R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 30/04/1988 20:00 u.

K.S.K. Beveren

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.500
 
Scheidsrechter: Ignace Goris

Lijnrechters: Pierre Mannaerts - Edouard Verhaegen
 
Na R Antwerp FC - KSK Beveren

R Antwerp FC hing nog in de touwen

DEURNE - Al halfweg een wedstrijd die het aankijken amper waard was, spraken de clubleiders van R Antwerp FC niet langer over de titel. Wel over de mathematisch nog steeds niet afgedwongen kwalificatie voor Europees voetbal. Erg moeizaam aan een 1-0 voorsprong geraakt, lieten de Antwerpspelers tegen een heel wat agressiever KSK Beveren een lome indruk. Het gebrek aan concentratie, het balverlies, het 'willen maar niet kunnen' en andere hiaten waren opvallend. Ook Frans van Rooij, bijwijlen weer hard aangepakt, ging enkele keren in de fout. Ook hij gaf de indruk de zware k.o. van de week voordien nog niet te hebben verteerd, als een aangeslagen bokser in de touwen te hangen. Ondanks de 1-0 voorsprong aan de rust was het duidelijk dat het blijkbaar leeg gespeelde R Antwerp FC in de slotfaze van een krachtenslopende kampioenschap niet bij machte zou zijn om het (water)kansje voor de titel waar te nemen.

Een overwinning zat er zaterdagavond voor R Antwerp FC niet in. Na de rust bleek immers opnieuw hoe zeer de Antwerpverdediging gebukt gaat onder de afwezigheid van Frank Mariman. Zelfs Pascal Plovie ging in de fout. Opvallend was de manier waarop de naar hun verdedigende stellingen terughollende Antwerpspelers bijwijlen letterlijk ter plaatse werden gelaten door hun veel sneller reagerende tegenstanders. Wim De Coninck werd het enkele keren blauw-geel voor de ogen. Als bij wonder werd een trouwens attente Antwerpkeeper slechts éénmaal geklopt. Nadat Peeraer op aangeven van een krachtige Pfaff had gescoord, stond Wim De Coninck één minuut later weer oog in oog met Peeraer. De 1-2 was in de maak, de Antwerpdoelman stopte al vallend de bal.

Met veel terugspeelballen naar Dirk Rosez en een verdediging die wel wou plooien, maar zeker niet breken, maakte KSK Beveren het de thuisploeg in de eerste minuten lastig. De Antwerpspelers zochten maar vonden niet. Frans van Rooij werd in het middenveld goed opgevangen. Ook Hans-Peter Lehnhoff werd goed opgevangen door de Wase spelers. Aan het half uur had Frans van Rooij een fameuze bevlieging. In de linkerhoek van het terrein haalde hij de bal uit de voeten van Peersman, liet nog een andere tegenstander ter plaatse en pakte uit met een lage, laterale voorzet. Marc Van der Linden kreeg zijn voet tegen de bal, Rosez was geklopt. Nadat Wim De Coninck op een hard schot van Kusto de handen uit de mouwen moest steken, zorgden Hans-Peter Lehnhoff met een mooie voorzet en Cisse Severeyns met een kopbal nog even voor opwinding maar veel meer bracht de eerste speelhelft niet.

Na de rust kregen Rosez en Wim De Coninck om beurten de gelegenheid hun kunsten te vertonen. De doelverdediger van KSK Beveren leek geklopt toen Cisse Severeyns in de 55e minuut op een enig mooie wijze werd vrijgespeeld door Frans van Rooij en de 2-0 in de maak leek. Cisse Severeyns wou echter in een te mooie stijl scoren, werd gestopt door de uitlopende Rosez. Verloor na recuperatie van de bal ook zijn tweede duel met de Wase keeper. Sneltrein H.-P. Lehnhoff vertrok enkele keren, maar ook dat leverde niets op. De onoplettendheid van sommige Antwerpspelers leidde wel tot een tegendoelpunt. Pfaff kon de vrijstaande Peeraer bereiken en de Antwerpspelers kregen het deksel op de neus. Na een hard schot van Rudi Taeymans moest Pascal Plovie tien minuten voor het einde naar de noodrem grijpen toen Kusto alleen op het Antwerpdoel afstevende. Drie minuten later kwam R Antwerp FC nog dicht bij de 2-1 zege, het harde schot van Jan Poortvliet sloeg te pletter tegen de dwarslat (Louis Ceulemans - bron: onbekend - 02/05/1988).

(bron: de pers - 02/05/1988)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Wim De Coninck
Yves Vanderveeren
Pascal Plovie
Rony Van Rethy
Rudi Smidts
Hans-Peter Lehnhoff
Frans van Rooij
Jan Poortvliet
Eric Reynders
Marc Van der Linden - 30'
Cisse Severeyns
 
46' Rudi Smidts (uit)/
Rudi Taeymans (in)
71' Eric Reynders (uit)/
Thierry Pister (in)
K.S.K. Beveren
Dirk Rosez
Julien Lodders
Danny Pfaff
Eddy Maes
Dirk Volckerick
Patrick Stalmans
Marc Van Britsom
Luc Peersman
Stefan Van Der Heyden
Frank Peeraer - 65'
Marek Kusto