Technische staf 2021-2022
Brian Priske Anders Nielsen
14 mei 1977 6 december 1970
T1 T2
Brian Priske Pedersen was in april 2004 al eens eerder als speler van KRC Genk te gast in het Bosuilstadion. De overwinning bleef in Deurne-Noord, maar dat zou aan de sportieve toekomst niets veranderen. Eind mei 2021 bevestigde de club dat de gewezen Deense international een contract had onderschreven bij Royal Antwerp FC als opvolger van Frank Vercauteren. De nieuwe hoofdcoach krijgt zodoende vanaf het seizoen 2021-2022 het sportieve roer van de Great Old in handen. De nieuwe sportieve patron werd na zijn actieve carrière bij o.a. Portsmouth FC, Vejle BK en FC Midtjylland bij laatstgenoemde club assistent-coach na een korte overstap bij FC Kopenhagen, opnieuw assistent, interim-hoofdcoach en leidde de Deense club uit de Superligaen als hoofdcoach naar de Deense landstitel, club waarmee hij eerder ook als speler de kampioenstitel mocht vieren. "Brian Priske overtuigde de club niet alleen met de resultaten die hij de laatste twee seizoenen als trainer behaalde, maar vooral ook met de passie en de gedrevenheid die hij uitstraalt en zeker met de ambitie die deze coach koestert om modern topvoetbal te brengen. Extra pluspunt is dat dhr. Priske onze competitie goed kent en tijdens de gesprekken een bijzonder sterk inzicht in en kennis van onze spelersgroep toonde", aldus de officiële webstek van de club. "Ik kijk ernaar uit om met deze kern te werken. Het is een goede ploeg en samen kunnen we leuke dingen bereiken, denk ik", aldus de nieuwbakken Antwerpcoach bij Sporza. We heten Brian Priske Pedersen hartelijk welkom op de Bosuil. Velkommen, Brian!

Carriëre als trainer:
F.C. Midtjylland (2011-2016 - assistent)
F.C. København (2016-2017 - assistent)
F.C. Midtjylland (2018-2019 - assistent)
F.C. Midtjylland (2019-2021 - hoofdcoach)
Royal Antwerp F.C. (2021-... - hoofdcoach)
Naast de onvolprezen Rudy Cossey krijgt Brian Priske Pedersen aan het begin van zijn mandaat bij Royal Antwerp FC ook oud-Antwerpspeler Anders Nielsen aan zijn zijde als assistent. De gewezen aanvaller bracht het grootste gedeelte van zijn actieve carrière in België door. Hij landde in 1994 bij de Koninklijke Sint-Truidense VV, om vervolgens na een seizoen bij Club Brugge KV en vijf seizoenen bij KAA Gent, voor het seizoen 2002-2003 bij topklasser Royal Antwerp FC aan te sluiten. In de zomer van 2003 verliet hij samen met hoofdcoach Henk Houwaart de Bosuil. Hij beproefde zijn geluk bij Koninklijke Beringen-Heusden-Zolder en een seizoen later bij KVRS Waasland in de nationale tweede klasse om in 2007 na nog twee seizoenen Jong en Vlug De Pinte de voetbalschoenen definitief op te bergen. Na de actieve carrière bleef hij nog twee seizoenen als scout aan de slag in zijn tweede vaderland om in 2009 opnieuw aan de slag te gaan in zijn geboorteland Denemarken. Hij deed er bij BK Odense ervaring op als jeugdtrainer, ervaring die hij als hoofdcoach gedurende vier seizoenen ten gelde maakte bij Boldklubben Marienlyst. Volgden nog passages bij Vejle BK en Dalum IF om in de zomer van 2021 opnieuw bij Royal Antwerp FC aan te sluiten in de functie van assistent-coach. Net als zijn sportieve patron Brian Priske Pedersen, spreekt Anders Nielsen vlot Nederlands.
   
Rudy Cossey Peder Hansen
2 augustus 1961 9 februari 1978
T2 keeperstrainer
Ook Rudi Cossey was als speler meermaals te gast in Deurne-Noord alvorens hij er op de Bosuil landde om er als assistent-coach samen met Ivan Leko en na diens plotse vertrek later dat seizoen ook onder Frank Vercauteren mee de koers naar succes uit te tekenen. Geen onaanzienlijke opdracht. De zware erfenis van o.a. clubicoon Wim De Decker veiligstellen, een pad naar permanent succes voor de Great Old uitstippelen, maar ook de Cup Final als sluitstuk van het seizoen 2019-2020 voorbereiden en winnen, zo begon hij in de zomer van 2020 als lid van de nieuwgevormde technische staf aan zijn missie. Een taak op maat van een ervaren assistent: Rudi Cossey, zo bleek weldra. Hij had al een klinkende naam in het Belgische voetbalwereldje als speler van RWD Molenbeek, Club Brugge en KSC Lokeren toen hij in 1995 voor het eerst een contract als assistent-coach bij de club uit het Waasland onderschreef. Vervolgens bij OHL en RAEC Mons ervaring op te doen als hoofdcoach, om in 2010 opnieuw als assistent te tekenen in het Waasland. Ook bij KAA Gent, KRC Genk, Club Brugge KV (als assistent van Ivan Leko en collega van Edward Still) en Cercle Brugge. Rudi Cossey was voor zijn overstap overigens lang geen onbekende bij de (oudere) Antwerpfans. Liefst negentien keer nam hij het als speler van RWDM en Club Brugge KV op tegen de oudste club van 't land. In de zomer van 1992 stond hij overigens in het winnende kamp in strijd om de Supercup tussen landskampioen en bekerwinnaar. Geen herhaling in de zomer van 2020. Begin augustus mocht hij in het Koning Bosuilstadion te Brussel immers de Croky Cup op zijn palmares bijschrijven. Royal Antwerp FC bestormde meteen met goed gevolg de tabel van de Europa League. De scalp van de Spurs bleef achter in het Bosuil, al moest de rood-witte club enkele maanden later na een bewogen 'winterbreak' wel de eer en overwinning(en) aan Rangers FC laten. Sputterde de motor bijwijlen op de nationale velden, Royal Antwerp FC gaat opnieuw de trommel in bij de loting van de (voorronde) van de Europa League. Rudi Cossey werd uiteraard in zijn functie op de Bosuil bevestigd.
Ook Peder Hansen (Horsens, 9 februari 1978) staat zijn hoofdcoach Brian Priske Pedersen bij in de rush naar succes voor Royal Antwerp FC. De nieuwe keepertrainer wordt de opvolger van Vedran Runje die de afgelopen vier jaar actief was op de Bosuil. Hij was de afgelopen vijf seizoenen werkzaam bij AC Horsens. De club uit de Deense Superligaen legde vorig seizoen beslag op een zeer verdienstelijke vijfde plaats. Peder Hansen begint aan zijn eerste opdracht in het buitenland.
   
Maxime Biset Stephen Foyston
26 maart 1986 22 september 1982
Set-pieces coaching Data-analyst
Zijn voetbalshoes nog net niet opgeborgen, of daar meldde Maxime Biset zich op de Bosuil om er aan zijn eerste opdracht als set-pieces coach te beginnen. De rijzige bijna ex-verdediger voorstellen aan de achterban van Royal Antwerp FC hoeft niet echt. Tot in lengte van dagen zal hij herinnerd worden als een van selectie van Wim De Decker die de poort naar eersteklasse na 12+1 jaar openbeukte voor de Great Old. Hij wordt wel de tweede ex-speler in de sportieve staf van coach Brian Priske Pedersen, met allicht wel een grotere staat van dienst in rood-wit shirt. De ervaren Maxime Biset kwam in de zomer van 2017 de selectie van David Gevaert vervoegen met als opdracht de promotie naar de topklasse mee te realiseren. Het duurde precies twee seizoenen om dat doel te bereiken. Hij begon zijn voetbalopleiding bij de Koninklijke Verbroedering Hemiksem, waar KV Mechelen hem in 2003 wegplukte. Hij tekende er in 2005 ook zijn eerste profcontract als voetballer. Royal Antwerp FC werd tien jaar later pas zijn tweede club. De actieve carrière beëindigen deed hij in het Kuipje van KVC Westerlo. "Ik ben Royal Antwerp FC bijzonder dankbaar voor de kans die ze me bieden om mijn eerste stappen als coach te kunnen zetten. Ik koester dan ook heel warme herinneringen aan de club en wil maar al te graag meewerken aan de verdere uitbouw", sprak hij voor het eerst in zijn nieuwe functie de achterban toe via de sociale media.
Geen club die nog zonder kan: de video-analist/tegenstanders-analist is inderdaad in deze snelle voetbalwereld een essentiële functie in de trainersstaf van een moderne voetbalclub. Zo landde Stephen Foyston in de zomer van 2021 op de Bosuil in opvolging van Edward en Nicolas Still, die voor zichzelf een ander parcours hadden uitgestippeld. De bijna 39-jarige Brit kwam met adelbrieven als (hoofd)coach, consultant en analist vanuit thuisland Engeland (Tottenham FC, Watford FC, Leyton Orient Football Club), Denemarken (Lyngby BK, FC Midtjylland) en Portugal richting Deurne-Noord om er zijn nieuwe hoofdcoach en diens technische staf bij hun zucht naar succes bij te staan. Zo omschrijft hij zelf zijn taak: spelprincipes in lijn met de speelfilosofie van de coaches opstellen, scoutingrapporten van de tegenstanders aanleveren, geschreven en videorapporten van de eigen wedstrijden beschikbaar stellen aan de technische staf en spelersgroep. Kort gezegd: "Collect tactical footage of all opponents and carry out live scouting coding on opponents for fast, effective and efficient feedback to coaches and players", aldus Stephen Foyston.
   
Peter Catteeuw Rudy Heylen
23 september 1983 ---
Physical Coach Mental Coach
Jonge dertiger Peter Catteeuw maakte aan het begin van de nazomer van 2017 de overstap van KRC Genk naar Royal Antwerp FC in de functie van conditietrainer, nadat hij eerder aan de slag was bij het Topsportlab. Hij werd meteen de jongste medewerker van het team van ervaren hoofdcoach Laszlo Bölöni en opvolger van Frédéric Renotte, die iets eerder dan gepland de Bosuil verliet. Catapult (vests) werden in combinatie met trackers meteen een vertrouwd werkmiddel op het oefenveld van het Bosuilstadion, een bron van gegevens die de belasting van de spelers moet opvolgen en als middel voor blessurepreventie wordt ingezet. Peter Catteeuw combineerde tijdens zijn drukke professionele leven nog lange tijd het voetbalspel op amateurniveau bij Rapid Leest als verdedigende middenvelder. Sedert januari 2021 draagt hij de imposante titel Head of Performance, maar bleef dezelfde bescheiden en hardwerkende assistent die de kop pakt van selectie van de Great Old tijdens de opwarming voor elke training. Peter Catteeuw combineert zijn functie bij de hoofdmacht met die van coördinator fysieke begeleiding voor de nationale u21, die vanaf het seizoen 2021-2022 uitkomen bij de elite-jeugd van het nationale voetbal.
"Pas als je zelf antwoorden hebt, ben je klaar voor persbabbels", aldus sportpsycholoog Rudy Heylen. De nieuwe mental coach van Royal Antwerp FC vervoegt het team Brian Priske Pedersen. Werkzaam in de schaduw, heeft hij nochtans al een stevig C.V. met Club Brugge KV en Royal Standard de Liège als absolute blikvangers. Het voorbije seizoen werkte hij voor de nationale voetbalfederatie als mental coach van de scheidsrechters. Hij was ook mentaal begeleider van Milaan-Sanremo-winnaar Wout Van Aert. "Mijn persoonlijkheid past bij de gekkigheid van deze club", vertelde hij een lokale krant bij zijn aanstelling. Er ligt nogal wat terrein te ontginnen, de weerstand tegen mentale begeleiding is groot bij voetballers, al focussen we eerder op prestatieverbetering dan op het aanpakken van problemen. Vanaf het seizoen 2021-2022 stelt Rudy Heylen zijn know-how ter beschikking van de technische staf, de spelers van de a-kern tot de u12 en de medewerkers van de oudste club van 't land.
   
 
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. Royal Antwerp Football Club)