K.M.S.K. Deinze

0 - 1

Zon. 01/11/1998 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Burgemeester Van de Wielestadion

Toeschouwers: 2.700
 
Scheidsrechter: Marcel Douce

Lijnrechters: Marc Hanssens - Rudi Cammerman
 
Na KMSK Deinze - R Antwerp FC

"Ik denk na deze wedstrijd te mogen stellen dat we ons aangepast hebben aan tweede klasse" (Regi Van Acker)

DEINZE - Er ging een zucht van verlichting doorheen de Antwerpse rangen wanneer scheidsrechter Douce het eindsignaal blies van deze wedstrijd. Geen van beide ploegen kon zonder blozen stellen aanspraak te maken op een driepunter. Diep in blessuretijd was doelman Oldrich Parizek nog gepast plat gegaan op een poging van Vergucht. Deinzekeeper David had, na een scrimmage met twintig spelers, nog over diens kooi gepegeld. Voor de rest een match om snel te vergeten. Een eerste helft waarin Oldrich Parizek slechts even bedreigd werd door een schot van Sergaent en De Saeger moest ingrijpen bij een uithaal van Ganiyu Owolabi.

Bij een dieptebal van Abdul Senanu panikeerde Loyens iets te vlug en versloeg zijn eigen doelman. Deinze wilde na rusten de situatie rechtzetten en een grondscherend schot van Vergucht ging slechts centimeters naast. Aan de tijd die Oldrich Parizek nam om de daaropvolgende doeltrap te nemen werd al vlug duidelijk dat de Antwerpenaars met de kleinste voorsprong genoegen namen. Op de zeldzame counters kwamen Ganiyu Owolabi en Darko Pivaljevic het dichtst bij een tweede doelpunt. De aanvallen van de thuisploeg waren te steriel om de bezoekende verdediging voor onoverkomelijke problemen te stellen (L.E. - GvA - 02/11/1998).

Tweede opeenvolgende zege

Een 0-0-eindstand was zeker de betere weergave geweest van het vertoonde spel. Deinze slaagde er niet in het spel naar zijn hand te zetten en R Antwerp FC had na een geluksgoal nog slechts één bedoeling en dat was die voorsprong verdedigen. Meteen de tweede opeenvolgende zege. De 2.400 betalende supporters bleven alvast op hun honger zitten. Dit ondanks het feit dat de trainers na de wedstrijd nog van een vrij goede wedstrijd spraken. We laten het oordeel aan de aanwezigen over.

Bourabaa probeerde aanvankelijk wel het vuur in de wedstrijd te brengen maar hij ging veel te individualistisch te werk. Alleen op hoekschoppen kon de thuisploeg voor enig gevaar zorgen, maar veel overtuiging stak er niet in de acties. R Antwerp FC kwam er ook niet bij te pas tot Loyens zijn eigen doelman met een lobbal versloeg. Een koude douche voor de thuisploeg en een reden te meer voor de bezoekers om die voorsprong met een sterke organisatie te verdedigen. Net voor de rust kreeg KMSK Deinze nog een kansje toen Roelandts na een fout op Colpaert en een vrijschop mocht aanleggen. Zonder resultaat.

In de tweede helft probeerde KMSK Deinze het tij te keren en dat liet R.A.F.C. toe te counteren. Een eerste keer zaaiden de bezoekers op die manier gevaar toen Darko Pivaljevic randje buitenspel, mocht doorgaan en nog wat later met een kopstoot van Ganiyu Owolabi. Nadat Sandro De Silva en Olivier Brassart ook al een kansje de nek hadden omgewrongen, had Darko Pivaljevic op vijf minuten van het einde de beslissing aan zijn voeten. Hij trapte naast het lege doel. KMSK Deinze zette alles op alles, maar noch Vergucht noch de intussen voor De Saeger ingevallen doelman David konden in de slotseconden nog een gelijkspel forceren.

De poging van Vergucht werd gestopt door de bezoekende doelman. David die mee was opgerukt, schoot hoog over. Een wedstrijd om vlug te vergeten (D.G. - Het Nieuwsblad - 02/11/1998).

(bron: de pers - 02/11/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
2 Abdul Saleem Senanu
3 Jonas De Roeck
4 Geert Emmerechts (K)
17 Danny Higginbotham - 66'
6 William Verbeeck - 61'
8 Olivier Brassart
14 Johan Mucher
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
11 Ganiyu Owolabi - 70'
 
80' 3 Jonas De Roeck (uit)/
18 Zoltan Balogh (in)
82' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
5 Carlo Lavigne (in)
89' 10 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
K.M.S.K. Deinze
22 Sven De Saeger
3 Mario Roelandts
4 John Foucquet (K)
5 Yves Audoor
6 Joris Brewaeys - 58'
7 Djilali Saad
9 Fabio Vergucht
10 Mohammed Bourabaa
12 Andy Colpaert
14 Tony Sergeant
17 Gunther Loyens - 40' (O)
 
46' 7 Djilali Saad (uit)/
13 Steve De Groote (in)
70' 14 Tony Sergeant (uit)/
18 Dimitri Himpe (in)
75' 22 Sven De Saeger (uit)/
1 Mario David (in)