R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 20/07/1991 19:30 u.

K.F.C. Zwarte Leeuw

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1.500
 
Scheidsrechter: Erik Clerkx
 
Oefencampagne 1991-'92 (03) - Beker Ludo Coeck

Na R Antwerp FC-KFC Zwarte Leeuw - R Antwerp FC 0-KFC Zwarte Leeuw Rijkevorsel 0

ANTWERPEN R Antwerp FC pakte slechts de halve inzet voor eigen mensen. Daardoor wordt het onzeker of de ploeg van Walter Meeuws verder kan doorstoten. KFC Zwarte Leeuw is uitgeschakeld met 1 op 6.

De Sinjoren voetbalden vr rusten steriel en tegen een te traag tempo tegen de gegroepeerde achterhoede van de Leeuwen, georganiseerd door libero Delen. De eerste kans viel zelfs de gasten te beurt. Adriaensen knalde over. Aan de overzijde werd Mario Krohm door Verheyden gestuit.

Na de pauze versnelde R.A.F.C. de acties met goed foerierswerk van Zsolt Musznay, verdiende het een doelpunt dat evenwel uitbleef door enkele voetreflexen plus een tikkeltje geluk voor Verheyden, terwijl Delen op de doellijn redding moest brengen. R.A.F.C. ontbeerde verscheidene spelers wegens diverse letsels. Benot Thans komt weliswaar weldra terug, maar Noureddine Moukrim blijft nog drie, Patrick Schrooten zelfs zes maanden out wegens operaties.

Nieuwe aanwinst Dragan Jakovljevic speelde zaterdag nog niet. Hij vertrekt maandag samen met de A-kern op oefenkamp naar Vittel (bron: onbekend - 22/07/1991).

Spelers betalen tol van de trainingsarbeid

DEURNE- Gelukkig volgde op de eerste nog een tweede helft en had de trainer zijn mannen tussendoor duidelijk gemaakt dat voetbal niet mogelijk is zonder een poot te verzetten. Het betrof ten slotte een eerste thuiswedstrijd na de zomervakantie en dat wekt nieuwsgierigheid bij de supporters. Het dient gezegd dat die zich langs hun allerbeste kant toonden en begrip opbrachten voor de stramheid- en vermoeidheidsverschijnselen die met een voorbereidingsperiode gepaard gaan. Er zat zelfs een kern "rappe klappers" op de tribune, voor wie het allereenvoudigste plukwerk van de nieuwe doelman al van aard was om te applaudisseren. Om maar te zeggen dat niet alle Antwerpsupporters moeilijke mensen zijn.

De eerste helft bracht dus matig spel, met weinig inzet. De bezoekers toonden zich al bij al het gevaarlijkst. Ze hadden na een kwartier op voorsprong kunnen staan, had Adriaensen zijn lob, na een soloactie, niet te hoog gericht. Nieuweling Musznay viel in die periode op door de overtredingen op Peeraer. De ex-Videotonspeler leek zich in zijn verdedigende middenveldrol nog niet volledig uit te leven. Na de rust trok hij geregeld mee op, demonstreerde zijn gaaf passenspel met linker en rechter en ontpopte zich als een balsterk speler. Voor de aan de schouder gekwetste Nico Claesen, kwam Mario Krohm in het veld. De invaller werd vlak voor rust diep aangespeeld, draaiend naar doel richtte, maar hij trof het been van Verheyden.

De tweede helft kreeg de Duitser nog een kans, na een nummertje van Czernia, maar ook toen besloot hij in de voeten van de doelman. Zijn ploegmaats toonden zich bij de afwerking al evenmin van hun beste kant. Nico Broeckaert kopte tweemaal over. Czernia kon al evenmin iets uitrichten met de voorzet van Hans-Peter Lehnhoff. Op voorzet van Quaranta, die zaterdag voor een jaar bijtekende, kopte de spits in de slotfase nog naast (H.V. - bron: onbekend - 22/07/1991).

Round-up Oefencampagne '91 (3)

R Antwerp FC domineerde doorlopend deze eerste oefenwedstrijd in de vertrouwde omgeving van het Bosuilstadion. Het tempo lag evenwel zo traag, dat het steriele roodwitte overwicht de secure defensie van de Leeuwen, met libero Delen als uitblinker, nooit problemen heeft gebracht. Doelman Verheyden had af en toe het geluk aan zijn zijde. Delen veegde n keer de bal van de lijn weg.

Na deze ontgoochelende prestatie moet roodwit de hand in eigen boezem steken. Om zich te verzekeren van de halve finales van de Beker Ludo Coeck, ziet R Antwerp FC (na dit scoreloos gelijkspel) ook een drie op vier behalen tegen SK Sint-Niklaas (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 7/09/1991).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/07/1991)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Stewan Stojanovic
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Zsolt Muzsnay
8 Patrick Van Veirdeghem
10 Ronny Van Geneugden
9 Nico Claesen
11 Alex Czerniatynski
 
34' 9 Nico Claesen (uit)/
18 Mario Krohm (in)
46' 8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
14 Rafal Quaranta (in)
K.F.C. Zwarte Leeuw
1 Geert Verheyden
2 Wilco Van Haeren
14 Luc Donckers
4 Peter Delen
5 Paul Franken (K)
8 Luc Cootmans
9 Rob Soffers
7 Frank Peeraer
10 Ton Soffers
13 Marc Adriaensen
3 Stefan Van Riel
 
65' 7 Frank Peeraer (uit)/
6 Kees Govers (in)
85' 3 Stefan Van Riel (uit)/
17 Pascal Van Ginniken (in)
85' 13 Marc Adriaensen (uit)/
Filip Opuku Sampene (in)