K.M.S.K. Deinze

0 - 3

Zon. 14/11/1999 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Burgemeester Vandewiele Stadion

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Julien Serre

Lijnrechters: Didier De Bock - Pieter Polfliet
 
Na KMSK Deinze - R Antwerp FC
Oldrich Parizek kroont zich tot matchwinnaar

DEINZE - Oldrich Parizek werd na afloop door zijn medespelers en trainer Regi Van Acker terecht uitgeroepen tot held van de wedstrijd. Vier keer doken de aanvallers van KMSK Deinze op cruciale momenten in de match moederziel alleen voor de Tsjech op. Geen enkele keer slaagden zij erin de doelman te verschalken. De eerste die na een kwartier zijn tanden stukbeet op Oldrich Parizek was Sergeant. Even later was het Van Hende die op de Antwerpgoalie strandde.

Op dat moment stond de Great Old al 0-1 voor. Patje Goots had een voorzet van Barry Budts in één tijd knap binnengeknald. Vlak voor rust was het de beurt aan Colpaert om alleen op Oldrich Parizek af te gaan. Hij struikelde in het zicht van de meet. Bij de Great Old verzuimden Darko Pivaljevic, Sandro Da Silva en Zoran Campara het om de kloof uit te diepen. Na de pauze hield Oldrich Parizek de doorgebroken Bossuyt van een zeker doelpunt. Even later telde Darko Pivaljevic Deinze definitief uit. Sandro Da Silva deed er na perfect voorbereidend werk van Patje Goots nog een schepje bovenop.

"Sterkste ploeg in tweede"(Oldrich Parizek)
R Antwerp FC hield in Deinze voor de derde keer achteraan de nul op het bord en dat was te danken aan het perfecte keeperswerk van uitblinker Oldrich Parizek. Vooraan toonde het trio Patje Goots, Darko Pivaljevic en Sandro Da Silva nogmaals zijn dodelijke efficiëntie. Meer heeft R.A.F.C. niet nodig om afstand te nemen van de tegenstand. Oldrich Parizek bleef na afloop bescheiden onder alle lofbetuigingen. "Ik heb op belangrijke momenten enkele ballen gepakt, maar dat is toch mijn werk, niet? Je moet als doelman ook dat tikkeltje geluk hebben. Het is zaak om tot het allerlaatste moment te wachten en de aanvaller de eerste beweging te laten maken."

Volgens trainer Regi Van Acker had R.A.F.C. 'realistisch en goed georganiseerd voetbal' gebracht. Deinze-trainer Maurice De Schrijver vroeg zich af of die organisatie wel zo goed was als gepland. "Het zal nooit de bedoeling geweest zijn dat we vier keer alleen voor de keeper kwamen." In feite is het allemaal praat voor de vaak. R.A.F.C. was opnieuw de grote winnaar van het weekeinde en slaat de concurrentie steeds verder terug. Alleen KFC Dessel Sport wist de volle buit te pakken. "Dit is de belangrijkste maand van competitie," weet Oldrich Parizek. "Op dit moment is de juiste instelling belangrijker dan mooi voetbal. Ook KMSK Deinze gaf zich weer meer dan honderd procent tegen ons."

"Dan moet je zelf ook karakter tonen. Volgende week moet KFC Dessel tegen La Louvière. Dat is onze kans om opnieuw de leiding te pakken. De andere ploegen hebben we opnieuw een slag kunnen toebrengen. Ze verliezen allemaal punten, maar wij geven geen krimp. We zijn duidelijk de sterkste ploeg van tweede klasse (J.V.C. - GvA - 15/11/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 12

R Antwerp FC liet dit seizoen op verplaatsing nog geen steekje vallen. Toch slaagde de groep van Regi Van Acker er in Deinze niet in de wedstrijd te controleren. Vooraan waren de rood-witten wel dodelijk efficiënt. Verder kon de club rekenen op een uitstekende doelman Oldrich Parizek. Tot vijfmaal toe kwam een speler van KMSK Deinze alleen op hem af, telkens bracht de doelman redding (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 15/11/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Jonas De Roeck
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva - 71'
Darko Pivaljevic - 63'
Patrick Goots - 12'
 
65' Darko Pivaljevic (uit)/
Laurent Dauwe (in)
75' Patrick Goots (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
81' Sandro da Silva (uit)/
Kirk Hilton (in)
K.M.S.K. Deinze
Mario David
Hendrik Van Hende
Gunther Loyens
Gregory Vandenbulcke
Joris Brewaeys
Andy Colpaert
Yves Audoor
Yves Vanalderwerelt
Tony Sergeant
Dimitri Delporte
David Bossuyt
 
46' Dimitri Delporte (uit)/
Fabio Vergucht (in)
71' Gunther Loyens (uit)/
Bart Baele (in)
73' Andy Colpaert (uit)/
Bjorn Deloof (in)