R. Antwerp F.C.

4 - 2

Zat. 23/10/1999 20:00 u.

R.C.S. Visétois

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Marcel Douce

Lijnrechters: Marc Janssens - Philip De Lille
 
Na R Antwerp FC - CS Visé

Regi Van Acker "razend" op zijn ploeg ondanks zege en leidersplaats - "Voor de rust speelden we als een bende labbekakken"

DEURNE - R Antwerp FC won met 4-2 van CS Visé en pakt één speeldag voor het einde van de eerste periode de leidersplaats. Regi Van Acker vond dat er weinig reden tot juichen was. "We speelden als een bende labbekakken," veegde de Antwerptrainer zijn spelers de mantel uit. Hij hekelde vooral de slappe prestatie van zijn ploeg voor de rust. "Ik ben razend over onze eerste helft," aldus Regi Van Acker. "Het is niet omdat we de voorbije weken enkele goede periodes kenden tijdens sommige wedstrijden, dat de spelers het recht hebben om op deze manier te spelen. Ze moeten niet denken dat het mààr tegen Visé is en dat het dan zomaar vanzelf zal gaan."

Patrick Goots had zijn ploeg op het einde van de eerste helft op voorsprong gebracht. Toen Oldrich Parizek kort na de rust met rood van het veld werd gestuurd, leek het warm te worden voor de Great Old. Precies met tien tegen elf kende rood-wit zijn beste periode van de wedstrijd en werd Visé met nog drie doelpunten afgemaakt. Dat de Walen in de slotfase nog twee keer konden tegenscoren, was typerend voor hun prestatie. Regi Van Acker wond zich zaterdagavond niet alleen over zijn eigen ploeg behoorlijk op. Ook het soms brutale optreden van enkele Visé-spelers lag hem als een baksteen op de maag. "Dat is een tweede reden waarom ik razend ben."

"In de tweede helft gebeurden er enkele echt gemene fouten en deden spelers als Possen en Petosa dingen die op een voetbalveld niet thuishoren. Ik ben voor de tackle en voor felle duels, maar het mag nooit de bedoeling zijn om andere spelers te kwetsen. Dat was hier wel het geval." Ondanks alles nam R.A.F.C. de leidersplaats over van KV Oostende en kan het zondag op het veld van KV Kortrijk de eerste periodetitel binnenrijven. Toch goed nieuws voor Regi Van Acker, die bij zijn ex-club in West-Vlaanderen een warm onthaal wacht. "Positief is dat we drie punten konden pakken. In het verleden zorgden precies deze matchen voor grote problemen. Ik herinner me vorig seizoen onze matchen in Dessel en Visé."

"Toen konden we geen vuist maken en slaagden we er niet in om de wedstrijd te winnen. Dat lukte nu wel. Hoewel ik totaal ontevreden ben met de manier waarop dat is gebeurd." Positief was opnieuw de prestatie van de jonge Barry Budts, die zijn optreden bekroonde met een schitterend doelpunt. "Die jongen blijft bevestigen. Hij trok opnieuw zijn streng, ook al maakten de ploegmaats het hem vooral in de eerste helft niet altijd gemakkelijk. De verantwoordelijkheid werd al te vaak naar hem toe geschoven. Elke opbouwende pass in de verdediging ging in die fase van de wedstrijd naar een jongen van achttien: dat kan niet. Laten we het er maar op houden dat we collectieve fouten hebben gemaakt (J.VC. - GvA - 25/10/1999)."

(bron: de pers - 25/10/1999)
 
Minuut per minuut
12' Jurgen De Neys zondert Patje Goots af voor doel, de spits besluit op Stoklosa.
37' Habets kopt naast.
39' Patje Goots knalt staalhard op de vuisten van Stoklosa.
40' G O A L: Stefan Leleu bereikt Patje Goots, die de 1-0 binnenschuift.
50' Oldrich Parizek werkt de doorgebroken Mampuya tegen de grond. Scheidsrechter Douce aarzelt niet en trekt rood.
57' Patje Goots op Sandro Da Silva die in één tijd rakelings naast besluit.
58' G O A L: voorzet Sandro Da Silva, Bimbo Fatokun werkt af (2-0).
68' G O A L: invallersdoelman Mojovic ontzet tot bij Patje Goots, die Stoklosa omspeelt en binnentikt (3-0).
80' G O A L: Barry Budts knalt van buiten de zestien mooi in de verste hoek binnen (4-0).
82' G O A L: Tchami kopt de 4-1 binnen.
88' G O A L: Possen mildert tot 4-2.
(Bron: GvA - 25/10/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts - 80'
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Jurgen De Neys
Laurent Dauwe
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva
Bimbo Fatokun - 58'
Patrick Goots - 40' - 68'
 
55' Laurent Dauwe (uit)/
Rade Mojovic (in)
78' Bimbo Fatokun (uit)/
Gunter Ribus (in)
82' Stefan Leleu (uit)/
Jonas De Roeck (in)
R.C.S. Visétois
Stefan Stoklosa
Sotiros Costoulas
Francis Goffart
Cezary Wojcik
Sergio Petosa
Michaël Possen - 88'
Didier Gaens
Vincent Habets
Frederik Lechanteur
Bertrand Tchami - 82'
Edouard Mampuya-Loka
 
75' Sergio Petosa (uit)/
Frédéric Lebe (in)
78' Frederik Lechanteur (uit)/
Thierry Michiels (in)