Toeschouwers: 5.000

Scheidsrechter: Marcel Javaux

Lijnrechters: Lode Muyldermans - Guido Nuyens

Na Cercle Brugge KSV - R Antwerp FC
Kirk Hilton bezorgt zijn team punt in evenwichtige wedstrijd - "Een punt gewonnen,dat is het enige positieve feit"

BRUGGE - Gisteren verloor R.A.F.C. pas voor de tweede keer dit seizoen punten op verplaatsing. KFC Dessel Sport knijpt twee punten van zijn achterstand af, maar niemand op de Bosuil ligt daar wakker van. Het verschil bedraagt nog altijd tien punten en dat moet volstaan.

De Great Old was tevreden met het gelijkspel tegen Cercle. De West-Vlamingen zijn dé thuisploeg van tweede klasse en moesten tot gisteren in het eigen Jan Breydelstadion enkel een puntje toestaan aan KFC Turnhout. De andere acht matchen werden gewonnen. Dank zij een doelpunt van Kirk Hilton na de rust slaagde rood-wit erin om Cercle opnieuw in bedwang te houden. Indien Laurent Dauwe in de slotfase koelbloediger voor doel was geweest, hadden de drie punten er zelfs ingezeten. "Dat zou wellicht overdreven zijn geweest," vond ook trainer Regi Van Acker.

Marc Van Britsom besefte dat zijn ploeg geen kampioenenvoetbal nodig had om een punt weg te kapen. "Het enige positieve dat we van de wedstrijd moeten onthouden, is dat we een punt hebben," aldus Marc Van Britsom. "We waren vrij goed begonnen aan de wedstrijd. Tot aan de goal van Cercle hadden we het meeste balbezit en controleerden we het gebeuren. Nadat zij onverwacht op voorsprong waren gekomen, zijn ze een stuk sterker in de match gekomen en kregen we het moeilijker. Het werd daarna een wat rare bedoening op het veld. We probeerden wel, er was goede wil zat, maar veel kwam er niet uit."

Regi Van Acker probeerde na de rust met de inbreng van Luke Chadwick meer leven in de brouwerij te brengen. Met Patje Goots, Darko Pivaljevic en Luke Chadwick voorin en Sandro Da Silva achter dit trio gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er op het uur. Niet toevallig via de voet van verdediger Kirk Hilton. De onzichtbare spitsen speelden gisteren niet hun gelukkigste wedstrijd van het seizoen. "We scoorden na de rust wel de gelijkmaker, maar ook toen bakten we er in de combinaties niet veel van," zegt Marc Van Britsom. "De slechte staat van het veld zat daar voor iets tussen."

"De bal botste in alle richtingen. We hadden bijna schrik om de bal te krijgen als de spelers van Cercle kort op de man zaten. Gelukkig dat Kirk Hilton één van onze weinige kansen heeft afgemaakt. Al bij al mogen we tevreden zijn met dit puntje." In het klassement knijpt KFC Dessel Sport twee punten van haar achterstand af, maar daar liggen ze op de Bosuil niet wakker van. "Zeker niet," zegt Marc Van Britsom. "Bovendien verliest R.A.A. Louviéroise opnieuw en laten we Cercle niet dichterbij komen. Het feit dat ploegen als FC Denderleeuw en KFC Turnhout hun wedstrijd winnen, is een goede zaak voor ons."

"De strijd voor de eindrondetickets zal in alle hevigheid losbarsten en dat kan alleen maar in ons voordeel zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat we tegen Kapellen en Hekelgem zes op zes halen om daarna rustig naar RWDM af te reizen (J.V.C. - GvA - 7/02/2000)."

Overzicht van een wonderjaar - 21

Voor de tweede maal dit seizoen bewees Cercle Brugge KSV dat het tot de betere elftallen van de reeks behoort. R Antwerp FC mocht tevreden zijn met het gewonnen punt, al miste Laurent Dauwe even voor tijd nog een levensgrote kans om de voile buit mee naar de Metropool te nemen (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 07/02/2000)

Minuut per minuut
09' Begeyn pakt een schot van Darko Pivaljevic
22' G O A L: Konon kopt een voorzet van Stellamans aan de tweede paal binnen: 1-0
33' Konon biedt Kindtner een unieke kans op een tweede Cerclegoal. De Australiër schiet knullig naast
47' Oldrich Parizek tikt de bal net voor het hoofd van de inlopende Giuntini weg.
54' Konon trapt van dichtbij een voorzet van Stellamans op Oldrich Parizek
55' Oldrich Parizek haalt een schot van Stellamans uit de korte hoek
60' G O A L: Sandro Da Silva bereikt Kirk Hilton die laag in de verste hoek binnenknalt: 1-1
75' Geeraerts trapt rakelings naast
82' Darko Pivaljevic biedt Laurent Dauwe de winning-goal aan, maar de invaller besluit naast.

Patrick Goots

46' Barry Budts (uit)/
Luke Chadwick (in)
66' Sandro da Silva (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
78' Patrick Goots (uit)/