R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 04/12/1999 20:00 u.

K.V.K. Tienen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.600
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Michel Goethals - Guido Nuyens
 
Na R Antwerp FC - KVK Tienen

Treffer van Darko Pivaljevic volstaat voor R Antwerp FC - "Om goed voetbal te spelen moet je met twee teams zijn"

DEURNE - In een wedstrijd zonder hoogtepunten behaalde R Antwerp FC haar twaalfde zege van het seizoen. De heroptredende Darko Pivaljevic zorgde tegen een stug verdedigend Tienen voor het kleinste verschil. De Great Old vergroot zijn voorsprong op achtervolger KFC Dessel Sport tot zes punten.

R.A.F.C. was gewaarschuwd. KVK Tienen kampeert in de kelder van tweede klasse, maar haalde tegen de kopploegen La LouviŤre, KV Oostende en KFC Dessel Sport telkens de volle buit binnen. Met stug verdedigend voetbal maakte de ploeg van trainer Van Gorp ook de Great Old het leven zuur. Een schoonheidsprijs stond daarbij allerminst op het verlanglijstje.
"We wisten dat KVK Tienen over een sterke verdedigende organisatie beschikt," zegt Antwerptrainer Regi Van Acker. "Ik had aan de spelers voorspeld dat dit de moeilijkste van de resterende matchen zou worden en dat is uitgekomen. Voor de rust maakten we te weinig tempo om het KVK Tienen moeilijk te maken. Als het op die momenten stroever loopt, voel je dat de druk op de jongeren weegt."

Een doelpunt van Darko Pivaljevic kort na de pauze na perfect voorbereidend werk van Patje Goots leek de ban te breken voor de titelfavoriet. Van het uitbouwen van de voorsprong was ondanks enkele mogelijkheden geen sprake. "KVK Tienen hield zelfs bij 1-0 vast aan zijn verdedigend concept," zegt Regi Van Acker. "Zelf slaagden we er niet in om het verlossende tweede doelpunt te scoren. We morsten met de kansen. Zoiets zorgt altijd voor onrust achteraan. Het is een wet in voetbal dat een ploeg onbewust achteruit kruipt en dan vraag je om problemen. In de slotfase dachten we te weinig aan vooruit voetballen. Dat was een gevolg van de krappe voorsprong, het was zeker geen opdracht." Niet dat het matige spel rood-wit in de problemen bracht.

Op geen enkel moment ging er enige dreiging uit van de bezoekers of gaven zij ook maar de indruk doelman Oldrich Parizek te verontrusten. Allicht was het bij KVK Tienen niet zozeer een kwestie van niet willen, maar vooral van niet kunnen. Ook tegen R.A.F.C. dat onder zijn normale niveau speelde, maakten zij niets klaar. Daarom ook dat Regi Van Acker de speelwijze van KVK Tienen niet hekelde, maar tegelijk meende dat hij zijn eigen ploeg voor de mindere prestatie niet mocht afbranden. "In voetbal is verdedigen het makkelijkste. Het is het volste recht van KVK Tienen om zo te spelen. Wij moesten daar maar iets tegenover zetten. Om echt goed voetbal te zien moeten er twee ploegen op het veld staan die willen winnen."

"Wie ons dit seizoen geregeld bezig zag, weet dat dit niet ons normale niveau was. Trouwens, zelfs RSC Anderlecht en CF Barcelona verliezen al eens een wedstrijd. Ondertussen slagen wij er toch maar in om ook onze mindere wedstrijden winnend af te sluiten. Met 1-0 is onze opdracht volbracht. Ons doel was veertig punten bij de winterstop en we zijn op de goede weg. Eťn punt in Oostende volstaat om die doelstelling te bereiken (J.V.C. - GvA - 6/12/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 14

Dit was de minst goede match van de lopende campagne. Verscheidene spelers kenden een uitgesproken off-day, al heeft het geen zin namen te noemen. Positief is dat de ploeg toch de drie punten pakte dank zij een doelpunt van Darko Pivaljevic (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).


(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/12/1999)
 
Minuut per minuut
26' Kirk Hilton schiet pal op Vranckx.
35' Darko Pivaljevic bedient Patje Goots, die naast trapt.
49' G O A L: Patje Goots zet zich door op de rechterflank. Zijn voorzet bereikt Darko Pivaljevic, die de 1 -0 binnentikt.
53' Vranckx zweeft een schot van Patje Goots in hoekschop.
68' De goed uitgekomen Vranckx maakt een poging van de doorgebroken Bimbo Fatokun onschadelijk. De Nigeriaan krijgt de bal nog bij Zoran Campara. De teruggesnelde Vranckx voorkomt opnieuw een doelpunt.
90' Bimbo Fatokun kopt een voorzet van Ribus knap in, Vranckx heeft een schitterende save in huis.
92' Sandro Da Silva zondert Bimbo Fatokun alleen af voor doel. Vrankcx redt en Patje Goots trapt de rebound over.
93' Zoran Campara duikt alleen op voor Vranckx. De doelman van KVK Tienen redt met de voet.
(Bron: GvA - 06/12/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Kirk Hilton
Gunter Ribus
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic - 49'
Patrick Goots
 
64' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
70' Barry Budts (uit)/
Jonas De Roeck (in)
85' Gunter Ribus (uit)/
Laurent Dauwe (in)
K.V.K. Tienen
Kris Vranckx
Yves Happaerts
Johan De Ruyter
Ahmed Biga
Marco Van Eynde
Nico Devos
Carlo Lavigne
Hans Goethuys
Luc Bogaerts
Frederic DaniŽls
Pascal Leemans
 
70' Frederic DaniŽls (uit)/
Harold Deglas (in)
90' Ahmed Biga (uit)/
Kevin Sevenants (in)