Olympiacos F.C.

2 - 1

Don. 16/09/2021 21:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Georgios Karaiskakis Stadium

Toeschouwers: 21.500
 
Scheidsrechter: Tamás Bognár (Hon.)

Lijnrechters: Balázs Buzás (Hon.) - Péter Kóbor (Hon.)

Vierde official: Balázs Berke (Hon.)
 
Great Old puntenloos huiswaarts...
Met zes wedstrijden op de teller in de voorrondes van Champions League en Europa League, kwam Olympiacos FC gerodeerd aan de aftrap van deze eerste poulewedstrijd E.L. met Royal Antwerp FC als tegenstander in het eigen Georgios Karaiskakis Stadium. Hoewel enkele Antwerpspelers heel wat gewoon zijn in eigen huis en in een ver buitenland, was de kolkende sfeer in en rond de voetbaltempel een factor van betekenis. Tussen die 25000+ kon het rood-witte sfeergroepje nauwelijks weerstand bieden, al werd dat wel verhoopt van de elf die coach Brian Priske Pedersen en zijn staf tussen de lijnen stuurde. Hoewel niet au grand complet en zeker nog zoekende, waren de verwachtingen hooggespannen. De Antwerpcoach overlaadde de Griekse tegenstander met complimenten in zijn voorwedstrijd interview bij P.V.D.B., vervanger van de onfortuinlijke F.J. Hoewel zijn basisploeg een bijna-doorslag was van het team dat in eigen competitie de zevende speeldag winnend afsloot in de Oostkantons, moest hij noodgedwongen centraal in defensie met Dinis (da Costa Lima) Almeida een nieuwe naam inpassen. Mbwana Samatta, roepnaam Ally, werd losgelaten voor zijn eerste (Europese) basisplaats in het shirt van de Great Old. Een Hongaars viertal o.l.v. Tamas Bongar werd in de coulissen bijgestaan door Italiaanse ogen voor de videoschermen.

Royal Antwerp FC had in een broeierige sfeer de aftrap. De bezoekende aanhang, enkel in getal te onderscheiden van de imposante thuisaanhang, zag hun favoriete elf al vlug een eerste doelpoging ondernemen. De kopslag van Ally Samatta was evenwel niet gekadreerd. Hoewel hij vol de bal speelde, ging Birger Verstraete bij zijn eerste inzet al meteen in het opschrijfboekje bij de Hongaarse referee. Het zorgde voor zure oprispingen op het thuisfront. Antwerpdoelman Jean Butez moest op de navolgende vrijschop van Aguibou Camara een eerste keer de armen strekken. Een eerste Griekse poging volgde weldra. De kopbal van centrale verdediger Cissé ging rakelings over het rood-witte doel. Van een echte belegering was evenwel geen sprake. Antwerpcoach Brian Priske Pedersen hamerde vooraf op defensieve scherpte en zijn poulains voerden die opdracht met gretigheid uit. Jean Butez kwam vooralsnog weinig in beeld. Ook zijn overbuur werd niet voor een onmogelijke opdracht geplaatst. Versnellingen in de diepte van Koji Miyoshi en Viktor Fischer hielden de Griekse afweer wel onder druk. Halverwege de eerste periode ontsnapte de tegenstander aan tenminste de gele kaart of nog erger na een zeer duidelijk handspel. Royal Antwerp FC had volgens het percentage balbezit controle over de partij, moest wel alert blijven voor de Griekse hoogtewerkers. Zo kon centrale verdediger Camara op vrijschop van Bouchalakis net voor het half uur ongehinderd koppen. Samenspel met Ritchie De Laet leverde Ally Samatta een nieuwe doelpoging op. Aan de overkant wipte El-Arabi een assist van Mohamed Camara buitenkant rechts voorbij Jean Butez. De buitenspellijn was evenwel onverbiddelijk en dus ging het doelpunt, hoewel enig mooi van makelij, niet door. Nog eenmaal werd Ally Samatta gevaarlijk. Hij kon evenwel niet voldoende tegenkracht tegen de corner van Viktor Fischer bieden om de bal voorbij Vaclik te koppen. Bordjes in evenwicht bij het rustsignaal.

Putte Olympiacos FC inspiratie uit de peptalk van hun coach Martins? Nauwelijks begonnen aan de tweede periode of de thuisploeg klom op voorsprong. De inworp werd verkeerdelijk aan de tegenstander gegund en dus mocht Mohamad Camara ongehinderd voorzetten. Aan de tweede paal klom El-Arabi in een worsteling met Dinis (da Costa Lima) Almeida hoog en kopte feilloos binnen. Het terechte protest van Jelle Bataille werd door de wedstrijdleiding met een gele kaart, met nare gevolgen, gesmoord. Even later werd Jelle Bataille ten onrechte bestraft met een vrijschop, die centrale verdediger Cissé een nieuwe kopbalkans opleverde. Aan de overkant kwam hardwerkende Michael Frey wel in schietgrage positie, al was de afwerking te hoog gericht. Halverwege de tweede periode stuurde de Antwerpcoach met Pieter Gerkens en Benson Manuel twee verse krachten tussen de lijnen. Het leverde op! Benson Manuel dolde over rechts met de tegenstand, zwiepte naar de tweede paal, waar Ally Samatta met een grondbotser de gelijkmaker binnenkopte. Het lokale heir had dit niet zien aankomen en dreef het volume nogmaals op. Het inspireerde de Great Old. De knal van Ally Samatta scheerde buitenkant linkerpaal. De afwerking van Benson Manuel was niet fel genoeg om Vaclik ten val te brengen. Het was evenwel Jean Butez die in het zicht van het eindsignaal totaal onverwacht nog moest incasseren. Invaller Vrousai won in de rood-witte zestien het duel van Aurélio Ulineia Buta, bediende linksachter Reabciuk die via de rechterpaal raak trof. Er restte de groep van Brian Priske Pedersen te weinig tijd om de scheve situatie alsnog recht te zetten. Hoewel een gelijkspel zeker verdiend was geweest, moest de Great Old puntenloos huiswaarts.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/09/2021)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
5 Aurélio Buta
61 Dinis Almeida
2 Ritchie De Laet (K)
34 Jelle Bataille - 52' - 91'
4 Radja Nainggolan
6 Birger Verstraete - 4'
19 Koji Miyoshi
7 Viktor Fischer
70 Ally Samatta - 75'
99 Michael Frey
 
67' 4 Radja Nainggolan (uit)/
16 Pieter Gerkens (in) - 91'
67' 19 Koji Miyoshi (uit)/
14 Benson Manuel (in)
79' 99 Michael Frey (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
Olympiacos F.C.
1 Tomas Vaclik
33 Michal Karbownik
15 Sokratis Papastathopoulos
66 Abou Cisse - 49'
45 Oleg Reabciuk - 87'
5 Andreas Bouchalakis
4 Mady Camara
6 Yann M'Vila
22 Aguibou Camara - 67'
7 Henry Onyekuru
11 Youssef El Arabi - 52'
 
76' 6 Yann M'Vila (uit)/
28 Mathieu Valbuena (in)
81' 7 Henry Onyekuru (uit)/
29 Tiquinho Soares (in)
81' 4 Mady Camara (uit)/
8 Pierre Kundu (in)
81' 22 Aguibou Camara (uit)/
17 Marios Vrousai (in)
88' 11 Youssef El Arabi (uit)/
24 Ousseynou Ba (in)