Scheidsrechter: Harry Laenens

Lijnrechters: Verhagen - Signet

Na R Antwerp FC - Pisa Calcio

Na rust geen houden meer aan de Bosuil-stormloop

ANTWERPEN - Voor de wedstrijd had Pisa AC R Antwerp FC al verveeld met allerlei onverwachte programmawijzigingen. Ook tijdens de match zelf stelde de ploeg zich lastig aan. Nog voor er een half uur voorbij was toonde scheidsrechter Laenens aan twee Italianen geel en aan Calori rood wegens een zware fout op Hans-Peter Lehnhoff. Die Hans-Peter Lehnhoff had van het eerste incident in de partij al gebruik gemaakt om met een snelle vrijschop te scoren (1-0).

Minder brutaal
Gelukkig ging het er geleidelijk aan wat minder brutaal aan toe. Zo werd het nog een vinnige match. Ook zonder de geblesseerde Mario Been had Pisa Calcio met Padovano en Neri een paar knapen die voor gevaar zorgren. Ook R.A.F.C. kon Mario Krohm herhaaldelijk in stelling brengen. Op een knappe voorzet van Nico Claesen scoorde hij kort na rust met het hoofd de 2-0. In die tweede helft ging R.A.F.C. op een heel behoorlijk tempo voetballen. Het gezamelijke aandringen van Mario Krohm en Nico Broeckaert bezorgde Nico Claesen nog de mogelijkheid om op zijn beurt een goaltje tegen de netten te prikken. In de blessuretijd mocht Frans van Rooy er nog een vierde bijdoen (Michel Schepers - GvA - 9/08/1990).

11 Mario Krohm - 57'

46' 4 Rafaël Quaranta (uit)/
13 Plamen Simeonov (in)
74' 11 Mario Krohm (uit)/
14 Dimitri Mbuyu (in)
74' 6 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
12 Ralf Geilenkirchen (in)
81' 10 Nico Claesen (uit)/
11 Marco Piovanelli

59' 9 Giuseppi Padovano (uit)/
14 Roberto Cavallo (in)
59' 3 Cristiano Lucarelli (uit)/
13 Mario Brandari (in)
78' 8 Preben Larsen (uit)/