R.A.A. Louviéroise

2 - 0

Zat. 08/01/2000 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Tivolistadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters: Fernand Weytens - Pierre Dupuis
 
Na R.A.A. Louviéroise - R Antwerp FC

R Antwerp FC leed eerste nederlaag en eerste puntenverlies op verplaatsing - "Iedereen met beide voeten op de grond"

LA LOUVIÈRE - R Antwerp FC zette het nieuwe jaar slecht in. Na een ontgoochelende topper op het veld van R.A.A. Louviéroise leed de leidersploeg haar eerste nederlaag van het seizoen. KFC Dessel Spport nadert tot op zes punten en komt volgende zaterdag naar de Bosuil.

De Great Old bakte er op de laatste speeldag van de heenronde te weinig van. Pas één minuut voor tijd wist Patje Goots de eerste bal tussen de palen te mikken voor zijn ploeg. Op dat moment stond de nederlaag al vast en daar hoefde de thuisploeg absoluut niet briljant voor te spelen. De Great Old liet zich vanaf de eerste minuut overbluffen door de Walen. Dat R.A.A. Louviéroise in de eerste vijf minuten twee gele kaarten pakte, was tekenend voor de instelling waarmee de Wolven op het veld waren gekomen. De rood-witten probeerden voetballend het evenwicht te herstellen, maar had op dat moment eigenlijk de wedstrijd al verloren.

"Op techniek kom je hier de wedstrijd niet winnen," stelde Regi Van Acker na afloop vast. "Toch leken sommigen van mijn spelers dat te denken." R.A.A. Louviéroise speelde in de aanvangsminuten tot op het randje en soms erover. Een prima scheidsrechter Allaerts haalde meteen de lont uit deze explosieve wedstrijd en bepaalde zeer consequent de grens van het toelaatbare. R.A.F.C. wist er geen gebruik van te maken.

"Te weinig agressiviteit"
"We wisten dat we op een gemotiveerde tegenstander zouden botsen," zegt Marc Van Britsom, die geplaagd door buikgriep na minder dan een uur leeggespeeld het veld moest verlaten. "Toch begonnen we te weinig agressief aan de wedstrijd. R.A.A. Louviéroise vloog er van bij de aanvang in en daar hebben we nooit op kunnen anticiperen. Ik zal het geen nonchalance noemen, maar toch zouden we ons moeten kunnen herpakken tijdens dit soort matchen. Dat is niet gelukt. R.A.A. Louviéroise heeft ons ontwricht. De toevoer van achteruit was makkelijk verdedigbaar en vooraan konden we de bal niet bijhouden. Zo creëer je natuurlijk geen kansen. We werkten te veel met lange ballen. Ons systeem werd makkelijk ontzenuwd. In de tweede helft hebben we een en ander proberen recht te zetten met een agressievere aanpak, maar tevergeefs."

Marc Van Britsom, ondanks zijn ziekte nog één van de meest verdienstelijke spelers zaterdag, dramatiseert de nederlaag niet, maar wil ze ook niet onder het tapijt wegmoffelen.
"Dit is geen ramp, maar iedereen staat wel met de twee voeten op de grond. Voor de nabije toekomst is het belangrijk dat alle kopjes in dezelfde richting blijven wijzen. Er is duidelijk gebleken dat er op sommige momenten meer agressiviteit nodig is. Dat kon in de bekermatch tegen Lierse wèl, dus moet dat ook nu kunnen. We zijn geklopt door de fysieke kracht van La Louvière, niet omdat zij een zoveel betere wedstrijd speelden. Zij speelden evenmin als een titelkandidaat maar ze pakten ons op agressiviteit en inzet. Zij wonnen de duels en wij niet. Dat was het verschil (J.V.C. - GvA - 10/01/2000)."

Overzicht van een wonderjaar - 17

Het moest er ooit van komen, die eerste nederlaag van het seizoen. Dat het op Tivoli gebeurde is niet eens een verrassing. De potige Henegouwers gingen er bijwijlen met de ruwe borstel door. Tegen dat soort fysiek voetbal vond (een minder goed) R.A.F.C. geen antwoord. Al goed dat de ploeg er zonder blessures is weggeraakt (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 10/01/2000)
 
Minuut per minuut
05' Van Der Heyden staat vrij aan de tweede paal, maar knalt nipt over doel.
10' Tilmant schiet over.
20' G O A L: Tilmant pegelt de bal vanop bijna twintig meter over Oldrich Parizek in doel (1-0).
25' De vrijstaande Bembuana-Keve komt net te kort om een vrijschop van Wuyts in doel te verlengen.
52' Bimbo Fatokun kopt naast.
58' Een doelpunt van Bembuana-Keve wordt afgekeurd wegens buitenspel.
68' G O A L: Nottebaert gaat door op de rechterflank, met Bembuana-Keve in positie-buitenspel, zet voor en Wuyts tikt de 2-0 binnen.
89' Schitterende save van De Schrijver op een vrijschop van Patje Goots.
90' De Schrijver houdt de doorgebroken Gunter Ribus van een doelpunt.
(Bron: GvA - 10/01/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Kirk Hilton
Zoran Campara
Marc Van Britsom
Jurgen De Neys
Sandro da Silva
Bimbo Fatokun
Patrick Goots
 
55' Marc Van Britsom (uit)/
Luke Chadwick (in)
68' Barry Budts (uit)/
Gunter Ribus (in)
78' Sandro da Silva (uit)/
Jonas De Roeck (in)
R.A.A. Louviéroise
Hans De Schrijver
Sébastien Nottebaert
Fabien Delbeeke
Thierry Siquet
Rudy Moury
Vincas Jonaitis
Dimitri Delière - 74'
Marc Wuyts - 68'
Stéphane Van Der Heyden
Eddy Bembuana-Keve
Frédéric Tilmant - 20'
 
75' Eddy Bembuana-Keve (uit)/
Pereira Washington (in)
86' Frédéric Tilmant (uit)/
Alain Bettagno (in)