R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 14/05/1988 20:00 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.000
 
Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters: Alain Hamel - Peter Pfeiffer
 
Na R Antwerp FC - K Sint-Truidense VV

Het toetje van Cisse Severeyns

DEURNE — De Antwerpspelers zijn er niet in geslaagd de beloofde ereronde te lopen na dit memorabele seizoen. Het veld werd overrompeld door een massa jonge fans, die Cisse Severeyns op de schouders tilden. De 'Willem Tell' van de Bosuil kon met twee treffers de klap weer op de vuurpijl zetten.

Of R Antwerp FC als vice-kampioen deze competitie kan afsluiten en Cisse Severeyns tot nationaal topschutter gekroond zal worden, hangt af van de laatste wedstrijd te Sclessin, waar de rood-witten overigens met een ontwrichte verdediging (zonder Yves Vanderveeren, Rudi Taeymans en Pascal Plovie) aan de aftrap komen. De thuisploeg had nog graag de rode loper uitgerold in de laatste home-match, maar in een seizoenseinde blijkt de geest nog wel gewillig maar de benen zwak. Wat de eerste helft nog van vrij goede makelij, na de rust
verdween de teamspirit en verbrokkelde het elftal geleidelijk.

R Antwerp FC begon met Pascal Plovie en Thierry Pister als flankverdedigers, de ene onwennig, de andere slecht geïnspireerd. Gelukkig was er een beresterke libero Rony Van Rethy om de verdediging overeind te houden, ook al stelden de Kanaries aanvallend niet veel voor. Kingambo kon de show nooit stelen. Die rol was weggelegd voor een grillige doelman Velkeneers, kennelijk niet in zijn sas. Cisse Severeyns kon er aanvankelijk niet van profiteren als Velkeneers hem een bal in de voeten wierp en een andere van de borst liet springen. Beckers moest de tweede poging wel van de lijn vegen. De thuisploeg kwam op voorsprong toen een hoekschop van Hans-Peter Lehnhoff door Velkeneers verlengd werd en Pascal Plovie prompt binnenkopte. Een dik kwartier later kon Thierry Pister niet bij een rebound, maar Cisse Severeyns kon via de paal afronden. Velkeneers moest nog tweemaal uit zijn hok om Pascal Plovie en Cisse Severeyns af te remmen. Met een tikkeltje meeval had Marc Van der Linden het doelpunt van de maand kunnen scoren. Velkeneers had weer een escapade ondernomen en de Antwerpaanvoerder probeerde het vanop een veertigtal meter met een lob.

Na de rust bleef Antwerp de corners maar opstapelen (eindbalans 16-1). Frans van Rooij kwam meer aan het kanon, Cisse Severeyns kopte tegen de staak. Wim De Coninck moest doelpunten verhinderen op pogingen van Kingambo, Agten en Appeltans, alvorens invaller Hoebrechts tot 2-1 herleidde. Uit een inzenden van Frans van Rooij haakte Cisse Severeyns zich knap vrij om zijn 24e competitiedoelpunt in het net te kegelen. Het toetje van de avond (Frans Van Bergen - GvA - 16/05/1988).

Westmalle klopt Sint-Truiden

Deurne - De stadionomroeper mocht het nog zo goed hebben ingestudeerd, hij kon de toeschouwers na het eindsignaal van Marcel Van Langenhove niet van het veld houden. Daardoor viel de aangekondigde ereronde in het water. Terwijl Hans-Peter Lehnhoff toch op de draad ging om een schare Duitse supporters te danken, ging Cisse Severeyns op de schouders. de meeste rood-witte spelers vluchtten naar veiliger oorden.

In de kleedkamer leek het alsof R Antwerp FC en niet Club Brugge KV de titel op zak had. Jan Poortvliet, in het Antwerp Clubblad uitgeroepen tot "man van het seizoen", was naar loffelijke gewoonte voorzanger. In een mum van tijd dreven zeepdoosjes en valiezen in de champagne. Frans van Rooij en Cisse Severeyns lieten, als volleerde formule I-piloten, het dure vocht door de ruimte spuiten. Het einde van een schitterend seizoen. R Antwerp FC moet nog een keer de arena in tegen R Standard CL, maar het slotfeest werd toch in eigen huis gehouden. Rudi Taeymans bekeek het vanop afstand. Hij stond er met een gekloven wenkbrauw wat duizelig bij. Na een uur sterk verdedigen was, ingevolge een frontale botsing, het liedje voor "den Taaie" uit. Een onderzoek wees uit dat er van hersenschudding geen sprake was en dat er zelfs geen naaiwerk aan te pas moest komen.

Naast Jan Poortvliet was Cisse Severeyns de uitbundigste. Met zijn twee doelpunten komt hij opnieuw een stap dichter bij de bekroning als topschutter, hoewel Marc Degryse niet liet begaan. Twee goals van Severeyns, maar het openingsdoelpunt werd wel door Pascal Plovie in de statistieken gekopt. De eersteling van Pascal Plovie, die zoals Cisse Severeyns in Westmalle woont. Dat ontlokte de commentaar dat de einduitslag van Westmalle-Sint Truiden 3-1 luidde (R.V. - GvA - 16/05/1988).

Cisse Severeyns wil niet bijgehaald worden

R Antwerp FC heeft zaterdagavond in schoonheid afscheid genomen van haar supporters die hun favorieten na de wedstrijd met een donderende ovatie bedachten. De aangekondigde ereronde werd echter een flop. Nadat honderden jongeren meteen na het eindsignaal van Van Langenhove het veld overspoelden, konden de meeste rood-witte spelers immers niet vroeg genoeg in de veilige kleedkamer zijn. Slechts Hans-Peter Lehnhoff en Cisse Severeyns werden door de massa opgeslorpt. Laatstgenoemde, die straks het seizoen als topschutter wil afsluiten, werd dan ook al vlug op de schouders gehesen. Een paar minuten later was hij al héél blij dat hij tenminste nog in zijn onderbroekje van het veld kon rennen terwijl in de middencirkel hardnekkig voor de rest van zijn kledij werd geknokt.

R.A.F.C.-STVV was mogelijk de laatste competitiematch die in de oude Bosuilkuip werd gespeeld. Ook de spelers snakken naar de bouw van het nieuwe stadion en 'Sir George' Kessler stelde na de match dat rond september tenminste de hoofdtribune al gereed kon zijn. Zaterdagavond waren alweer tienduizend kijkers opgekomen, maar ook zij konden niet verhinderen dat er van die vele lege, betonnen vlakken en die grauwe sintelbaan een deprimerende invloed blijft uitgaan. "Ik zie dan ook met opluchting de eerste spadesteek voor het nieuwe stadion tegemoet," aldus 'Sir George'...

Op het veld ging het er zaterdagavond nochtans vrolijk aan toe. De Truiense verdediging rammelde als een slecht geplaatst gebit. Vooral keeper Velkeneers bleek in een vrijgevige bui. Hij bestond het zelfs een paar maal de Antwerpspitsen van uitgegooide ballen te voorzien. Cisse Severeyns zou nu al acht en geen twee doelpunten voorsprong hebben op Degryse, als hij al die geschenken zou hebben verzilverd. Velkeneers had ten andere ook zijn 'aandeel' in de openingstreffer van Pascal Plovie. De Limburgse keeper stootte een inswingende hoekschop van H.-P. Lehnhoff in het bereik van de blonde stopper die prompt afrondde. Van de talrijke kansen kon ook Francis Severeyns er voor de rust nog ééntje benutten. De 'Cisse' stond op de goede plaats om een afgeweerde knal van de wederoptredende Marc Van der Linden binnen te schuiven.

Ook na de rust stapelden de plaatselijke kansen zich op, gebrek aan concentratie en vaak storend individualisme hielden de cijfers laag. Voor enig Limburgs weerwerk moest tot in het slotkwartier worden gewacht toen Wim De Coninck eerst een tegentreffer van Agten moest verhinderen alvorens de jonge, ingekomen Hoebrechts drie minuten voor tijd toch succes kende. Hij schudde daarmee echter ook R Antwerp FC weer wakker. Cisse Severeyns legde prompt de eindcijfers vast. De attent volgende Van Langenhove had weinig moeite om deze sportieve match op het rechte pad te houden en kon met schouderklopjes en vriendelijke attenties voor de spelers zijn propaganda voor het referendum 'Gouden Fluit' voluit verzorgen.

Na de rust verschenen ook Patrick Schrooten en Harry Cnops in de Antwerpploeg. Beiden lieten een uitgebluste indruk en ofschoon zij nog een contract voor volgend seizoen op zak hebben, stelden zij na de match dat ze graag een andere horizon willen verkennen (Walter Geboers - D.N.G. - 16/05/1988)...

(bron: de pers - 16/05/1988)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Wim De Coninck
5 Rony Van Rethy
4 Pascal Plovie - 15'
2 Rudi Taeymans
3 Rudi Smidts
6 Hans-Peter Lehnhoff
9 Thierry Pister
7 Frans van Rooij
8 Jan Poortvliet
10 Marc Van der Linden
11 Cisse Severeyns - 31' - 88'
 
60' 2 Rudi Taeymans (uit)/
13 Patrick Schrooten (in)
72' 9 Thierry Pister (uit)/
12 Harry Cnops (in)
K. St.-Truidense V.V.
Roland Velkeneers
Renaat Koopmans
Wilfried Sleurs
Frans Beckers
Ronny Appeltans
Armand Cleuren
Alain Peetermans
Erwin Coenen
Gunter Jacob
Stefan Agten
Jacques Kingambo
 
46' Armand Cleuren (uit)/
Geert Hoebrechts (in) - 87'
82' Wilfried Sleurs (uit)/
Frank Beys (in)