zowaar het overzicht bij. De beelden focusten op het gebeuren in de tribunes en in de dug-outs buiten het veld. Ondertussen waren de 22 tussen de lijnen driftig bezig, al was het wachten tot de zevende minuut op de eerste hoekschop van de partij. Het was zowaar Alhassan Abdullahi, zeg maar Yusuf, die defensief moest tussenkomen. Onmiddellijk gevolgd door nog een tweede, al richtte Morioka ook hier weinig gevaar mee aan. Royal Antwerp FC kwam een paar keer leuk opzetten, maar tot afgrijzen van de rood-witte medische staf, moest Michael Frey al vlug onder de wonderspons. Hij zou al bij de kampwissel vervangen moeten worden. Tot dan redelijk onopvallend, zocht Lardot de volle aandacht met een uitbrander voor de rood-witte selectieheer. Vestimentair zorgde de Great Old voor een nieuwigheid. Terwil de knalwitte uitrustingen over het groene gras evolueerden, ontplooide doelman Jean Butez zijn activiteiten in een stevig rode uitrusting. Halverwege die eerste periode kon Nicholson voor de thuisploeg aanleggen, maar richtte naar de verkeerde kant van de linkerpaal. In de nasleep van een nieuwe lokale corner van Kayembe, knalde Zaroury hoog over de muit van Jean Butez. Aan de overkant was het plots wel goed raak. Een uitgesponnen bezoekende combinatie met Aurélio Ulineia Buta, Benson Manuel, Pieter Gerkens, opnieuw Seck en Ritchie De Laet, die met Benson Manuel de rechterkant vond en vervolgens Yusuf aan het lopen zette voor een puntgave voorzet. De keiharde schicht van Viktor Fischer ging via het lichaam van Koffi en de dwarslat op het scorebord. Werd het heel even heel stil(l) in het Zwarte Land. Een boeking voor Pieter Gerkens en een ongelooflijk knappe redding van Jean Butez op vrijschop van Morioka door de muur later, mocht de Great Old met voorsprong naar binnen.

Reclame voor spotgoedkoop internet moest de Waalse medemens verblijden en dan verschenen de bezoekers al met Johannes Eggestein tussen de lijnen. De vroege wissel liet zich gevoelen bij de Great Old, ook al omdat Viktor Fischer zich blijkbaar fysiek niet (meer) helemaal kon doorzetten. Eerste kans voor de bezoekers kwam er al snel. Het schot van Benson Manuel was goedgericht, maar niet hard genoeg om Koffi te verontrusten. Na ook al een vroege wissel bij de Zebra's, nam Tchatchoua de rechterflank over van Van Cleemput. Balverlies in de cirkel bij de bezoekers belandde vervolgens via enkele tussenstations in de zestien. Jean Butez bokste autoritair, maar helaas via de gestrekte naar voren gerichte arm van Nicholson weg. Zaroury stond klaar om de bal in de verste hoek te prikken. Hogere machten die hier de wedstrijdleiding en de VAR tot tijdelijke verblinding verplichtten? Voor het uur stond er dus opnieuw een gelijke stand op het scorebord, al klom de Great Old uit de aftrap bijna opnieuw op voorsprong. Benson Manuel zette met rechts de inspanning van Johannes Eggestein aan het doel van Kofi voorbij. In zijn laatste actie stuurde Viktor Fischer ploegmaat Pieter Gerkens aan het lopen. Zijn schot kwam in de korte hoek pardoes uit op het lichaam van Kofi. In weinige minuten werden vervolgens Benson Manuel en Viktor Fischer teruggeroepen. Onder een alweer onsportief fluitconcert mocht eerst Mickie Balikwisha tussen de lijnen en vervolgens ook Olympiër Koji Miyoshi. Jean Butez stond pal op een poging van Morioka. De beide rood-witte invallers verplichtten de lokale doelman Kofi tot een parade. Aan de overkant richtte Nicholson, overigens al bij eerdere gelegenheden aan het kanon tegen de Ploeg van 't Stad, richting wolken. Het spel golfde mooi over en weer. Een kleine tien minuten voor het einde moest Kofi alweer flink aan het werk om Johannes Eggestein het scoren te beletten. Net voor het einde van de officiële speeltijd joeg diezelfde Johannes Eggestein zijn doelpoging rakelings naast de rechterpaal buiten. Ondanks vijf lange minuten, waarvan de commentatoren van Eleven Sports lange tijd geen info 'konden' geven en de regisseur de thuisvolgers heel lang het verloop onthield, bleef de gelijke stand op het bord. Ook benieuwd of coach Brian Priske Pedersen er tevreden mee was?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/08/2021)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
5 Aurélio Buta
4 Abdoulaye Seck
2 Ritchie De Laet (K)
34 Jelle Bataille
6 Birger Verstraete
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Benson Manuel
16 Pieter Gerkens - 42'
7 Viktor Fischer - 38'
99 Michael Frey
 
46' 99 Michael Frey (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
66' 14 Benson Manuel (uit)/
10 Michel Ange Balikwisha (in)
71' 7 Viktor Fischer (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
86' 16 Pieter Gerkens (uit)/
33 Louis Verstraete (in) - 90'
Sp. du Pays de Charleroi
16 Herve Koffi
3 Stefan Knezevic
24 Dorian Dessoleil
21 Stelios Andreou
4 Jules Van Cleemput
8 Ali Gholizadeh - 71'
6 Adem Zorgane
44 Ryota Morioka
12 Joris Kayembe
10 Shamar Nicholson
70 Anass Zaroury - 58'
 
55' 4 Jules Van Cleemput (uit)/
38 Jackson Tchatchoua (in)
84' 10 Shamar Nicholson (uit)/
18 Chris Bedia (in)
90' 8 Ali Gholizadeh (uit)/
27 Mamadou Fall (in)