R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 11/09/1999 20:00 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe

Lijnrechters: Marc Janssens - Rudi Cammerman
 
Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

R.A.F.C. en Cercle nemen elk één helft voor hun rekening - Bimbo Fatokun voorkomt Antwerps eerste nederlaag

DEURNE - R Antwerp FC leed tegen Cercle Brugge KSV haar eerste puntenverlies en moet de leiderplaats aan R.A.A. Louviéroise laten. Het was alweer super-invaller Bimbo Fatokun, die de Great Old met een laat doelpunt een logische puntendeling bezorgde. R Antwerp FC liet het vooral afweten in de eerste helft.

De ploeg van Regi Van Acker had haar goede voornemens duidelijk in de kleedkamer gelaten en moest de hele eerste helft het spel ondergaan. Een enthousiaster en snediger Cercle legde toen bij momenten fraai combinatievoetbal op de mat zonder voor veel écht doelgevaar te zorgen. "Die lakse eerste helft kost ons de drie punten," sakkerde Regi Van Acker na afloop. "Laksheid gecombineerd met het slechte tactische spel van ons middenveld." Vooral de ruimte die Piedfort op de linkerflank kreeg stak de ogen uit. Jonas De Roeck rende van hot naar her maar kreeg geen voet aan de grond. Van Acker nam zijn jonge verdediger in bescherming. "Dat zoiets gebeurde, verwijt ik ons middenveld," aldus de coach van R.A.F.C. "Marc Van Britsom en Zoran Campara trokken veel te veel naar rechts en lieten op links de ruimte. Ik heb me daar tijdens de rust kwaad over gemaakt, want het zijn toch twee jongens met voetbalverstand."

Op links beschikt Regi Van Acker na de blessure van Jurgen De Neys niet over een echt alternatief. De Mechelaar begint pas deze week met de bal te oefenen en maakt wellicht pas binnen twee weken zijn wederoptreden. Jonas De Roeck speelt liever centraal en de rechtsvoetige Johan Mücher, zaterdag niet in de kern, voelt zich beter in zijn sas op de rechterflank. Dat rood-wit na de rust een stuk beter voor de dag kwam, had vooral te maken met de gezonde dosis agressiviteit die toen wèl in de ploeg stak. "Precies op het moment dat we de match in handen nemen, komt Cercle op voorsprong," stelde Regi Van Acker vast. "De groep heeft er nadien alles aan gedaan om het tij te keren. Op basis van onze tweede helft vind ik dat we een punt verdienden." Er was een bevlieging van joker Bimbo Fatokun nodig om de zaken half recht te trekken.

Dat scheidsrechter Bourdouxhe in de slotfase geen graten zag in enkele dubieuze schermutselingen in het strafschopgebied zorgde voor een boel irritatie en frustratie in het Antwerpse kamp. De link werd op de Bosuil snel gelegd. Het spook dat Jozef Hus heet, waarde immers rond. Ex-scheidsrechter Hus was aanwezig als controleur voor Bourdouxhe. "Wie R Antwerp FC van nabij volgt, weet dat de geest van Hus hier voor nare gevolgen kan zorgen. En nu was hij zelfs lijfelijk aanwezig. Ik ben echt benieuwd naar het rapport dat hij zal opstellen over de tweede helft van deze Waalse scheidsrechter. De manier waarop hij zich manifesteerde, zegt genoeg. Iedereen kan een slechte match fluiten, maar dit is overdreven," gaf Van Acker lucht aan zijn ongenoegen (J.V.C. - GvA - 13/09/1999).

Overzicht van een wonderjaar - 04

Cercle Brugge KV kwam complexloos naar de Bosuil en drukte R Antwerp FC gedurende de eerste speelhelft terug op de eigen speelhelft. Het experiment met Jonas De Roeck op de linkerflank viel tegen en de rood-witten mochten zich gelukkig prijzen met een 0-0 rustscore. De tweede periode bracht een heel ander wedstrijdbeeld. R.A.F.C. ging zwaar ging drukken, maar de bezoeker kwam desondanks op voorsprong. Het was weer wachten op de ingevallen Bimbo Fatokun om de 1-1 te zien vallen. De vrolijke Nigeriaan zorgde in Roeselare al voor de winnende treffer en was opnieuw redder in nood. In een denderende slotfase werd R.A.F.C. een glasheldere strafschop onthouden, Abdul Senanu trof de lat, maar het gelijkspel was al bij al een logische weergave van een wedstrijd op eersteklasseniveau, bijgewoond door liefst 8.000 toeschouwers (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 13/09/1999)
 
Minuut per minuut
05' Een voorzet van Piedfort belandt via Oldrich Parizek bij Geeraerts die te zwak in de handen van de Antwerpdoelman besluit.
9' Giuntini schiet rakelings voorlangs.
11' Begeyn gaat gepast plat op een schot van Patje Goots
42' Een schot van Piedfort gaat centimeters naast
47' Begeyn pakt een schot van Sandro Da Silva klemvast
60' Patje Goots knalt vanop 20 meter net naast
63' G O A L: Piedfort zet voor vanop rechts, Geeraerts kopt binnen aan de tweede paal, 0-1
80' Patje Goots gaat alleen op Begeyn af maar de Cercledoelman brengt redding.
81' G O A L: Seconden na de poging van Patje Goots vindt Bimbo Fatokun de weg naar de netten wel : 1-1.
83' Patje Goots trapt voorlangs
87' Bimbo Fatokun heeft de 2-1 aan de voet, maar Stroy keert de bal van de lijn.
89' Een knal van Abdul Senanu vanop bijna 25 meter spat uiteen op de lat.
(Bron: GvA - 13/09/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jonas De Roeck
Abdul Saleem Senanu
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Patrick Goots
 
65' Marc Van Britsom (uit)/
Bimbo Fatokun (in) - 81'
69' Jonas De Roeck (uit)/
Gunter Ribus (in)
Cercle Brugge K.S.V.
Ricky Begeyn
Mohamed Kanu
Andy Stroy
Phillippe Durpes
Kristoff Van Robays
Steven Maes
Lorenz Kindtner
Randolph Richards
Johan Geeraerts - 63'
Philippe Piedfort
Fabio Giuntini
 
50' Mohamed Kanu (uit)/
Giovanni Dekeyser (in)
71' Kristoff Van Robays (uit)/
Anthony Stellamans (in)
84' Lorenz Kindtner (uit)/
Lionel Ladon (in)