Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Christophe Battiston - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Brent Staessens

Royal Antwerp FC verzuimt zich te belonen in de Luminus Arena
KRC Genk en Royal Antwerp Football Club toonden zich in hun midweekpartijen de beteren tegen RSC Charleroi en KAS Eupen. Met spektakelvoetbal wisten beide clubs een 4-2 thuiszege te boeken. De wedstrijden tussen de Limburgse en Antwerpse trots stonden in het verleden steeds garant voor een karrevracht aan doelpunten. De schaarse toeschouwers maakten zich dus op voor een wedstrijd vol emoties en plotwendingen. Coach Brian Priske Pedersen bracht drie wijzigingen aan ten opzichte van zijn basisformatie tegen de club uit de Oostkantons. Sam Vines, Pieter Gerkens en Ally Mbwana Samatta verdwenen uit de startersrij ten faveure van Jelle Bataille, Alhassan Yusuf Abdullahi en Michael Frey. Bij de thuisploeg was geen spoor te bekennen van Simen Juklerød. Met een voorlijn bestaande uit Ito, Bongonda en Onuachu hoefde de nieuwbakken coach Storck niet te wanhopen over de sterkte van zijn selectie.

Na het gebruikelijke studierondje begonnen de bezoekers het laken naar zich toe te trekken. dat resulteerde in kansen. Slordig balverlies en veel afval in het spel van de Genkies leidde tot veel balbezit en opgelegde kansen voor de bezoekers. Met man in vorm Benson Manuel kreeg de Great Old nog voor het kwartier twee doelrijpe mogelijkheden om de score te openen. Benny schoot eerst een afvallende bal nipt naast, drie minuten later trok Michel-Ange Balikwisha een zuur gezicht. De kwikzilveren winger verzuimde immers zijn briljant doorsteekpasje in doel te deponeren. Halverwege de eerste periode kopte de mee opgerukte centrale verdediger Björn Engels krachtig naar doel met een kansrijke header. Doelman Vandevoordt pareerde knap diens kopbal. Aan de overzijde kon een matig acterende thuisclub even dreigen met een van richting veranderd schotje van Thorstvedt. Keeper Jean Butez was bij de pinken. In de 31e minuut moest de topgoalie zich evenwel gewonnen geven toen zijn verdedigers een foutenrecital opvoerden. Ritchie De Laet liet te veel vrijheid aan miljoenenaankoop Bongonda. De voorzet van de winger werd door Onuachu moeiteloos in doel verlengd. Dinis Almeida liet de Nigeriaanse topspits wel erg gemakkelijk zijn twaalfde seizoenstreffer aantekenen. De Great Old probeerde de bakens te verzetten. Net voor het rustsignaal kon kapitein Ritchie De Laet met een kopbal op hoekschop nogmaals dreigen voor de muit van Vandevoordt.

De tweede helft begon met slordig spel langs beide kanten, al waren het de Limburgers die via Thorstvedt eerst hun neus aan het venster staken. Met tijdrovende acties probeerde de thuisclub de voorsprong te consolideren, offensief ging er van de Genkies weinig dreiging meer uit, al hadden ook de bezoekers he moeilijk om aan kansen te geraken. Veel balbezit, maar te weinig stootkracht in de vijandelijke zestienmeter. Coach Brian Priske Pedersen bracht de vinnige Viktor Fischer binnen de lijnen voor Radja Nainggolan. Ook thuiscoach Storck sprak zijn wisselcontingent aan. Alle offensieve troeven werden vervangen door meer verdedigend ingesteld personeel, mede door de hamstringblessure die targetman Onuachu in de zeventigste minuut verplichtte het veld te verlaten. In het laatste kwart van de match nam rood-wit meer risico’s en dat zou lonen. In de 82e minuut dolde Benson Manuel met zijn bewaker Eiting en leverde hij met zijn rechter een heerlijke pass af richting strafschoppunt. Goed gevolgd, bracht Viktor Fischer de bordjes met een strakke schuiver in evenwicht. Dan vonden de 22 acteurs het welletjes, al kreeg kapitein Ritchie De Laet in blessuretijd nog zijn vijfde fatale gele prent van het lopende seizoen te zien. Dat veroorzaakte een weekje brommen voor de Antwerpenaar pur sang. Hij mist de wedstrijd in het Guldensporenstadion te Kortrijk. Alle stoere Kerels mogen zich en de bezoekende fans moeten zich dan nestelen voor het televisiescherm. Hopelijk worden ze dan niet bediend door azijnpissers Frank Raes en Gilles De Bilde, het droevige commentaar van de afgelopen uitzending was helaas weer horror voor de oren!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/12/2021)

99 Michael Frey

62' 4 Radja Nainggolan (uit)/
18 Paul Onuachu - 32'

71' 18 Paul Onuachu (uit)/
21 Ike Ugbo (in)
71' 7 Junya Ito (uit)/
24 Luca Oyen (in)
71' 42 Kristian Thorstvedt (uit)/
28 Joseph Paintsil (in)
84' 10 Theo Bongonda (uit)/