K.S.V. Cercle Brugge

1 - 2

Zon. 08/05/1988 17:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Olympiastadion

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Alphonse Constantin

Lijnrechters: André Van Herzele - Antoine Mathys
 
Na KSV Cercle Brugge - R Antwerp FC

Wim De Coninck matchwinnaar

BRUGGE - De zwoele warmte die binnen de Olympiamuren hing, had geen invloed op de inzet van de twee teams, die er zwierig en fel tegenaan gingen alsof de Intercontinentale Beker op het spel stond. Gelukkig was de ref evenmin in de sluimer van een uitgebreid middagdutje blijven hangen, zodat de reeks vroege 'professionele' fouten ook consequent bestraft werden.

Na een tiental minuten nam KSV Cercle Brugge het initiatief in handen en brak scherp uit langs het aanvallersduo Kalusha-N'Zoko. Na een goed half uur moesten de Bruggelingen even naar adem snakken. Daar profiteerde Frans van Rooij van om de snelheid van de bezoekende spitsen uit te spelen. Eerst kreeg Harry Cnops een ideale kans voorgeschoteld, maar verprutste ze. Kort nadien zocht Cisse Severeyns de diepte op en na het van hem gekende wriemelwerk knalde de spits zich iets steviger aan de top van de schutterslijst.

Kort na de herneming dwong Kalusha een hoekschop af en tikte die door naar Ipermans. Het atoomschot van de ex-Antwerpkapitein kon alleen door de doeltouwen afgeremd worden. Even leek het erop dat KSV Cercle Brugge de match zou laten kantelen, een schitterende raid van Kalusha eindigde met een gekraakt schot dat voorlangs wegrolde. R Antwerp FC antwoordde met een corner en een doelpunt. Thierry Pister knikte de bal in de lage hoek binnen. Groen-zwart bleef de meer dan verdiende gelijkmaker najagen en gooide Dejaeghere als supplementaire aanvaller in de strijd. Hij meldde zich onmiddellijk.

Wim De Coninck moest zich op een scherpe center gooien. Even later draaide zijn eindschot langs de verkeerde kant van de paal weg. Heel R Antwerp FC mocht Wim De Coninck nog om de hals vliegen: hij tikte een retro van N'Zoko vanonder de lat weg. Ook op een dichte knal van Frenay bleef de Antwerpdoelman schitterend overeind (Johan De Stickere - bron: onbekend - 09/05/1988).

Wim De Coninck zet beste paard zonder haver

BRUGGE. — Zaterdag viert Club Brugge KV allicht tegen FC Winterslag de titel. Gisteravond nestelde R Antwerp FC zich alleen op de tweede plaats van de klassering. Zeg niet dat er op Olympia niets te beleven valt.

Het werd geen lachertje voor de Kessler-boys. Zonder een paar formidabele tussenkomsten van Wim De Coninck zou R Antwerp FC nooit zegevierend aan de eindstreep zijn geraakt. Na de rust dicteerde KSV Cercle Brugge zowaar de wet. Het feit dat de groentjes in eerste instantie door Cisse Severeyns op achterstand waren geplaatst, maakte bij hen weinig indruk. Frenay, in het middenveld, en de heroptredende Borloo, die zowat de hele linkerflank voor zijn rekening nam, leverden uitstekend werk. Vooraan maakten Kalusha en vooral N'Zoko hun bewakers Pascal Plovie en Rudi Taeymans het leven meer don zuur. Wim De Coninck kwam een paar keer goed ingelopen, maar werkte slecht weg met de voet. Kapitein Harry Cnops, nog een heroptreder voor de geblesseerde Mark Van der Linden, kreeg de kans op de zwakke linkervoet. Hij liet de assist van Frans van Rooij onbenut.

De miljoenenknaap van de Bosuil lanceerde Cisse Severeyns, en die opende wel. Kooiman schoof onderuit en Devriendt maakte kennis met de trefkracht van de Antwerpspits. Alle zitjes waren nog niet opnieuw ingenomen, toen Ipermans na de pauze zijn Antwerpse vrienden een pad in de korf afleverde. Hij had op zijn ex-club gewacht om een eerste competitiegoal te maken. Staalhard afgewerkt. George Kessler begon dan duidelijk mee te doen. Eerst verving hij Harry Cnops door Eric Reynders en in dezelfde minuut nog kopte Thierry Pister een corner van Hans-Peter Lehnhoff onhoudbaar in doel. Vanaf dat moment was het offensief van de thuisploeg niet meer uit het stadion weg. George Kessler zocht het nieuws door Eric Reynders terug te roepen, zodat Patrick Schrooten het nog 20 minuten kon overnemen. Het hielp de rood-witten verder.

Wim De Coninck stopte N'Zoko en ging onvervaard en met succes de doorgebroken Brugse invaller Dejaeghere tegemoet. N'Zoko mocht, met de medewerking van Thierry Pister, nog eens proberen. De onhoudbaar gewaande bal werd door Wim De Coninck in hoekschop gepuncht. Rony Van Rethy en Rudi Taeymans moesten zich beperken tot holderdebolder verdedigen. Op een zeldzame counter zag Carly zich echter wel genoodzaakt Cisse Severeyns onsportief van een tweede mogelijke goal te houden. Slotsom: KSV Cercle Brugge bekoorde, R Antwerp FC scoorde (een maal meer) (Roger Vlemings - GvA - 9/05/1988).

(bron: de pers - 09/05/1988)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Wim De Coninck
5 Rony Van Rethy
4 Pascal Plovie
2 Rudi Taeymans
3 Rudi Smidts
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij
8 Jan Poortvliet
9 Thierry Pister - 53'
10 Harry Cnops
11 Cisse Severeyns - 36'
 
51' 10 Harry Cnops (uit)/
12 Eric Reynders (in)
75' 12 Eric Reynders (uit)/
13 Patrick Schrooten (in)
K.S.V. Cercle Brugge
Gino Devriendt
Rudy Poorteman
Peter Carly
Wim Kooiman
Jef Vanthournout
Ronny Borloo
Patrick Ipermans - 48'
Paul Sanders
Didier Frenay
Bwalya Kalusha
Ajambo NZoko
 
70' Ronny Borloo (uit)/
Guy Dejaeghere (in)