R. Antwerp F.C.

5 - 0

Zat. 15/01/2000 20:00 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters: Roland Van Nylen - Piero Camasa
 
Na R Antwerp FC - KFC Dessel Sport

Wervelend R Antwerp FC maakt brandhout van nummer twee - "We waren zeker een klasse of twee beter dan dit KFC Dessel Sport"

DEURNE - Een week na haar eerste competitienederlaag in La Louvière stelde leider R Antwerp FC orde op zaken. En hoe. Eerste achtervolger KFC Dessel Sport werd met forfaitcijfers van de mat geveegd. Eerste klasse wenkt.

De wedstrijd tussen de nummer één en twee uit het klassement was geen wedstrijd. De Great Old was een klasse beter. Het herenigd koningskoppel Darko Pivaljevic-Patje Goots schitterde in de spits en besliste de match. Allebei namen ze twee doelpunten voor hun rekening. In het middenveld heerste Marc Van Britsom terwijl achteraan de afwezigheid van de zieke Geert Emmerechts moeiteloos werd opgevangen. De jonkies Kirk Hilton, Barry Budts en Jonas De Roeck speelden naast de ervaren Stefan Leleu een perfecte wedstrijd. "Ik zwaai al mijn spelers alle lof toe, maar toch geef ik een speciale pluim aan de verdediging," aldus Regi Van Acker. "Barry Budts en Kirk Hilton zijn 18, Jonas De Roeck pas 20. Als je dan ziet met hoeveel autoriteit zij staan te voetballen en hoe zuiver zij de sterren Darko Pivaljevic, Patje Goots en Sandro Da Silva bedienen, weet je dat we iets aan het neerzetten zijn op lange termijn."

In de spits toonde Darko Pivaljevic opnieuw hoe belangrijk hij is voor zijn club. De Serviër ontpopte zich na zijn schorsing en armoperatie weer tot de koning van de Bouil. "Het is de eerste keer dat ik dit seizoen twee goals in één wedstrijd maak," glunderde hij na afloop. "Iedereen speelde een schitterende wedstrijd, dat maakte het voor mij ook makkelijker. De nederlaag in La Louvière is nu doorgespoeld. Eén wedstrijd verliezen was geen probleem, maar het was erg belangrijk dat we ons herpakten. Toch moeten we niet denken dat de buit al binnen is. Als we de zaken nu nuchter bekijken, dan kunnen we alleen onszelf nog verslaan." Voor Patje Goots, die met een vroeg doelpunt zijn dorpsgenoten achter de feiten liet aanlopen, heeft R.A.F.C. bewezen wie de beste ploeg in tweede is. "We hebben getoond dat we meer individueel talent hebben dan de andere ploegen," zegt Patje Goots, die met negentien goals aan een gemiddelde zit van meer dan één per wedstrijd.

"We waren een klasse of twee beter dan KFC Dessel Sport. Mijn vroege doelpunt maakte de zaken natuurlijk een stuk eenvoudiger. Het was nodig dat we na het verlies van vorige week de puntjes opnieuw op de i zetten. We leggen de druk nu weer bij de tegenstander." Regi Van Acker blikte zaterdag al ver vooruit. "Zeven mei, dat is ons einddoel. Dan willen we met zijn allen vieren dat we de stap naar eerste klasse hebben gezet. Zowel de zogenaamde stars in onze ploeg als de werkers staan honderd procent achter dat doel. Wat nog verkeerd kan lopen? We moeten zowel in onze ploeg als in de entourage de rust bewaren. Ik ben er zeker van dat we daarin zullen slagen." Eén zaak is na vorig weekeinde alvast duidelijk: de kans dat de Great Old tot 7 mei moet wachten om de terugkeer in eerste klasse te vieren, is bijzonder klein (J.V.C. - GvA - 17/01/2000).

Overzicht van een wonderjaar - 18

Dit was een wedstrijd die R Antwerp FC na de nederlagen tegen K Lierse SK in de Beker en RAA Louviéroise in de competitie, absoluut moest winnen. Die opdracht hebben de rood-witte jongens vervuld. Een schitterend R.A.F.C. speelde haar beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg walste gewoonweg over het biezonder sportieve KFC Dessel Sport heen. Nooit mosselen roepen voor ze aan wal zijn, maar met negen punten voorsprong op de dichtste achtervolger staat de club er al heel goed voor (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 17/01/2000)
 
Minuut per minuut
05' Een schot van Christina gaat voorlangs.
07' G O A L: Barry Budts bereikt met een lange bal Patje Goots. Hij omspeelt De Fré en scoort (1-0).
14' Marc Van Britsom speelt Darko Pivaljevic vrij, De Fré komt gevat uit.
27' G O A L: Darko Pivaljevic lobt over de ver uitgekomen De Fré in het lege doel (2-0).
44' Een poging van Christina belandt op de deklat.
61' Chadwick verschijnt alleen voor De Fré die met de voet redt.
65' G O A L: Darko Pivaljevic speelt de Desselse defensie uit verband en scoort de derde goal voor zijn ploeg (3-0).
69' G O A L: De Fré duwt een schot van Kirk Hilton in de voeten van LUke Chadwick, die binnentikt (4-0).
79' De pas ingevallen Bimbo Fatokun stuit op De Fré.
83' G O A L: Patje Goots knalt een vrijschop laag binnen (5-0).
(Bron: GvA - 17/01/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Jonas De Roeck
Kirk Hilton
Zoran Campara
Marc Van Britsom
Jurgen De Neys
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic - 27' - 65'
Patrick Goots - 7' - 83'
 
47' Jurgen De Neys (uit)/
Luke Chadwick (in) - 69'
71' Marc Van Britsom (uit)/
Laszlo Nagy (in)
77' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
K.F.C. Dessel Sport
Kris De Fré
Aschwin Christina
Hans Gielens
Marc Cox
Gerd Heylen
Abdallah Mateso
Benny Lunenburg
Rudi Hoes
Abdelaziz Nouhass
Dave Van Den Schoor
Kristof Sas
 
70' Aschwin Christina (uit)/
Ken Thys (in)
75' Benny Lunenburg (uit)/
Frank Kerkhofs (in)