K.S.V. Ingelmunster

0 - 1

Zon. 28/11/1999 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Eddy De Coninck

Lijnrechters: Wim Van Goethem - Franky Vandoorne
 
Na K.S.V. Ingelmunster - R Antwerp FC

Sterk R Antwerp FC wint verdiend en slaat ook KFC Dessel Sport uit koers - "Ons doel is veertig punten halen voor de winterstop"

INGELMUNSTER - Ondanks enkele gemiste kansen liet R Antwerp FC voor de rust haar beste voetbal zien en was de winst dik verdiend. De verzamelde concurrentie liet opnieuw punten liggen. Het ziet ernaar uit dat zij dit seizoen voor de tweede plaats zullen spelen. De Great Old kwam met een vertimmerd elftal aan de aftrap. Darko Pivaljevic en Jurgen De Neys raakten niet fit, doelman Oldrich Parizek was geschorst, Verbeeck en Siljanoski liggen al langer in de lappenmand. In doel had trainer Van Acker gekozen voor Rade Mojovic. Man United-product Kirk Hilton kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Hij profileerde zich als linksachter als een verbeterde uitgave van Danny Higginbotham: voetballend met overzicht, zuiver in de passing en sterk in de duels, de 18-jarige Kirk Hilton heeft het allemaal. Regi Van Acker staat voor een positieve selectieknoop op links.

Dat rood-wit het na de rust bij momenten nog moeilijk kreeg, had het aan zichzelf te wijten. In de eerste helft kreeg de leidersploeg kansen zat. "De jonge ventjes bevestigden al het goede van de voorbije weken," zei een tevreden Regi Van Acker. "Dat we de laatste dertig minuten nog in de problemen kwamen, komt alleen omdat we voordien de kansen misten."
KFC Dessel Sport verloor en ook de andere concurrenten lieten van hun pluimen. "We maken inderdaad onze favorietenrol waar," aldus Regi Van Acker. "De andere resultaten bieden perspectieven, maar vergeet niet dat elke ploeg ons met getrokken messen opwacht. K.S.V. Ingelmunster wilde na RSC Anderlecht ook R.A.F.C. killen. We willen de winterstop ingaan met veertig punten. Dat betekent nog één keer winnen en één keer gelijkspelen. Met dat puntenaantal voor de helft van de competitie, zal de tegenstand van ver moeten komen."

"We zijn ons bewust van onze waarde. Er zit zelfvertrouwen in de groep. We weten waar we het voor doen: na 34 matchen willen we op die eerste plaats staan." Regi Van Acker verkoos in doel Rade Mojovie boven Rami Maimon. Rade Mojovic blunderde na een kwartier, gelukkig voor zijn ploeg trapte Beerens het geschenk naast het lege doel. Ook nadien toonde de invallersdoelman zich geen toonbeeld van zekerheid op hoge ballen. Wel voetbalde de Serviër attent mee en onderscheidde hij zich met prima uittrappen. Voor de zenuwen van hartlijdende Antwerpsupporters zal de terugkeer van Oldrich Parizek nochtans geen luxe zijn. Regi Van Acker toonde zich na afloop heel tevreden toonde over het optreden van Rade Mojovic, de vervanger van Oldrich Parizek. "De vorige weken op training werd duidelijk dat zich maar één keuze opdrong: Rade moest in doel staan."

"Hij is meer een leiderstype dan Rami, is al langer op de Bosuil en kent het systeem beter. Rami vecht nog wat met zichzelf en is nog niet fit (J.V.C. - GvA - 29/11/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 13

Met Oldrich Parizek, Darko Pivaljevic, Jurgen De Neys en William Verbeeck moest R Antwerp FC vier vaste waarden in zijn elftal vervangen. Geen nood, de youngsters lieten zich van hun beste zijde zien. Kirk Hilton, voor het eerst aan de aftrap, werd in de pers direct tot 'figuur van de dag' verkozen, Barry Budts en Gunther Ribus bevestigden wat iedereen al verschillende weken ziet. Bimbo Fatokun leverde alweer een levensbelangrijk doelpunt af. R.A.F.C. deed een gouden zaak (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/11/1999)
 
Minuut per minuut
03' Patje Goots trapt een hoekschop, BimboFatokun tikt in. Vanderdonck haalt van de lijn.
04' Mooie save van Deldaele op een knal van Patje Goots.
10' Doelpunt van R Antwerp FC wordt afgekeurd voor buitenspel van Patje Goots.
15' Rade Mojovic wil Beerens dribbelen, verslikt zich, maar Beerens trapt naast het lege doel.
21' Patje Goots draait mooi weg van twee verdedigers en besluit voorlangs.
26' Een vrijschop van Sandro Da Silva spat op de lat uiteen.
38' G O A L: na een schitterende actie van Sandro Da Silva komt de bal bij Bimbo Fatokun. De Nigeriaan knalt droog binnen (0-1).
49' Patje Goots bedient Bimbo Fatokun die onbesuisd naast trapt.
51' Bimbo Fatokun ontfutselt een blunderende Plyson de bal en trapt naast.
85' Vanderdonck zondert Feys af voor Rade Mojovic. Feys schiet over.
(Bron: GvA - 29/11/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Rade Mojovic
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Kirk Hilton
Gunter Ribus
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva
Patrick Goots
Bimbo Fatokun - 38'
 
65' Bimbo Fatokun (uit)/
Laurent Dauwe (in)
87' Stefan Leleu (uit)/
George Clegg (in)
90' Gunter Ribus (uit)/
Jonas De Roeck (in)
K.S.V. Ingelmunster
Peter Deldaele
Kurt Grymonprez
Kurt Plyson
Bart Deschacht
Eddy Verbeeck
Tom De Craeke
Kurt Moons
Nico Vanderdonck
Tommy Careel
Luc Feys
Serge Beerens
 
43' Kurt Moons (uit)/
Vincent Six (in)
72' Tom De Craeke (uit)/
Thierry Eeckman (in)