R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zon. 19/09/2021 16:00 u.

F.C. Seraing

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.177
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Matthias Massa

Vierde official: Alexandre Boucaut
 
Zes op zes en Great Old klimt naar de linkerkolom
Rotatie of een logische stap voorwaarts voor Dorian Dessoleil? De verdediger vormde voor het eerst centraal in defensie duo met Dinis (da Costa Lima) Almeida. Aanvoerder Ritchie De Laet schoof naar links om er de flank te gaan belopen. Voor het overige stuurde coach Brian Priske Pedersen een exacte doorslag van het team dat donderdag in Piraeus aan de aftrap verscheen, tussen de lijnen. Jelle Bataille moest zodoende, samen met o.a. Faris Haroun, Abdoulaye Seck en Pieter Gerkens, zijn Europese uitsluiting bekopen met een zitje op de bank. Grote tevredenheid overigens bij tegenstander Fc Seraing na het puntenrijke debuut in de Jupiler Pro League. De bezoekende coach hield op een positie na opnieuw vast aan zijn vaste basiselftal. Mikautadze mocht spitsroeden lopen om het de nieuwgevormde rood-witte defensie knap lastig te maken. Scheidsrechter Boterberg zal er gedurende de volle duur van de eerste helft niet alleen in slagen één (!) hele overtreding van de bezoekers te bestraffen, hij besloot eveneens de volledige duur van die periode niet te respecteren!

De Metallo's hadden de aftrap. Ze kweten zich uitstekend van de tactische richtlijnen van hun coach. Balbezit nastreven op de eigen speelhelft om vervolgens een rush richting Jean Butez te ondernemen? De Antwerpdoelman moest weldra een eerste (flauwe) vrijschop van Jallow vastgrijpen, om vervolgens vliegensvlug de eigen zestien te verlaten en een aanwaaierende bal met de voet ontzetten. De thuisploeg was zoekende. Een afstandsschot van Kilota belandde via de vuisten van Jean Butez aan de cornervlag. De hoekschop leverde evenwel geen gevaar op. Ritchie De Laet probeerde vanachteruit diepgang te creëren, maar vond vooralsnog geen aansluiting bij de tweemansvoorhoede van de Great Old. Radja Nainggolan nam vanop afstand doelman Dietsch bijna te grazen in de korte hoek. Diens redding leverde de rood-witte kleuren een eerste corner op. Er zou nog een hele reeks volgen, voor Viktor Fischer en Koji Miyoshi. Michael Frey ging in duel met de bezoekende achterhoede, maar werd telkens weer teruggefloten door de wedstrijdleiding. Een keertje mocht hij ook een kopslag afleveren, geklemd door de bezoekende doelman. Halverwege de eerste helft belandde een half mislukte poging van Mikautadze via Matiz in het zijnet. Op het half uur kwam Radja Nainggolan in schietvrije positie. De poging klom over de dwarsbalk en nam de op het bezoekersvak na, goedgevulde tribune drie in het vizier. Toch mocht Koji Miyoshi even later alweer naar het kwartmaantje. De Great Old had nu controle. Koji Miyoshi verplichtte doelman Dietsch tot een uiterste reflex. De navolgende kopslag van Dinis Almeida viel net over het bezoekende doel. Beste kans van de eerste periode viel voor de voeten van Viktor Fischer. Draai om de as, maar de poging belandde buiten het kader.

Dubbele nul bij de kampwissel en daarvan was het lokale heir niet echt gediend. Het thuisfront ging dan al te keer via de sociale media. Amper afgetrapt voor de tweede periode of ook Michael Frey kwam los in de zestien. Ook diens uithaal ging aan het doelkader voorbij. De eerste hoekschop viel ook na de pauze Fc Seraing te beurt. Verrassing van formaat. Het rood-witte publiek keek ademloos toe hoe Jallow ongehinderd doorheen de gelederen stoomde, netjes Mikautadze bediende die Jean Butez geen schijn van kans liet. Fc op voorsprong? Dat hadden alleen de enkele tientallen fans in het bezoekersvak verhoopt. Hoorden we de radioverslaggever zeggen: de thuisploeg moet nu volop aan de bak. Niets was minder waar. Het tempo werd meteen opgeschroefd. De rood-witten klemden de Metallo's nu op hun helft. Michael Frey kopte de hoekschop aan het doel voorbij. Invallers Benson Manuel en Pieter Gerkens draaiden een aanval in mekaar, maar ook die doelpoging was te breed gericht. Ook Ally Samatta kon zijn kopslag onvoldoende kaderen. Fc Seraing even los, of daar stuurde coach Brian Priske Pedersen verse krachten Johannes Eggestein en Jelle Bataille tussen de lijnen. Zo'n kwartier voor tijd kopte Michael Frey achterwaarts de gelijkmaker onder de lat. En dan te weten dat de Antwerpcoach even tevoren had overwogen om de spits te wisselen... Na een onvriendelijk onderonsje tussen Dinis (da Costa Lima) Almeida en Maziz, trok Boterberg de gele kaart voor beiden. De navolgende vrijschop zoefde over het doel van Jean Butez. Aurélio Ulineia Buta pikte balverlies van Faye op, Dinis Almeida vond Michael Frey die over de achterlijn aan de tweede paal Pieter Gerkens bediende voor de winning-treffer van de middag. Fc kreeg de door henzelf gestolen minuten terug, maar moesten toch berusten in de nederlaag, hoe graag Marc Grosjean en Antoine Bernier, om maar die twee te noemen, het anders hadden willen zien aflopen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/09/2021)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
5 Aurélio Buta
61 Dinis Almeida - 78'
24 Dorian Dessoleil
2 Ritchie De Laet (K)
4 Radja Nainggolan
6 Birger Verstraete
19 Koji Miyoshi
7 Viktor Fischer
99 Michael Frey - 75'
70 Ally Samatta
 
61' 7 Viktor Fischer (uit)/
14 Benson Manuel (in)
61' 4 Radja Nainggolan (uit)/
16 Pieter Gerkens (in) - 88'
70' 24 Dorian Dessoleil (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
70' 19 Koji Miyoshi (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
F.C. Seraing
30 Guillaume Dietsch
18 Morgan Poaty
24 Benjamin Boulenger
4 Wagane Faye (K)
21 Junior Mansoni
88 Youssef Maziz - 78'
44 Ibrahima Cissé
20 Yahya Nadrani
8 Gérals Kilota
9 Georges Mikautadze - 56'
36 Ablie Jallow
 
66' 18 Morgan Poaty (uit)/
12 Antoine Bernier (in)
75' 9 Georges Mikautadze (uit)/
10 Marius Mouandilmadji (in)
89' 4 Wagane Faye (uit)/
6 Theo Pierrot (in)
90' 36 Ablie Jallow (uit)/
26 Dario Del Fabro (in)