R. Antwerp F.C.

0 - 3

Don. 04/11/2021 21:00 u.

Fenerbahçe S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 300
 
Scheidsrechter: Irfan Peljto (B.&H.)

Lijnrechters: Senad Ibrisimbegovic (B.&H.) - Davor Beljo (B.&H.)

Vierde official: Milos Gigovic (B.&H.)
 
Bezoekers leggen match al snel in beslissende plooi
Er hadden zich op aanbeveling van de Euro-bonzen slechts enkele tientallen medewerkers van thuisclub Royal Antwerp FC en een stevige delegatie van de bezoekers van Fenerbahçe SK in de ijzingwekkend lege Bosuilstadion gemeld voor deze vierde speeldag van groep D van de Europa League 2021-2022. Fans van beide clubs werden ten gevolge van de incidenten van de vorige Europese thuiswedstrijd veroordeeld tot toekijken vanuit de eigen seats and sofas met commentaar van een bekende radiostem. Geen leuke avond in perspectief voor de beide supporterskernen nu hun club de wedstrijd van de laatste kans onder deze omstandigheden moest afwerken. De bezoekers leken na de heenwedstrijd in het eigen Fenerbahçe Sukru Saracoglu Stadyumu helemaal van slag en incasseerden liefst drie opeenvolgende nederlagen in de eigen nationale competitie. De gevolgen bleven niet uit. Met zeven nieuwe namen tussen de lijnen in vergelijking met de voorbije competitie-opdracht was de make-over bij de Turkse topclub nagenoeg compleet. Het moet gezegd slechts een handvol namen van de heenwedstrijd in Istanbul haalden ook nu het wedstrijdblad. Antwerpcoach Brian Priske Pedersen ontweek tijdens de voorafgaande persconferentie enkele stekelige kwesties en was een stuk conservatiever in zijn keuzes. Op (Europees) clubtopschutter Ally Samatta na, kreeg een bijna identieke basis uit de heenwedstrijd het vertrouwen, ook al had hij liever met een paar extra ervaren krachten kunnen starten. Bosniër Irfan Peljto moest de wedstrijd tussen de lijnen in goede banen leiden, daarbuiten hield een indrukwekkende politiemacht toezicht op het afgesloten stadion.

Royal Antwerp FC had de aftrap en zorgde voor het eerste gevaar. Oud-Antwerpspeler Emrullah Güvenç zag hoe Benson Manuel, bezig aan een opvallend seizoen, zijn doelpoging over de dwarsligger liftte. Even later klapte de buitenspelval en werd Michael Frey voor het eerst gevangen. Jelle Bataille zag zijn schot afgeblokt worden, onmiddellijk gevolgd door een reactie van de Turkse tegenstander. Op de achtergrond klonk hoe een dubbelspel tussen Kadioglu en Can Kahveci hun aanvoerder Hakan Yandas bereikte, die meteen vanop afstand vernietigend uithaalde. Royal Antwerp FC verscheen even aan de overkant met twee opeenvolgende hoekschoppen van Birger Verstraete. Het echte gevaar voltrok zich echter in de buurt van het Antwerpdoel. Jean Butez had nauwelijks een bal gezien, laat staan beroerd, of Meyer kwam los in de zestien en plaatste de bal overhoeks voor dubbele voorsprong na amper een kwartier spelen. Na hoekschop van Sosa, landde de poging van Can Kahveci in handen van de Antwerpdoelman. Hoekschop aan de overkant, maar ook de poging ter linkerzijde van Viktor Fischer leverde niet op. De navolgende hoekschop van Birger Verstraete dweilde even door de Turkse zestien, al kon Ritchie De Laet zijn kopslag niet de juiste richting sturen. Birger Verstraete werd enkele keren zwaar aangepakt en dat was de Bosnische spelleider niet ontgaan. Hij noteerde Can Kahveci voor de eerste gele kaart van de partij. Royal Antwerp FC leek het tweede kwartier zodoende zonder kleerscheuren door te komen, maar dat was buiten de inzet van uitblinker Berisha gerekend. Hij stuurde de assist van Hakan Yandas aan de tweede paal haarfijn achter Jean Butez in doel. Het leek op een afstraffing uit te draaien, maar de elf van Brian Priske Pedersen gingen naar binnen zonder verdere averij. Benson Manuel had de bezoekende doelman Özer nog tot een flinke parade gedwongen, maar opleveren had dat niet gedaan.

De inbreng van linkspoot Dorian Dessoleil in een vertimmerde driemansverdediging, moest voor meer defensieve stabiliteit zorgen. Net als in de eerste periode stichtte Benson Manuel het eerste gevaar in de tweede periode. Zijn schot met links was evenwel te hoog gericht. Fenerbahçe liet het initiatief nu veelal aan de tegenstander, al bleef Berisha een veel geciteerde en gevaarlijke naam. Net voorbij het uur kwamen Ally Samatta en Koji Miyoshi opdraven. Het bleef helaas een ongelijke strijd. Fenerbahçe had de verdedigingszone helemaal op orde en wat ook Michael Frey en ploegmaats betrachtten en deden, het leverde nauwelijks een halve doelkans op. Ook Tisserand liep in een duel met Ally Samatta nog tegen de gele prent van Peljto aan, maar dat kon de pret bij de bezoekers niet drukken. Royal Antwerp FC kwam nog enkele malen met een hoekschop aanzetten, maar tot scoren kwamen de rood-witten in de troosteloos lege Bosuil niet meer. De bezoekers legden dank zij hun vernuft de match al snel in een beslissende plooi en daarvan kon de Great Old zich niet meer herstellen. Focus nu op de nationale competitie.
(Pewe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/11/2021)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
61 Dinis Almeida
2 Ritchie De Laet (K)
21 Sam Vines
6 Birger Verstraete
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Benson Manuel
16 Pieter Gerkens
7 Viktor Fischer
99 Michael Frey
 
46' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
24 Dorian Dessoleil (in)
61' 7 Viktor Fischer (uit)/
70 Ally Samatta (in)
61' 14 Benson Manuel (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
68' 16 Pieter Gerkens (uit)/
80 Pierre Dwomoh (in)
77' 34 Jelle Bataille (uit)/
10 Michel Ange Balikwisha (in)
Fenerbahçe S.K.
35 Berke Ozer
32 Marcel Tisserand - 69'
3 Min-Jae Kim
37 Filip Novak
16 Ferdi Kadioglu
5 Jose Sosa
6 Max Meyer - 16'
21 Bright Osayi-Samuel
8 Mert Hakan Yandas - 8'
11 Mergim Berisha - 29'
17 Irfan Kahveci - 26'
 
64' 17 Irfan Kahveci (uit)/
9 Diego Rossi (in)
64' 8 Mert Hakan Yandas (uit)/
26 Miha Zajc (in)
73' 16 Ferdi Kadioglu (uit)/
30 Nazim Sangare (in)
73' 32 Marcel Tisserand (uit)/
41 Attila Szalai (in)
80' 5 Jose Sosa (uit)/
14 Dimitrios Pelkas (in)