R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zon. 28/11/2021 21:00 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.575
 
Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters: Yves De Neve - Matthias Massa

Vierde official: Jordy Vermeire
 
Geen vreugdevuren, wel een prettige verjaardag voor captain Ritchie De Laet
DrieŽndertig op deze eigenste zondag 28 november 2021, nog even dartel als in zijn jeugdjaren en even ambitieus als de rood-witte club van zijn hart? Dat moet Ritchie De Laet zijn. Zoveel Antwerp-DNA verdient een feestje temidden van zijn duizenden fans. Niet te vroeg victorie kraaien evenwel en allerminst vreugdevuren ontsteken. Die oproep moest alweer de ronde doen in de Deurnese voetbaltempel, al verdient de captain uiteraard zijn moment of glory. Dat meenden de ploegmaats goed begrepen te hebben. De rood-witte technische staf had in vergelijking met de opdracht van afgelopen donderdag in Frankfurt nauwelijks aan de samenstelling geraakt. Ironman Abdoulaye Seck schoof centraal in en dus vond Dorian Dessoleil samen met jonge ploegmaats Ortwin De Wolf, Alhassan Yusuf Abdullahi, Micky Balikwisha, Benson Manuel, Pieter Gerkens en... Jelle Bataille een plaatsje op de bijna Belgische bank van de Great Old. KV Oostende zocht eerherstel na de blamerende nederlaag in eigen huis tegen reeksleider Royal Union SG. De technische staf was met een stevige borstel doorheen de selectie gegaan. Enkel de achterhoede vond genade in de ogen van de selectieheer. Een weekje eerder nog afwezig, bond clubtopschutter Gueye de voetbalschoenen opnieuw aan om het aanvallende compartiment van de kustploeg mee inhoud en gestalte te geven. De Kustboys waren alvast niet naar de Bosuil afgereisd om mee te werken aan de feestavond voor Antwerpaanvoerder Ritchie De Laet. En wat was de rol van scheidsrechter Dierick?

Na matchsponsor Golden Palace, had KV Oostende alvast de aftrap in de afgeladen volle Bosuil en dat was een succes op dit van godvergeten aanvangsuur. Dat vond buiten de Goedheilige met zijn Pieten, ook de bezoekende aanhang er alvast van. Op 28 eenzame zielen en nog een karrevracht stewards na, bleef het bezoekersvak akelig leeg. Nog voor hij een keer in de vuurlinie was verschenen, moest Radja Nainggolan hinkend naar de kant. Alhassan Yusuf Abdullahi mocht zich na een korte inloopronde meteen melden. Hij geraakte bijna onmiddellijk betrokken in een snelle combinatie. De voorzet ter rechterzijde van Viktor Fischer vond evenwel geen rood-witte voet voor doel. De thuisploeg had even later de eerste hoekschop van de partij beet. Abdoulaye Seck knikte de bal van Viktor Fischer over de kooi van Hubert. Veel haast maakte de Oostendse goalie alvast niet bij de herneming en zou dat een hele eerste helft onder goedkeurend oog van Dierick volhouden. Een reprimande was er wel voor enkele Antwerpspelers nadat assistent De Neve een achterbal van Gueye naar het halve maantje verwees. Rocha demonstreerde zijn traptechniek, al ging er zelfs geen zucht van gevaar doorheen de rood-witte achterhoede. De partij kabbelde wat voort, al zette KVO halverwege de eerste periode Jean Butez even aan het werk. De Antwerpdoelman greep tussen een hele hoop volk de voorzet van Capon gedecideerd vast. Het kwam hem op een rondje applaus te staan. De thuisploeg monopoliseerde de bal, maar vond bij gebrek aan snelheid van uitvoering maar geen gaatje in de bezoekende afweergordel. Even leek uitblinker van de eerste periode Viktor Fischer een einde te stellen aan de deadlock, maar... struikelde op het beslissende moment in de zestien. Na nog een rondje tijdrekken aan het cornerpunt had Dierick er plots toch genoeg van en stuurde de 22 acteurs naar binnen voor een stevig opwarmertje.

Royal Antwerp FC kwam vol vuur uit de kleedkamer. De Oostendse afweer was tegen zoveel geweld niet bestand. Binnen de twee minuten stond de lokale voorsprong op het imposante scorebord te blinken. Bal van voet tot voet tot bij Ally Samatta die blindelings Viktor Fischer vond voor een afwerking in leeg doel. Zo gemakkelijk kan scoren zijn. Amper hersteld van de opdoffer of Viktor Fischer stond alweer aan de hoekschopvlag voor een gevaarlijk intermezzo. Pierre Dwomoh haalde in de middencirkel de angel uit de tegenaanval, werd teruggefloten. Scheidsrechter Dierick zwaaide vervaarlijk met de gele flap die uiteindelijk toch op het conto van de jonge middenvelder terecht kwam. Triggerde het voorval de rood-witte topschutter of was het echt te druk aan kop van de schuttersrangschikking? Net na het uur kopte hij de hoekschop van Viktor Fischer overhoeks binnen. KVO zat meteen in zak en as. Het applaus nauwelijks uitgestorven of de netten trilden opnieuw. Viktor Fischer trapte de vrijschop ter linkerzijde, een rood-wit legioen stormde doorheen de bezoekende afweer en Dinis da Costa Lima Almeida kopte staalhard binnen. Zelfs zonder advies van Tubize, volgde Dierick lijdzaam zijn vlaggenman De Neve en keurde het doelpunt genadeloos af. Sam Vines stuurde de zestien aan, Viktor Fischer kopte naast. Hij leek wel alomtegenwoordig. Applauswissel voor Ally Samatta en Viktor Fischer. Met Benson Manuel en Micky Balikwisha als verse krachten tussen de lijnen stortte Royal Antwerp FC zich in het slotoffensief met onmiddellijk gevolg. Van helemaal achteruit stuurde Abdoulaye Seck diep. Zonder dat Capon of diens doelman Hubert iets vermochten, boog diens kwieke ploegmaat Benson Manuel met links in de verste hoek. KVO pruttelde nog nauwelijks tegen. Royal Antwerp FC mag tijdens de navolgende Stadsderby haar tweede plaats verdedigen. De Gouden Stier siert opnieuw het shirt van fenomeen Frey.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/11/2021)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet (K)
30 Abdoulaye Seck
61 Dinis Almeida
21 Sam Vines
6 Birger Verstraete
4 Radja Nainggolan
80 Pierre Dwomoh - 52'
7 Viktor Fischer - 47'
70 Ally Samatta
99 Michael Frey - 61'
 
6' 4 Radja Nainggolan (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
69' 80 Pierre Dwomoh (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
74' 7 Viktor Fischer (uit)/
10 Michel Ange Balikwisha (in)
74' 70 Ally Samatta (uit)/
14 Benson Manuel (in) - 79'
K.V. Oostende
28 Guillaume Hubert
29 Robbie D'Haese
27 Brecht Capon
17 Steven Fortes
15 Frederik Jaekel
7 Theo Ndicka - 83'
6 Maxime D'Arpino
26 Vincent Koziello - 37'
10 Kenny Santos
68 Thierry Ambrose
9 Makhtar Gueye
 
64' 26 Vincent Koziello (uit)/
34 Nick Baetzner (in)
76' 9 Makhtar Gueye (uit)/
77 David Atanga (in)
80' 6 Maxime D'Arpino (uit)/
23 Alfons Amade (in)